Ministry of Finance
Pradhan Mantri Garib Kalyan Package :Progress so far
More than 33 crore poor people received financial assistance of Rs 31,235 crore under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Package
Rs 10,025 crore disbursed to 20.05 crore to Women Jan Dhan account holders
Rs 1405 crore disbursed to about 2.82 crore old age persons, widows and disabled persons
First instalment of PM-KISAN :Rs 16,146 crore transferred to 8 crore farmers
Rs 162 crore transferred in 68,775 establishments as EPF contribution , benefitting 10.6 lakh employees;
2.17 crore Building; Construction workers received financial support amounting to Rs 3497 crore
Pradhan Mantri Garib Kalyan Ann Yojana
39.27 crore beneficiaries distributed free ration of food grains
1,09,227 MT of Pulses; dispatched to various States/UTs
Pradhan Mantri Ujjwala Yojana : 2.66 crore free Ujjwala cylinders delivered
23 APR 2020 12:10PM by PIB Delhi
Using the digital payment infrastructure , more than 33crore poor people have been directly given financial assistance of Rs 31,235 crore( as on 22nd April,2020)under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Package (PMGKP) announced by Union Finance Minister SmtNirmalaSitharaman on 26th March,2020 to protect them from the impact of the lockdown due to COVID 19.
As part of the PMGKP, the Government announced free food grains and cash payment to women and poor senior citizens and farmers. The swift implementation of the package is being continuously monitored by Central and State governments. Finance Ministry, the concerned Ministries, Cabinet Secretariat and PMO are leaving no stone unturned to ensure that the relief measures reach the needy swiftly and in line with the intent of the lock down.
The following financial assistance (cash amount) has been released to beneficiaries till 22ndApril 2020, under the Pradhan Mantri Garib Kalyan Package.
Pradhan Mantri Garib Kalyan Package
Total Direct Benefit Transfer till 22/04/2020
Scheme
Number of Beneficiaries
Amount transferred
Support to PMJDY women account holders
20.05Cr(98%)
10,025 Cr
Support to NSAP (Aged widows, Divyang, Senior citizen)
2.82 Cr (100%)
1405 Cr
Front-loaded payments to farmers under PM-KISAN
8 Cr (out of 8 Cr)
16,146 Cr
Support to Building & Other Construction workers
2.17 Cr
3497 Cr
24% contribution to EPFO
0.10 Cr
162 Cr
TOTAL
33.14 Cr
31,235 Cr
Fintech and digital technology have been employed for swift and efficient transfer to the beneficiary. Direct Benefit Transfer (DBT), i.e. transfer that ensures that the amount is directly credited into the account of the beneficiary, eliminates leakage and improves efficiency has been employed. This has also ensured credit to the beneficiary’s account without the need for the beneficiary to physically go to the branch.
The progress achieved so far, under various components of PMGKP is as follows:
1. Pradhan MantriGaribKalyanAnn Yojana :-
So far 40.03 Lakh MT of food grains have been lifted by 36 States/UTs out of 40 Lakh MT for April. 19.63 lakh MT has been distributed by 31 States/UT to 39.27crore beneficiaries covered by 1.19 Crore Ration cards as April 2020 entitlement.
1,09,227 MT of Pulses have also been dispatched to various states/UTs.
1. Free Gas Cylinders to Pradhan MantriUjjwalaYojana beneficiaries:-
Total 3.05crore cylinders have been booked under this PMUY scheme so far and 2.66 crorePMUY free cylinders already delivered to beneficiaries.
1. Nonrefundable advance of 75% of outstanding balance or 3 months’ wages, whichever is lower allowed to the members EPFO:-
6.06 lakh members of EPFOhave availed online withdrawal of Rs. 1954 croreso far.
1. EPF contribution for 3 months; Payment of 24% of Wages as contribution to EPFO members drawing wages below Rs 15000 per months in establishment up to 100 workers.
An amount of Rs.1000 crorehas already been released to EPFOfor the Scheme for the month of April, 2020.78.74 lakh beneficiaries and concerned establishments have been informed. A scheme to implement the announcement finalized. FAQshas been put on the website.
A total of 10.6 lakh employees have benefitted so far and a total of Rs. 162.11 crore has been transferred in 68,775 establishments.
1. MNREGA:-
Increased rate has been notified w.e.f 01-04-2020.In the current financial year, 1.27croreperson’s man-days of work generated. Further, Rs 7300 crore released to states to liquidate pending dues of both wage and material.
