Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Procurement of Pulses & Oilseeds on MSP is currently in progress in 20 States during Rabi season 2020
NAFED and FCI procured Pulses & Oilseeds valued at Rs 1313 Crores benefiting 1,74,284 farmers
Separate cell for monitoring essential supplies to Northeast Region
22 APR 2020 8:32PM by PIB Delhi
The Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare, Government of India is taking several measures to facilitate the farmers and farming activities at field level during the lock down period. The updated status is given below:
1. During Rabi season 2020, the procurement of Pulses & Oilseeds on MSP is currently in progress in twenty (20) States. A quantity of 1,67,570.95 MT of Pulses and 1,11,638.52 MT of Oilseeds has been procured by NAFED and FCI valued at Rs 1313 Crores through which 1,74,284 farmers have been benefited.
2. A separate cell has been constituted for monitoring supply and prices of essential goods and fruits & vegetables along with inter-state movement for Northeast region.
3. Ministry of Agriculture and Farmers Welfare is in touch with Maharashtra mandi board for supply of onion from the production areas of Maharashtra to other States. Currently, the APMCs under Nashik District are sending on an average 300 trucks daily to various parts of the country viz., Delhi, Haryana, Bihar, Tamil Nadu, Punjab, Kolkata, J&K, Karnataka, Odisha, Gujarat, Uttar Pradesh, Assam, Rajasthan, Madhya Pradesh etc. on a regular basis.
4. Ministry has initiated several steps to decongest wholesale markets & to boost the supply chains. The National Agriculture Market (e-NAM) portal has been revamped by adding two (2) new modules viz., (a) warehouse based trading module and (b) Farmer Producer Organizations (FPOs) module. The warehouse based trading module enables farmers to sell their produce from Warehousing Development and Regulatory Authority (WDRA) registered warehouses notified as deemed markets. The FPO trading module enables FPOs to upload their produce from collection centers with picture/ quality parameter for on-line bidding without physically reaching to the mandis. So far FPOs from 12 States (Punjab, Odisha, Gujarat, Rajasthan, West Bengal, Maharashtra, Haryana, Andhra Pradesh, Tamil Nadu, Uttarakhand, Uttar Pradesh & Jharkhand) have participated in the trade.
5. States like Jharkhand has initiated farm-gate trading through e-NAM platform whereby farmers are uploading the details of their produce along with picture for online bidding without reaching to the APMC. Similarly, FPOs are also uploading their produce from their collection centers for trading under e-NAM.
6. Module of Uberisation of logistics aggregators has been recently launched on e-NAM platform. This would help traders to find out transporters available in their vicinity for faster movement of farm produce from mandi to various other locations. More than 11.37 lakh trucks & 2.3 lakh transporters are linked to this module.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
