Ministry of Civil Aviation
Corona warriors of Lifeline Udan continue to work with endless energy to support India’s fight against Covid-19
330 flights transport over 551 tons of medical cargo till date
22 APR 2020 6:01PM by PIB Delhi
‘Lifeline Udan’ flights are operated by MoCA in domestic sector to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19. All corona warriors- officers, staff and ground level workers along with key stakeholders continue to work with endless energy to support the fight against Covid-19.
330 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 200 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported till date is around 551.79 tons. Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 3,27,623km.
The date-wise breakup of the Lifeline Udan flights is as follows:
S No
Date
Air India
Alliance
IAF
Indigo
SpiceJet
Total
1
26.3.2020
2
-
-
-
2
4
2
27.3.2020
4
9
1
-
-
14
3
28.3.2020
4
8
-
6
-
18
4
29.3.2020
4
9
6
-
-
19
5
30.3.2020
4
-
3
-
-
7
6
31.3.2020
9
2
1
-
-
12
7
01.4.2020
3
3
4
-
-
10
8
02.4.2020
4
5
3
-
-
12
9
03.4.2020
8
-
2
-
-
10
10
04.4.2020
4
3
2
-
-
9
11
05.4.2020
-
-
16
-
-
16
12
06.4.2020
3
4
13
-
-
20
13
07.4.2020
4
2
3
-
-
9
14
08.4.2020
3
-
3
-
-
6
15
09.4.2020
4
8
1
-
-
13
16
10.4.2020
2
4
2
-
-
8
17
11.4.2020
5
4
18
-
-
27
18
12.4.2020
2
2
-
-
-
4
19
13.4.2020
3
3
3
-
-
9
20
14.4.2020
4
5
4
-
-
13
21
15.4.2020
2
5
-
-
-
7
22
16.4.2020
9
-
6
-
-
15
23
17.4.2020
4
8
-
-
-
12
24
18.4.2020
5
-
9
-
-
14
25
19.4.2020
4
-
9
-
-
13
26
20.4.2020
8
4
3
-
-
15
27
21.4.2020
4
-
10
-
-
14
Total
112
88
122
6
2
330
Helicopter services including Pawan Hans Ltd have been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients. Pawan Hans till 21 April 2020 have carried 1.90 tons of cargo covering a distance of 6537kms.
The domestic Lifeline Udan cargo includes COVID-19 related reagents, enzymes, medical equipment, testing kits, Personal protective equipment (PPE), masks, gloves, other materials of HLL and ICMR; cargo requisitioned by State/UT Governments and postal packets etc
Special focus has been on the North East Region, island territories and the hill states. Air India and IAF collaborated primarily for J&K, Ladakh, North-East and other island regions.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart and Indigo are operating cargo flights on a commercial basis. Spicejet operated 447 cargo flights during 24 March to 21 April 2020 covering a distance of 7,12,323 km and carrying 3695 tons of cargo. Out of these 154 were international cargo flights. Blue Dart operated 160 domestic cargo flights covering a distance of 1,58,684 km and carrying 2573 tons of cargo during 25 March to 21 April 2020. Indigo has operated 35 cargo flights during 3-21 April 2020 covering a distance of 42,752 km and carrying around 84 tons of cargo and including 6 international flights. This also includes medical supplies carried free of cost for the government.
International Sector-
A cargo air-bridge has been established with East Asia for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The date-wise quantity of medical cargo brought in as follows:
S No
Date
From
Quantity (Tons)
1
04.4.2020
Shanghai
21
2
07.4.2020
Hong Kong
06
3
09.4.2020
Shanghai
22
4
10.4.2020
Shanghai
18
5
11.4.2020
Shanghai
18
6
12.4.2020
Shanghai
24
7
14.4.2020
Hong Kong
11
8
14.4.2020
Shanghai
22
9
16.4.2020
Shanghai
22
10
16.4.2020
Hong Kong
17
11
16.4.2020
Seoul
05
12
17.4.2020
Shanghai
21
13
18.4.2020
Shanghai
17
14
18.4.2020
Seoul
14
15
18.4.2020
Guangzhou
04
16
19.4.2020
Shanghai
19
17
20.4.2020
Shanghai
26
18
21.4.2020
Shanghai
19
19
21.4.2020
Hong Kong
16
Total
322
Air India operated its second flight between Mumbai and Frankfurt on 15 April 2020 under the KrishiUdan program, carrying 27 tons of seasonal fruits and vegetables to Frankfurt and returned with 10 tons of general cargo. Air India had operated first Krishi Udan flight between Mumbai and London on 13 April carrying 28.95 tons of fruits and vegetables to London and returned with15.6 Tons of general cargo material.