1. Insurance Scheme for health workers in Government Hospitals and Health Care Centres :-
The Scheme has been operationalised by New India Assurance covering 22.12 Lakh health workers.
1. Support to Farmers :-
Of the total disbursement, Rs 16,146crore has gone towards payment of the first instalment of PM-KISAN. Under the scheme, all8crore out of the 8 crore identified beneficiaries got 2,000 directly in their account.
1. Support to PMJDY Women account holders:-
As large number of household in India are largely managed by the women, under the package, as many as 20.05crore women Jan Dhan account holders received 500 each in their account. As on 22nd April,2020, the total disbursement under the head was 10,025crore.
1. Support to old age persons, widows and disabled persons:-
The National Social Assistance Programme (NSAP)disbursed about 1,405crore to about 2.82 crore old age persons, widows and disabled persons. Each beneficiary received an ex-gratia cash of Rs 500 under the scheme as the first instalment. Another instalment of Rs 500 each will be paid during next month.
1. Support to Building & other Construction workers:-
As many as 2.17croreBuilding &construction workers received financial support from the Building and Construction Workers’ Fund managed by state governments. Under this Rs 3,497crore has been given to beneficiaries.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ : হৌজিক ফাওবগী প্রোগ্রেস
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজকী মখাদা লাইরবা মীওই কোতি ৩৩ হেনবনা লুপা কোতি ৩১,২৩৫গী শেলগী তেঙবাং ফংখ্রে
নুপী জন ধন একাউন্ত হোল্দর কোতি ২০.০৫দা লুপা কোতি ১০,০২৫ পীখ্রে
অহল ওইরবা মীওই, লুখ্রাবী অমসুং শোইনায়রবা মীওই চাউরাক্না কোতি ২.৮২দা লুপা কোতি ১৪০৫ পীখ্রে
পি.এম.-কিসানগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত : লৌমী কোতি ৮দা লুপা কোতি ১৬,১৪৬ ত্রান্সফর তৌখ্রে
ই.পি.এফ. কন্ত্রিব্যুসন ওইনা ইস্তাব্লিসমেন্ত ৬৮,৭৭৫দা লুপা কোতি ১৬২ ত্রান্সফর তৌখ্রে, এমপ্লোই লাখ ১০.৬ কানবা ফংহল্লে
বিল্দিং অমসুং কন্সত্রক্সন ৱার্কর কোতি ২.১৭না লুপা কোতি ৩৪৯৭কী শেনফম ওইবা শেলগী তেঙবাং ফংলে
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান অন য়োজনা
বেনেফিসরী কোতি ৩৯.২৭তা চিঞ্জাক মহৈ-মরোংগী ফ্রী রাসন য়েন্থোকখ্রে
তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা হৱাই মেত্রিক তন ১,০৯,২২৭ থাদোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রী উজ্জ্বলা য়োজনা : ফ্রী উজ্জ্বলা সীলিন্দর কোতি ২.৬৬ য়েন্থোকখ্রে
