Ministry of Civil Aviation
Corona warriors of Lifeline Udan continue to work with endless energy to support India’s fight against Covid-19
330 flights transport over 551 tons of medical cargo till date
22 APR 2020 6:01PM by PIB Delhi
‘Lifeline Udan’ flights are operated by MoCA in domestic sector to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19. All corona warriors- officers, staff and ground level workers along with key stakeholders continue to work with endless energy to support the fight against Covid-19.
330 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 200 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 551.79 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 3,27,623km.
The date-wise breakup of the Lifeline Udan flights is as follows:
S No
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total
1
26.3.2020
2
-
-
-
2
4
2
27.3.2020
4
9
1
-
-
14
3
28.3.2020
4
8
-
6
-
18
4
29.3.2020
4
9
6
-
-
19
5
30.3.2020
4
-
3
-
-
7
6
31.3.2020
9
2
1
-
-
12
7
01.4.2020
3
3
4
-
-
10
8
02.4.2020
4
5
3
-
-
12
9
03.4.2020
8
-
2
-
-
10
10
04.4.2020
4
3
2
-
-
9
11
05.4.2020
-
-
16
-
-
16
12
06.4.2020
3
4
13
-
-
20
13
07.4.2020
4
2
3
-
-
9
14
08.4.2020
3
-
3
-
-
6
15
09.4.2020
4
8
1
-
-
13
16
10.4.2020
2
4
2
-
-
8
17
11.4.2020
5
4
18
-
-
27
18
12.4.2020
2
2
-
-
-
4
19
13.4.2020
3
3
3
-
-
9
20
14.4.2020
4
5
4
-
-
13
21
15.4.2020
2
5
-
-
-
7
22
16.4.2020
9
-
6
-
-
15
23
17.4.2020
4
8
-
-
-
12
24
18.4.2020
5
-
9
-
-
14
25
19.4.2020
4
-
9
-
-
13
26
20.4.2020
8
4
3
-
-
15
27
21.4.2020
4
-
10
-
-
14
Total
112
88
122
6
2
330
Helicopter services including Pawan Hans Ltd have been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients. Pawan Hans till 21 April 2020 have carried 1.90 tons of cargo covering a distance of 6537kms.
The domestic Lifeline Udan cargo includes COVID-19 related reagents, enzymes, medical equipment, testing kits, Personal protective equipment (PPE), masks, gloves, other materials of HLL and ICMR; cargo requisitioned by State/UT Governments and postal packets etc
Special focus has been on the North East Region, island territories and the hill states. Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart and Indigo are operating cargo flights on a commercial basis. Spicejet operated 447 cargo flights during 24 March to 21 April 2020 covering a distance of 7,12,323 km and carrying 3695 tons of cargo. Out of these 154 were international cargo flights. Blue Dart operated 160 domestic cargo flights covering a distance of 1,58,684 km and carrying 2573 tons of cargo during 25 March to 21 April 2020. Indigo has operated 35 cargo flights during 3-21 April 2020 covering a distance of 42,752 km and carrying around 84 tons of cargo and including 6 international flights. This also includes medical supplies carried free of cost for the government.
International Sector-
A cargo air-bridge has been established with East Asia for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The date-wise quantity of medical cargo brought in as follows:
S No
Date
From
Quantity (Tons)
1
04.4.2020
Shanghai
21
2
07.4.2020
Hong Kong
06
3
09.4.2020
Shanghai
22
4
10.4.2020
Shanghai
18
5
11.4.2020
Shanghai
18
6
12.4.2020
Shanghai
24
7
14.4.2020
Hong Kong
11
8
14.4.2020
Shanghai
22
9
16.4.2020
Shanghai
22
10
16.4.2020
Hong Kong
17
11
16.4.2020
Seoul
05
12
17.4.2020
Shanghai
21
13
18.4.2020
Shanghai
17
14
18.4.2020
Seoul
14
15
18.4.2020
Guangzhou
04
16
19.4.2020
Shanghai
19
17
20.4.2020
Shanghai
26
18
21.4.2020
Shanghai
19
19
21.4.2020
Hong Kong
16
Total
322
Air India operated its second flight between Mumbai and Frankfurt on 15 April 2020 under the KrishiUdan program, carrying 27 tons of seasonal fruits and vegetables to Frankfurt and returned with 10 tons of general cargo. Air India had operated first Krishi Udan flight between Mumbai and London on 13 April carrying 28.95 tons of fruits and vegetables to London and returned with15.6 Tons of general cargo material.
Air India will operate dedicated scheduled cargo flights to other countries for transfer of critical medical supplies, as per the requirement. Air India operated first such flight on 15 April 2020 between Delhi-Seychelles-Mauritius-Delhi on 15 April 2020, carrying 3.4 tons to Seychelles and 12.6 tons to Mauritius of medical supplies.

অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ বিৰোধী যুঁজত অফুৰন্ত শক্তিৰে ভাৰতক সহযোগিতা আগবঢ়াইছে ‘লাইফলাইন উড়ান’ৰ ‘ক’ৰোনা-যোদ্ধা’সকলে
আজি পৰ্যন্ত ৫৫১টনৰো অধিক পৰিমাণৰ চিকিত্সা সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰিছে ৩৩০খন বিমানে
22 APR 2020 6:01PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ বিৰোধী যুঁজত অফুৰন্ত শক্তিৰে ভাৰতক সহযোগিতা আগবঢ়াইছে ‘লাইফলাইন উড়ান’ৰ ‘ক’ৰোনা-যোদ্ধা’সকলে।এই সময়চোৱাত ‘অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়’ৰ উদ্যোগত বিভিন্ন অঞ্চললৈ অত্যাৱশ্যকীয় চিকিত্সা সামগ্ৰী কঢ়িয়াই নিয়াৰ বাবে ‘লাইফলাইন উড়ান’ কাৰ্গো সেৱা অব্যাহত ৰখা হৈছে। এই সেৱাৰ অধীনত এয়াৰ ইণ্ডিয়া, এলায়েন্স এয়াৰ, ভাৰতীয় বায়ুসেনা বাহিনীৰ লগতে একাংশ ব্যক্তিগত খণ্ডৰ বিমান পৰিবহণ সংস্থাৰ মুঠ ৩৩০খন বিমান চলোৱা হৈছে। ইয়াৰে ২০০খন বিমান এয়াৰ ইণ্ডিয়া আৰু এলায়েন্স এয়াৰ-ৰ। এইসমূহ বিমানে আজি পৰ্যন্ত মুঠ ৫৫১.৭৯টন পৰিমাণৰ সা-সামগ্ৰীৰ পৰিবহণ কৰিছে। এইখিনি সামগ্ৰী বিতৰণৰ বাবে বিমানসমূহে এই সময়চোৱাত মুঠ ৩,২৭,৬২৩কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ পথ-পৰিক্ৰমা সম্পূৰ্ণ কৰিবলগীয়া হৈছে।
এই সময়চোৱাত লাইফলাইন বিমানৰ দৈনিকসূচী তলত দিয়া ধৰণৰ :
ক্ৰমিক
নং
তাৰিখ
এয়াৰ
ইণ্ডিয়া
এলায়েন্স
আইএ
এফ
ইণ্ডিগো
স্পাইচ
জেট
মুঠ
1
26.3.2020
2
-
-
-
2
4
2
27.3.2020
4
9
1
-
-
14
3
28.3.2020
4
8
-
6
-
18
4
29.3.2020
4
9
6
-
-
19
5
30.3.2020
4
-
3
-
-
7
6
31.3.2020
9
2
1
-
-
12
7
01.4.2020
3
3
4
-
-
10
8
02.4.2020
4
5
3
-
-
12
9
03.4.2020
8
-
2
-
-
10
10
04.4.2020
4
3
2
-
-
9
11
05.4.2020
-
-
16
-
-
16
12
06.4.2020
3
4
13
-
-
20
13
07.4.2020
4
2
3
-
-
9
14
08.4.2020
3
-
3
-
-
6
15
09.4.2020
4
8
1
-
-
13
16
10.4.2020
2
4
2
-
-
8
17
11.4.2020
5
4
18
-
-
27
18
12.4.2020
2
2
-
-
-
4
19
13.4.2020
3
3
3
-
-
9
20
14.4.2020
4
5
4
-
-
13
21
15.4.2020
2
5
-
-
-
7
22
16.4.2020
9
-
6
-
-
15
23
17.4.2020
4
8
-
-
-
12
24
18.4.2020
5
-
9
-
-
14
25
19.4.2020
4
-
9
-
-
13
26
20.4.2020
8
4
3
-
-
15
27
21.4.2020
4
-
10
-
-
14
মুঠ
112
88
122
6
2
330
ইফালে, ‘পৱন হংস লিমিটেডে’ অত্যাৱশ্যকীয় চিকিত্সা সামগ্ৰী উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চল, শ্ৰীনগৰ, জম্মু(জে এণ্ডকে), লাডাখ, আন্দামান আদিলৈ কঢ়িয়াই নিয়ে। ‘পৱন হংস লিমিটেডে’ ২১এপ্ৰিল,২০২০ পৰ্যন্ত ৬৫৩৭কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ আকাশীপথ অতিক্ৰমী ১.৯০টন পৰিমাণৰ সামগ্ৰী কঢ়িয়াইছে।