Air India will operate dedicated scheduled cargo flights to other countries for transfer of critical medical supplies, as per the requirement. Air India operated first such flight on 15 April 2020 between Delhi-Seychelles-Mauritius-Delhi on 15 April 2020, carrying 3.4 tons to Seychelles and 12.6 tons to Mauritius of medical supplies.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
লাইফলাইন উরানগী কোরোনাগী লানমীশিংনা ভারতনা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনরিবা অসিদা নীংহন্নবা লৈতনা থৌনা ফনা মতেং পাংলি
ঙসিগী নুমিৎ অসি ফাওবদা ফ্লাইৎ ৩৩০ না মেদিকেল কার্গো তন ৫৫১ হেন্না পুথোক পুশিন তৌখ্রে
22 APR 2020 6:01PM by PIB Imphal
‘লাইফলাইন উরান’ ফ্লাইৎশিং অসি ভারতনা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনরিবা অসিদা লৈবাক অসিগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা চংদবা য়াদ্রবা মেদিকেলগী কার্গোশিং পুথোক পুশিন তৌননবা এম.ও.সি.এ.না দোমেস্তিক সেক্তরদা চলাইদুনা মতেং পাংলি। কোরোনাগী লানমী পুম্নমক – ওফিসরশিং, স্তাফশিং অমসুং গ্রাউন্দগী থাক্তা থবক তৌরিবা মীওইশিং অমসুং অতৈ মরু ওইবা স্তেকহোলদর কয়া অমনা ভারতনা কোবিদ-১৯গা লান্থেংনরিবা অসিদা নীংহন্নবা লৈতনা থৌনা ফনা মতেং পাংলি।
এয়র ইন্দিয়া, এল্লাইএন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং লন্নাইগী কেরিয়র কয়ানা লাইফলাইন উরানগী মখাদা ফ্লাইৎ ৩৩০ পাইখ্রে। ফ্লাইৎশিং অসিগী মনুংদগী ২২০দি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এল্লাইএন্স এয়রনা পাইখি। ঙসি ফাওবদা পুখিবা কার্গো অসি তন ৫৫১.৭৯নি। লাইফলাইন উরানগী ফ্লাইৎশিংনা ঙসি ফাওবদা পাইখিবা নোংথক লম্বীগী অরাপ্পা অসি পুন্না কিলোমীতর ৩,২৭,৬২৩ হেল্লে।
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎনা নোংমা নোংমগী ওইনা পাইখিবশিং অদু মখাদা শম্লপনা পীরিঃ
সি.নং.
তাং
এয়র ইন্দিয়া
এল্লাইন্স এয়র
আই.এ.এফ.
