Ministry of Civil Aviation
Sh. Hardeep Singh Puri appreciates aviation professionals and stakeholders for commendable efforts during Covid-19 crisis
Over 591 tons of cargo transported during Covid-19 lockdown by Lifeline Udan flights covering over 3,43,635 km
24 APR 2020 5:27PM by PIB Delhi
Sh. Hardeep Singh Puri, Minister of State, I/C, Civil Aviation appreciated aviation professionals and stakeholders for their commendable efforts during Covid-19 crisis by making life saving medical & essential supplies available to citizens across the country under Lifeline Udan. In a tweet today, the Minister shared that 3,43,635 km has been covered by Lifeline Udan flights till date. 347 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 206 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. 591.66 tons of cargo has been transported till date.
Vistara has operated 7 cargo flights during 19-23 April 2020 covering 8,989 km and carrying around 20 tons of cargo. Spicejet operated 522 cargo flights during 24 March to 23 April 2020 covering 7,94,846 km and carrying 3993 tons of cargo. Out of these, 178 were international cargo flights. Blue Dart operated 184 cargo flights covering 1,87,155 km and carrying 2957 tons of cargo during 25 March to 23 April 2020. Out of these, 6 were international cargo flights. Indigo has operated 37 cargo flights during 3-23 April 2020 covering 48,344 km and carrying around 101 tons of cargo and including 8 international flights. This includes medical supplies carried free of cost for the government. Domestic Cargo Operators are operating cargo flights on a commercial basis.
In International Sector, the quantity of medical cargo brought in by Air India on 23rd April 2020 from Hongkong and Guangzhou is 61 tons. Further, Blue Dart has uplifted around 86 tons of medical supplies from Guangzhou from 14th April to 23rd April 2020.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
শ্রী হরদীপ সিংহ পুরীনা কোবিদ-১৯ ক্রাইসিস মনুংদা থাগৎনীংঙাই ওইবা মওংদা হোৎনরিবশিং অদুগীদমক এবিয়েসন প্রোফেস্নেলশিং অমসুং স্তেকহোল্দরশিংবু থাগৎখ্রে
লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা কিলোমীতর ৩,৪৩,৬৩৫গী অরাপ্পা পাইদুনা কোবিদ-১৯ লোকদাউন মনুংদা কার্গো তন ৫৯১ হেন্না ত্রান্সপোর্ত তৌখি
24 APR 2020 5:27PM by PIB Imphal
সিবিল এবিয়েসনগী রাজ্য মন্ত্রী ইন্দিপেন্দেন্ত চার্জ শ্রী হরদীপ সিংহ পুরীনা কোবিদ-১৯ ক্রাইসিস মনুংদা লাইফলাইন উরানগী মখাদা লৈবাক পুম্বগী নাগরিকশিংদা লাইফ সেভিং মেদিকেল অমসুং মরুওইবা সপ্লাইশিং ফংহন্নবা থাগৎনীংঙাই ওইবা মওংদা হোৎনরিবশিং অদুগীদমক এবিয়েসন প্রোফেস্নেলশিং অমসুং স্তেকহোল্দরশিংবু থাগৎখ্রে। ঙসি ত্বীৎ অমদা, শ্রী পুরীনা হায়খি মদুদি ঙসি ফাওবদা লাইফলাইন উরান ফ্লাইৎশিংনা কিলোমীতর ৩,৪৩,৬৩৫গী অরাপ্পা পাইদুনা চৎখ্রে। লাইফলাইন উরানগী মখাদা এয়র ইন্দিয়া, এলাইন্স এয়র, আই.এ.এফ. অমসুং প্রাইবেৎ কেরীয়রশিংনা ফাইৎ ৩৪৭ ওপরেৎ তৌরি। ফ্লাইৎশিং অসিগী মনুংদা ২০৬তি এয়র ইন্দিয়া অমসুং এলাইন্স এয়রনা ওপরেৎ তৌরি। ঙসি ফাওবদা কার্গো তন ৫৯১.৬৬ ত্রান্সপোর্ত তৌখ্রে।
ভিসতারানা ২০২০গী এপ্রিল ১৯-২৩ ফাওবগী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ৭ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ২০ পুদুনা কিলোমীতর ৮,৯৮৯গী অরাপ্পা কভর তৌখি। স্পাইসজেৎনা ২০২০গী মার্চ ২৪দগী এপ্রিল ২৩ ফাওবদা কার্গো ফ্লাইৎ ৫২২ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা কার্গো তন ৩৯৯৩ পুদুনা কিলোমীতর ৭,৯৪,৮৪৬কী অরাপ্পা কভর তৌখি। মসিগী মনুংদা ১৭৮দি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ব্লু দার্তনা দোমেস্তিক কার্গো ফ্লাইৎ ১৮৪ ওপরেৎ তৌবগা লোয়ননা ২০২০গী মার্চ ২৫দগী এপ্রিল ২৩ ফাওবগী মনুংদা কার্গো তন ২৯৫৭ পুদুনা কিলোমীতর ১,৮৭,১৫৫গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মসিগী মনুংদা ৬তি ইন্তর্নেস্নেল কার্গো ফ্লাইৎশিংনি। ইন্দিগোনা এপ্রিল ৩-২৩গী মনুংদা কার্গো ফ্লাইৎ ৩৭ ওপরেৎ তৌদুনা কার্গো তন ১০১ পুদুনা কিলোমীতর ৪৮,৩৪৪গী অরাপ্পা কভর তৌখি। মসিদা সরকারগীদমক মমল লৌদনা মেদিকেল সপ্লাই পুবসু য়াওরি। দোমেস্তিক কার্গো ওপরেতরশিংনা কম্মর্সিয়েল বেসিসতা কার্গো ফ্লাইৎশিং ওপরেৎ তৌরি।
ইন্তর্নেস্নেল সেক্তরদা, ২০২০গী এপ্রিল ২৩দা এয়র ইন্দিয়ানা হোংকোং অমসুং গুৱাংঝৌদগী পুরকখিবা মেদিকেল কার্গোগী চাং অসি তন ৬১নি। ব্লু দার্তনা ২০২০গী এপ্রিল ১৪দগী এপ্রিল ২৩ ফাওবদা গুৱাংঝৌদগী মেদিকেল সপ্লাই চাউরাক্না তন ৮৬ পুরকখ্রে।