23 APR 2020 12:10PM by PIB Imphal
দিজিতেল পেমেন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর শিজিন্নদুনা, য়ুনিয়ন ফাইনান্স মিনিস্তর শ্রীমতী নির্মলা সিতারামন্না ২০২০গী মার্চ ২৬তা লাউথোকখিবা প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ (পি.এম.জি.কে.পি.)গী মখাদা কোবিদ ১৯না মরম ওইদুনা চত্থরিবা লোকদাউনদগী মখোয়বু প্রোতেক্ত তৌনবা লাইরবা মীওই কোতি ৩৩ হেনবদা লুপা কোতি ৩১,২৩৫গী (২০২০গী এপ্রিল ২২ ফাওবদা) শেলগী তেংবাং পীখ্রে।
পি.এম.জি.কে.পি.গী শরুক ওইনা, সরকারনা নুপী অমদি লাইরবা সেনিয়র সিতিজনশিং অমসুং লৌমীশিংদা ফ্রী ফুদ গ্রেন অমসুং কেশ পেমেন্ত লাউথোকখি। কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংনা পেকেজ অসি খোংজেল য়াংনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা লেপতনা য়েংশিল্লি। ফাইনান্স মিনিস্ত্রী, মর লৈনবা মিনিস্ত্রীশিং, কেবিনেৎ সেক্রেতরিয়েৎ অমসুং পি.এম.ও.না রিলিফকী খোংথাংশিং দরকার ওইবশিংদা য়ৌন্নবা হোৎনবা য়াবা হোৎনরি।
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজকী মখাদা ২০২০গী এপ্রিল ২২ ফাওবদা মখাগী শেলগী তেঙবাং (কেশ এমাউন্ত) অসি বেনেফিসরীশিংদা রিলিজ তৌখ্রে।
প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান পেকেজ
২২/০৪/২০২০ ফাওবদা অপুনবা দাইরেক্ত বেনেফিৎ ত্রান্সফর
স্কিম
বেনেফিসরীশিংগী মশিং
ত্রান্সফর তৌখিবা শেনফম
পি.এম.জে.দি.ৱাই. নুপী একাউন্ত হো্দরশিংদা তেঙবাং
কোতি ২০.০৫(৯৮%)
কোতি ১০,০২৫
এন.এস.এ.পি.দা তেঙবাং (চহি য়াম্লবী লুখ্রাবী, দিব্যাং, সেনিয়র সিতিজন)
কোতি ২.৮২ (১০০%)
কোতি ১,৪০৫
পি.এম.-কিসানগী মখাদা লৌমীশিংদা ফ্রন্ত-লোদেদ পেমেন্ত
কোতি ৮ (কোতি ৮গী মনুংদা)
কোতি ১৬,১৪৬
বিল্দিং অমসুং অতোপ্পা কন্সত্রক্সন ৱার্করশিংদা তেঙবাং
কোতি ২.১৭
কোতি ৩,৪৯৭
ই.পি.এফ.ও.দা ২৪% কন্ত্রিব্যুসন
কোতি ০.১০
কোতি ১৬২
অপুনবা
কোতি ৩৩.১৪
কোতি ৩১,২৩৫
বেনেফিসরীশিংদা খোংজেল য়াংনা অমসুং মরিক চুম্না ত্রান্সফর তৌনবগীদমক ফিনতেক অমসুং দিজিতেল তেক্নোলোজী শিজিন্নরি।
পি.এম.জি.কে.পি.গী অতোপ্পা কম্পোনেন্তশিংদা হৌজিক ফাওবদা ফংলিবা প্রোগ্রেস মখাদা লৈরে:
1. প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান অন য়োজনা:-
হৌজিক ফাওবদা এপ্রিলগীদমক মেত্রিক তন লাখ ৪০গী মনুংদা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩৬না ফুদ গ্রেন মেত্রিক তন লাখ ৪০.০৩ লৌখ্রে। এপ্রিল ২০২০ ফাওবদা রাসন কার্দ কোতি ১.১৯না কোবর তৌরিবা বেনেফিসরী কোতি ৩৯.২৭তা রাজ্য/য়ুনিয়ন তেরিতোরী ৩১না মেত্রিক তন লাখ ১৯.৬৩ য়েন্থোকখ্রে।
তোঙান-তোঙানবা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা হৱাই মেত্রিক তন ১,০৯,২৭৭সু থাদোকখ্রে।
1. প্রধান মন্ত্রী উজ্জ্বলা য়োজনা বেনেফিসরীশিংদা ফ্রী গ্যাস সীলিন্দরশিং:-