ইন্দিগো
স্পাইসজেৎ
অপুনবা
১
২৬.৩.২০২০
২
-
-
-
২
৪
২
২৭.৩.২০২০
৪
৯
১
-
-
১৪
৩
২৮.৩.২০২০
৪
৮
-
৬
-
১৮
৪
২৯.৩.২০২০
৪
৯
৬
-
-
১৯
৫
৩০.৩.২০২০
৪
-
৩
-
-
৭
৬
৩১.৩.২০২০
৯
২
১
-
-
১২
৭
০১.৪.২০২০
৩
৩
৪
-
-
১০
৮
০২.৪.২০২০
৪
৫
৩
-
-
১২
৯
০৩.৪.২০২০
৮
-
২
-
-
১০
১০
০৪.৪.২০২০
৪
৩
২
-
-
৯
১১
০৫.৪.২০২০
-
-
১৬
-
-
১৬
১২
০৬.৪.২০২০
৩
৪
১৩
-
-
২০
১৩
০৭.৪.২০২০
৪
২
৩
-
-
৯
১৪
০৮.৪.২০২০
৩
-
৩
-
-
৬
১৫
০৯.৪.২০২০
৪
৮
১
-
-
১৩
১৬
১০.৪.২০২০
২
৪
২
-
-
৮
১৭
১১.৪.২০২০
৫
৪
১৮
-
-
২৭
১৮
১২.৪.২০২০
২
২
-
-
-
৪
১৯
১৩.৪.২০২০
৩
৩
৩
-
-
৯
২০
১৪.৪.২০২০
৪
৫
৪
-
-
১৩
২১
১৫.৪.২০২০
২
৫
-
-
-
৭
২২
১৬.৪.২০২০
৯
-
৬
-
-
১৫
২৩
১৭.৪.২০২০
৪
৮
-
-
-
১২
২৪
১৮.৪.২০২০
৫
-
৯
-
-
১৪
২৫
১৯.৪.২০২০
৪
-
৯
-
-
১৩
২৬
২০.৪.২০২০
৮
৪
৩
-
-
১৫
২৭
২১.৪.২০২০
৪
-
১০
-
-
১৪
অপুনবা
১১২
৮৮
১২২
৬
২
৩৩০
জম্মু অমসুং কশ্মীর, লদাখ, ইথৎশিং অমসুং অৱাং নোংপোক্কী লমদমশিংদা মরু ওইবা মেদিকেল কার্গোশিং অমসুং অনাবা মীওই কয়া পুথোক পুশিন তৌননবা পৱন হন্স লিমিতেদ য়াওনা হেলিকোপ্তর সর্বিস কয়া চলাইরি। পৱন হন্সনা এপ্রিল ২১, ২০২০ ফাওবদা অরাপ্পা কিলোমীতর ৬৫৩৭ পাইদুনা তন ১.৯০গী কার্গো পুথোক পুশিন তৌখ্রে।
লাইফলাইন উরানগী দোমেস্তিক কার্গো অসিদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা রি-এজেন্তশিং, এঞ্জাইমশিং, মেদিকেলগী খুৎশু খুৎলাইশিং, তেস্তিং কিৎশিং, পর্সনেল প্রোতেক্তিব ইক্যুইপমেন্ত (পি.পি.ই.), মাস্কশিং, গ্লোবশিং, ঐচ.এল.এল. অমসুং আই.সি.এম.আর.গী অতোপ্পা পোৎলমশিং, রাজ্য/য়ু.তি.শিংনা পীয়ু হায়বা কার্গোশিং অমসুং পোস্তেল পেকেৎনচিংবা কয়া য়াওই।
অৱাং নোংপোক্কী লমদমশিং, ইথৎকী জগাশিং অমসুং চীংগী মফমশিং অসিদা অহেনবা মিৎয়েং পীরি। এয়র ইন্দিয়া অমসুং আই.এ.এফ.না মরু ওইনা জম্মু অমসুং কশ্মীর, লদাখ, ইথৎশিং অমসুং অৱাং নোঙপোক্কী লমদমশিংগী ওইনা পুন্না থবক তৌমিন্নরী।
দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতর - স্পাইসজেৎ, ব্লু দার্ত অমসুং ইন্দিগোনা কমর্সিএল ওইনা কার্গো ফ্লাইৎ পাইরি। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪ অমসুং এপ্রিল ২১ ফাওবগী মনুংদা নোঙথক্কী অরাপ্পা কিলোমীতর ৭,১২,৩২৩ পাইদুনা অমসুং কার্গো তন ৩৬৯৫ পুদুনা কার্গো ফ্লাইৎ ৪৪৭ পাইখি। মসিগী মনুংদা ১৫৪দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎনি। ব্লু দার্তনা ২০২০গী মার্চ ২৫ অমসুং এপ্রিল ২১ ফাওবগী মনুংদা নোঙথক্কী অরাপ্পা কিলোমীতর ১,৪৮,৬৮৪ পাইদুনা অমসুং কার্গো তন ২৫৭৩ পুদুনা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎ ১৬০ পাইখি। ইন্দিগোনা ইন্তর্নেস্নেল ফ্লাইৎ ৬ য়াওনা ২০২০গী এপ্রিল ৩-২১ ফাওবগী মনুংদা নোঙথক্কী অরাপ্পা কিলোমীতর ৪২,৭৫২ পাইদুনা অমসুং কার্গো তন ৮৪ পুদুনা কার্গো ফ্লাইৎ ৩৫ পাইখি। মসিদা সরকারগীদমক্তা শেল লৌদনা মেদিকেল সপ্লাইশিং পুদুনা পাইখিবসু য়াওখি।
ইন্তর্নেস্নেল সেক্তর-
নোংপোক এসিয়াগা ফার্মাস্যুতিকেলগী, মেদিকেলগী খুৎশু খুৎলাইশিং অমসুং কোবিদ-১৯গী তেংবাংনবা পোৎলমশিং পুথোক পুশিন তৌনবগীদমক কার্গো এয়র ব্রিজ অমা শেমখ্রে। নোংমা নোংমগী ওইনা পুরকখিবা কার্গোগী শম্লপ্পা মরোল অদু মখাদা পীরিঃ
সি.নং.
