প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
মালদ্বীপৰ ৰাষ্ট্ৰপতিৰ সৈতে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ
20 APR 2020 1:14PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি মালদ্বীপৰ ৰাষ্ট্ৰপতি ইব্ৰাহিম মহম্মদ ছ’লিহৰ সৈতে টেলিফোনত বাৰ্তালাপ কৰে৷ দুয়োগৰাকী নেতাই উভয়ৰে দেশত ক’ভিড-১৯ৰ শেহতীয়া স্থিতি সম্পৰ্কে পৰস্পৰক অৱগত কৰে৷ ছাৰ্ক দেশসমূহৰ সৈতে স্থাপন হোৱা সমন্বয় সক্ৰিয়ভাৱে প্ৰণয়ন হোৱা হেতুকে দুয়োগৰাকী নেতাই সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে৷ মালদ্বীপত ক’ভিড-১৯ৰ প্ৰাদুৰ্ভাৱ ৰোধ কৰাৰ বাবে ভাৰতে উপহাৰ হিচাপে যোগান ধৰা ঔষধ আৰু ভাৰতীয় চিকিৎসা দলৰ আৱণ্টনে কাৰ্যকৰী প্ৰভাৱ প্ৰদৰ্শিত কৰাত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে সন্তোষ প্ৰকাশ কৰে৷ মালদ্বীপৰ নিচিনা পৰ্যটন নিৰ্ভৰশীল দেশ এখনে এই মহামাৰীৰ বিৰুদ্ধে গ্ৰহণ কৰা পদক্ষেপক প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে প্ৰশংসা কৰি মালদ্বীপে ভাৰতৰ পৰা নিৰৱচ্ছিন্নভাৱে সাহায্য লাভ কৰি থাকিব বুলি নিশ্চিতি প্ৰদান কৰে৷
দুয়োগৰাকী নেতাই তেওঁলোকৰ চৰকাৰী দলে পৰস্পৰে পৰস্পৰৰ সৈতে যোগাযোগ স্থাপন কৰি স্বাস্থ্য সংকট তথা দ্বিপাক্ষিক সহযোগিতাৰ অন্য দিশসমূহতো সহযোগিতা আগবঢ়াই যাব বুলি সহমত পোষণ কৰে৷

Prime Minister's Office
Telephone Conversation between PM and President of the Maldives
20 APR 2020 1:14PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a telephone conversation today with H.E. Mr. Ibrahim Mohamed Solih, President of the Maldives.
The leaders updated each other about the current state of COVID-19 infections in their countries.
They expressed satisfaction that the coordination modalities agreed between SAARC countries were being implemented actively.
Prime Minister was happy to hear that the Indian medical team deployed earlier to Maldives, and the essential medicines gifted by India, had contributed towards controlling the spread of the infection in the islands.
Appreciating the special challenges that the pandemic poses for a tourism-dependent economy like the Maldives, Prime Minister assured the Maldivian President of continued Indian support for minimising the health and economic impact of COVID-19.
The two leaders agreed that their officials would remain in touch on issues arising out of the present health crisis, as well as other aspects of bilateral cooperation.