রবী ঋতু মনুংদা হৱাই-চেংৱাই অমসুং থাও শুংবা য়াবা মরুশিং হৌজিক রাজ্য ২০দা এম.এস.পি.দা লৈবগী থবক চৎথরি
নাফেদ অমসুং এফ.সি.আই.না হৱাই-চেংৱাই অমসুং থাও শুংবা য়াবা মরুশিং লুপা করোর ১৩১৩দা লৈশিন্দুনা লৌমী ১,৭৪,২৮৪দা কান্নহনখ্রে
অৱাং নোংপোক্কী লমদা তঙাইফদবা পোৎলমশিং থাদবা য়েংশিন্নবা তোঙানবা সেল অমা শেমখ্রে
22 APR 2020 8:32PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী লৌউ-শিংউ, কোওপরেসন অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং বিভাগনা লৌমীশিং অমসুং লৌউ-শিংউগী থবক থৌরমদা নুংঙাইনবা তোঙান-তোঙানবা থৌরাং কয়া লোকদাউন মনুং অসিদা ফিল্দ লেবেলদা পায়খৎখ্রে। মসিগী মতাংদা হৌজিক ফাওবগী ওইবা ফিভম মখাদা পীরিঃ
১. ইং ২০২০ গী রবী ঋতু মনুংদা হৱাই-চেংৱাই অমসুং থাও শুংবা য়াবা মরুশিং হৌজিক রাজ্য কুন (২০) দা এম.এস.পি.দা লৈরি। নাফেদ অমসুং এফ.সি.আই.না লুপা করোর ১৩১৩গী ওইগদবা মেত্রিক তন ১,৬৭,৫৭০.৯৫ গী হৱাই-চেংৱাই অমসুং মেত্রিক তন ১,১১,৬৩৮.৫২গী থাও শুংবা য়াবা মরু লৈশিনখ্রে অমসুং মসিনা লৌমী ১,৭৪,২৮৪ দা কান্নবা ফংহনখ্রে।
২. অৱাং নোংপোক্কী লমদা রাজ্যশিংগী মরক্তা চত্থোক-চৎশিন য়েংশিনবগা লোইননা তঙাইফদবা পোৎলমশিং অমসুং উহৈ অমসুং মনা-মশিং থাবা অমসুং মমলশিং য়েংশিন্নবা তোঙানবা সেল অমা শেমখ্রে।
৩. লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ-থৌরাং মনত্রালয়না মহারাস্ত্রগী তিলহৌ পুথোকপা মফমশিংদগী অতোপ্পা রাজ্যশিংদা থাদোক্নবা মহারাস্ত্রা মন্দী বোর্দকা খুৎশম্নরি। হৌজিক্কী ওইনা, নাশিক জিল্লাগী মখাদা এ.পি.এম.সি.না লৈবাক অসিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিং, মমিং ওইনা পল্লবদা দিল্লী, হরিয়ানা, বিহার, তমিল নাদু, পঞ্জাব, কোলকতা, জম্মু কশ্মীর, কর্নাতকা, ওরিশা, গুজরাত, উত্তর প্রদেশ, অসম, রাজস্থান, মাধ্য প্রদেশ অসিনচিংবা লমশিংদা চাং নাইনা নোংমদা ত্রক ৩০০গী চাংদা থারি।
৪. মন্ত্রালয় অসিনা হোলসেলগী কৈথেল চিনবা হন্থনবা অমসুং সপ্লাই চেন হেনগৎনবা খোংথাং কয়া লৌখৎলি। নেস্নেল এগ্রিকলচর মার্কেত (ই-নাম) পোর্তেলবু অনৌবা মোদ্যুল অনী (২), (ক) ৱেয়রহাউসতা য়ুম্ফম ওইবা ত্রেদিং মোদ্যুল অমসুং (খ) ফার্মর প্রদ্যুসর ওর্গানাইজেসন (এফ.পি.ও.) মোদ্যুল হাপকত্তুনা মথৌ হাপখ্রে। ৱেয়রহাউসতা য়ুম্ফম ওইবা ত্রেদিং মোদ্যুল অসিনা লৌমীশিংদা মখোয়গী পোত্থোকশিং অদু ৱেয়রহাউসিং দিবেলপমেন্ত এন্দ রিগুলেতরী ওথোরিতী (দব্লিয়ু.দি.আর.এ.)দা রেজিস্তর তৌরবা কৈথেল অমনি হায়না নোতিফাই তৌবশিংদগী য়োনবা য়াহল্লি। এফ.পি.ও. ত্রেদিং মোদ্যুল অসিনা এফ.পি.ও.শিংনা মখোয়গী পোত্থোকশিংদু কল্লেক্সন সেন্তরশিংদগী ফোতো নত্ত্রগা ক্বালিতী পেরামীতর থাগত্তুনা মন্দীশিংদা চৎলুদনা ওনলাইন বিদীং তৌবা য়াহল্লি। হৌজিক ফাওবদা রাজ্য ১২ (পঞ্জাব, ওরিশা, গুজরাত, রাজস্থান, নোংচুপ বেঙ্গল, মহারাস্ত্রা, হরিয়ানা, ন্ধ্র প্রদেশ, তমিল নাদু, উত্তরাখন্দ, উত্তর প্রদেশ, অমসুং ঝারখন্দ)দগী এফ.পি.ও.শিংনা ললোল-ইতিক্তা শরুক য়াখ্রে।
৫. ঝারখন্দগুম্বা রাজ্যনা ই-নাম প্লেফোর্মগী খুথাংদা লৌমীশিংনা মখোয়গী পোত্থোকশিংদুবু ফোতোগা লোয়ননা থাগত্তুনা এ.পি.এম.সি.দা চৎলুদনা ওনলাইন বিদীং য়াহল্লিবা ফার্ম-গে ত্রেদিং তৌবা হৌখ্রে।
৬. ই-নাম প্লেফোর্মদা লোজিস্তিক্স এগ্রিগেতরশিংগীদমক য়ুবেরাইজেসনগী মোদ্যুল হৌদোকখ্রে। মসিনা ফার্মদগী পুথোক্লকপা পোত্থোকশিংবু মন্দীদগী অতোপ্পা মফমশিংদা পুথোক-পুশিন তৌবদা থুননবা ত্রেদরশিংনা মখোয়গী মনাক নকপদা লৈবা ত্রান্সপোর্তরশিং থিবদা মতেং পাংহল্লি। মসিগী মোদ্যুল অসিদা ত্রক লাখ ১১.৩৭ অমসুং ত্রান্সপোর্তর লাখ ২.৩ হেনবনা লিঙ্ক তৌরে।