তাং
পুরকফম
পুরকপা মশিং (তনদা)
১
০৪.৪.২০২০
শংহাই
২১
২
০৭.৪.২০২০
হোং কোং
০৬
৩
০৯.৪.২০২০
শংহাই
২২
৪
১০.৪.২০২০
শংহাই
১৮
৫
১১.৪.২০২০
শংহাই
১৮
৬
১২.৪.২০২০
শংহাই
২৪
৭
১৪.৪.২০২০
হোং কোং
১১
৮
১৪.৪.২০২০
শংহাই
২২
৯
১৬.৪.২০২০
শংহাই
২২
১০
১৬.৪.২০২০
হোং কোং
১৭
১১
১৬.৪.২০২০
সিওল
০৫
১২
১৭.৪.২০২০
শংহাই
২১
১৩
১৮.৪.২০২০
শংহাই
১৭
১৪
১৮.৪.২০২০
সিওল
১৪
১৫
১৮.৪.২০২০
গ্বাংঝৌ
০৪
১৬
১৯.৪.২০২০
শংহাই
১৯
১৭
২০.৪.২০২০
শংহাই
২৬
১৮
২১.৪.২০২০
শংহাই
১৯
১৯
২১.৪.২০২০
হোং কোং
১৬
অপুনবা মশিং
৩২২
এয়র ইন্দিয়ানা মুম্বাই অমসুং ফ্রেঙ্কফর্তকী মরক্তা অনিশুবা ফ্লাইৎ অসি এপ্রিল ১৫, ২০২০দা কৃশী উরান প্রোগ্রামগী মখাদা কুমগী ওইবা উহৈ অমসুং মনা মশিং তন ২৭ ফ্রেঙ্কফর্ত্তা পুদুনা অমসুং হল্লকপদা জেনেরেল কার্গোগী তন ১০ পুরক্তুনা পাইখি। এয়র ইন্দিয়ানা মুম্বাই অমসুং লন্দনগী মরক্তা অহানবা ফ্লাইৎ অসি এপ্রিল ১৩, ২০২০দা উহৈ অমসুং মনা মশিং তন ২৮.৯৫ লন্দন্দা পুদুনা অমসুং হল্লকপদা জেনেরেল কার্গোগী তন ১৫.৬ পুরক্তুনা পাইখি।
এয়র ইন্দিয়ানা মখোইগী শিল লাংদুনা লৈরবা কার্গো ফ্লাইৎ অসি মরু ওইবা মেদিকেলগী সপ্লাইশিং তঙাই ফদবগী মতুং ইন্না অতোপ্পা লৈবাকশিংদা পুননবগীদমক্তা পাইগনি। এয়র ইন্দিয়ানা অসিগুম্বা ফ্লাইৎ অমা এপ্রিল ১৫, ২০২০দা দিল্লী-সেচীলস-মোরিসস-দিল্লীগী মরক্তা মেদিকেল সপ্লাইগী সেচীলস্তা তন ৩.৪ অমসুং মোরিসস্তা তন ১২.৬ পুদুনা পাইখি।