হৌজিক ফাওবদা পি.এম.য়ু.ৱাই. স্কিম অসিগী মখাদা অপুনবা সীলিন্দর কোতি ৩.০৫ বুক তৌখ্রে অমদি বেনেফিসরীশিংদা পি.এম.য়ু.ৱাই. ফ্রী সীলিন্দর কোতি ২.৬৬ হান্ননা হেন্থোকখ্রে।
1. আউতস্তেন্দিং বেলেন্স নত্ত্রগা থা অহুমগী খুৎশুমনগী ননরিফন্দেবল এদভান্স, মদুনা মেম্বর ই.পি.এফ.ও.দা তাথবা অয়াবা পীরি:-
হৌজিক ফাওবদা ই.পি.এফ.ও. গী মেম্বর লাখ ৬.০৬না লুপা কোতি ১৯৫৪গী ওনলাইন ৱিথদ্রো তৌবদা তেঙবাংলে।
1. থা ৩গীদমক ই.পি.এফ. কন্ত্রিব্যুসন; ৱার্কর ১০০ ফাওবা ইস্তাব্লিস তৌবদা থাগী ওইনা লুপা ১৫০০০গী মখা খুৎশুমন ফংবা ই.পি.এফ.ও. মেম্বরশিংদা কন্ত্রিব্যুসন ওইনা খুৎশুমনগী চাদা ২৪গী পেমেন্ত
২০২০গী এপ্রি থাগী ওইনা স্কিমগীদমক ই.পি.এফ.ও.দা লুপা কোতি ১০০০গী শেনফম হান্ননা রিলিজ তৌখ্রে। বেনেফিসরী লাখ ৭৮.৭৪ অমসুং মরী লৈনবা ইস্তাব্লিসমেন্তশিংদা খংহনখ্রে।
হৌজিক ফাওবদা এমপ্লোই পুন্না লাখ ১০.৬দা কানবা ফংহনখ্রে অমদি ইস্তাব্লিসমেন্ত ৬৮,৭৭৫দা লুপা কোতি ১৬২.১১গী অপুনবা শেনফম অমা ত্রান্সফর তৌখ্রে।
1. এম.এন.আর.ই.জি.এ.:-
০১.০৪.২০২০দগী হৌরগা ইনক্রিজ রেৎ খংহনখ্রে। হৌজিক চৎলিবা শেনবা চহি অসিদা, মীওই কোতি ১.২৭কী থবক্কী মেন-দে জেনরেৎ তৌখ্রে। মখা তানা খুৎশুমন অমসুং মেতরিয়েল অনিমক্কী পেন্দিং দ্যুশিং মেন্সিন্নবা রাজ্যশিংদা লুপা কোতি ৭৩০০ রিলিজ তৌখ্রে।
1. সরকারগী হো্পিতালশিং অমসুং হেল্থ কেয়র সেন্তরশিংদা লৈরিবা হেল্থ ৱার্করশিংগীদমক ইন্সুরেন্স স্কিম:-
স্কিম অসি ন্যু ইন্দিয়া এসুরেন্সনা ওপরেৎ তৌদুনা হেল্থ ৱার্র লাখ ২২.১২ কোবর তৌরি
1. লৌমীশিংদা তেঙবাং :-
পি.এম.-কিসানগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত : লৌমী কোতি ৮দা লুপা কোতি ১৬,১৪৬ ত্রান্সফর তৌখ্রে। স্কিম অসিগী মখাদা শকখংলবা বেনেফিসরী কোতি ৮গী মনুংদা অপুনবা কোতি ৮মক্না মখোয়গী একাউন্তদা দাইরেক্ত ওইনা লুপা ২০০০ ফংলে।
1. পি.এম.জে.দি.ৱাই. নুপী একাউন্ত হো্দরশিংদা তেঙবাং:-
ভারত্তা মশিং য়াম্লবা হাউসহোল্দ অয়াম্বা নুপীনা মেনেজ তৌরি, পেকেজ অসিগী মখাদা, নুপী জন ধন একাউন্ত হো্দর কোতি ২০.০৫না মখোয়গী একাউন্তদা লুপা ৫০০/৫০০ ফংলে। ২০২০গী এপ্রিল ২২ ফাওবদা মসিগী মখাদা লুপা কোতি ১০,০২৫ পীখ্রে।
1. চহি য়াম্লবা মীওইশিং, লুখ্রাবীশিং অমসুং শোইনায়রবা মীওইশিংদা তেঙবাং:-
নেস্নেল সেসিয়েল এসিস্তেন্স প্রোগ্রাম (এন.এস.এ.পি.)না চহি য়াম্লবা মীওই, লুখ্রাবী অমসুং শোইনায়রবা মীওই চাউরাক্না কোতি ২.৮২দা লুপা কোতি ১,৪০৫ পীখ্রে। বেনেফিসরী খুদিংমক্তা স্কিম অসিগী মখাদা অহানবা ইন্তোমেন্ত ওইনা লুপা ৫০গী শেনফম এক্স-গ্রেসিয়া ওইনা ফংলি। লুপা ৫০০গী ওইবা অতোপ্পা ইন্তোলমেন্ত মথংগী থা মনুংদা পীরগনি।
1. বিল্দিং অমসুং অতোপ্পা কন্সত্রক্সন ৱার্করশিংদা তেঙবাং:-
বিল্দিং অমসুং অতোপ্পা কন্সত্রক্সন ৱার্কর কোতি ২.১৭না রাজ্য সরকারশিংনা মেনেজ তৌবা বিল্দিং অমসুং কন্সত্রক্সন ৱার্কর্স ফন্দদগী শেলগী তেঙবাং ফংখ্রে। মসিগী মখাদা বেনেফিসরীশিংদা লুপা কোতি ৩,৪৯৭ পীখ্রে।