আভ্যন্তৰীণ কাৰ্গো বিমান- ব্লু ডাৰ্ট, স্পাইচ জেট আৰু ইণ্ডিগোৱে বাণিজ্যক ভিত্তিত কিছু সংখ্যক কাৰ্গো বিমান চলাই আছে। যোৱা ২৪ মাৰ্চৰ পৰা ২১এপ্ৰিল, ২০২০ পৰ্যন্ত স্পাইচ জেটে ৪৪৭খন কাৰ্গো বিমানৰ জৰিয়তে ৭,১২,৩২৩কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ পথ পৰিক্ৰমা সম্পূৰ্ণ কৰি ৩৬৯৫টন সামগ্ৰীৰ পৰিবহণ কৰিছে। ইয়াৰে ১৫৪খন আছিল আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় কাৰ্গো বিমান। সেইদৰে, যোৱা ২৫ মাৰ্চৰ পৰা ২১এপ্ৰিল, ২০২০ পৰ্যন্ত ব্লু ডাৰ্টে ১৬০খন কাৰ্গো বিমানৰ জৰিয়তে ১,৫৮,৬৮৪কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ পথ পৰিক্ৰমা সম্পূৰ্ণ কৰি ২৫৭৩টন সামগ্ৰীৰ পৰিবহণ কৰিছে। ইয়াৰ বিপৰীতে, ইণ্ডিগোৱে ৩ আৰু ২১এপ্ৰিল, ২০২০ত ৩৫খন কাৰ্গো বিমানৰ জৰিয়তে ৪২,৭৫২কিলোমিটাৰ দৈৰ্ঘ্যৰ পথ পৰিক্ৰমা সম্পূৰ্ণ কৰি ৮৪টন সামগ্ৰীৰ পৰিবহণ কৰিছে। ইয়াৰ ভিতৰত ৬খন আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিমানো আছিল।
আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয়
পূব-এচীয়া আৰু দিল্লীৰ মাজত এক বায়ু-সেঁতু স্থাপন কৰা হৈছে। ইয়াৰ জৰিয়তে কভিড-১৯ৰ বাবে প্ৰয়োজনীয় অত্যাৱশ্যকীয় চিকিত্সা সামগ্ৰী কঢ়িওৱাৰ বাবে কিছুসংখ্যক বিমান চলোৱাৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হৈছে।
তলত এই সম্পৰ্কীয় তথ্য দাঙি ধৰা হল
ক্ৰমিক
নং
তাৰিখ
পৰা
সামগ্ৰী
টন
1
04.4.2020
চাংহাই
21
2
07.4.2020
হংকং
06
3
09.4.2020
চাংহাই
22
4
10.4.2020
চাংহাই
18
5
11.4.2020
চাংহাই
18
6
12.4.2020
চাংহাই
24
7
14.4.2020
হংকং
11
8
14.4.2020
চাংহাই
22
9
16.4.2020
চাংহাই
22
10
16.4.2020
হংকং
17
11
16.4.2020
ছিউল
05
12
17.4.2020
চাংহাই
21
13
18.4.2020
চাংহাই
17
14
18.4.2020
ছিউল
14
15
18.4.2020
গুৱাংজৌ
04
16
19.4.2020
চাংহাই
19
17
20.4.2020
চাংহাই
26
18
21.4.2020
চাংহাই
19
19
21.4.2020
হংকং
16
মুঠ
322
ইফালে, এয়াৰ ইণ্ডিয়াই কৃষি উড়ান কাৰ্যক্ৰমৰ অধীনত দ্বিতীয়খন বিমান চলাই যোৱা ১৫ এপ্ৰিল, ২০২০ত মুম্বাইৰ পৰা ফ্ৰেংকফোৰ্টৰ মাজত। বিমানখনত ২৭টন পৰিমাণৰ ফল-মূল আৰু শাক-পাচলি ফ্ৰেংকফোৰ্টলৈ নিয়াৰ বিপৰীতে ১০টন অন্য সামগ্ৰী কঢ়িয়াই অনা হৈছিল। সেইদৰে মুম্বাই আৰু লণ্ডনৰ মাজত ১৩ এপ্ৰিলত চালোৱা এয়াৰ ইণ্ডিয়াৰ বিমানখনত ২৮টন ফল-মূল আৰু শাক-পাচলি কঢ়িয়াই নিয়াৰ বিপৰীতে ১৫.৬টন সাধাৰণ সামগ্ৰী দেশলৈ অনা হয়। ইফালে, কেৱল জৰুৰী চিকিত্সা সামগ্ৰী কঢ়িওৱাৰ বাবে এয়াৰ ইণ্ডিয়াই ১৫ এপ্ৰিলত দিল্লী-ছিচিলিছ-মৰিছাছ-দিল্লীৰ মাজত চলোৱা বিমানখনত ৩.৪টন চিকিত্সা সামগ্ৰী ছিচিলিছলৈ আৰু ১২.৬টন মৰিছাছলৈ কঢ়িয়াই নিয়ে।