Ministry of Information & Broadcasting
Union Ministry of Labour requested All Chief Secretaries to advise Employers to not terminate or reduce wages due to COVID-19: PIB Fact Check confirms the News
State Wise snapshot of COVID-19
28 APR 2020 9:14PM by PIB Delhi
The Fact Check Unit of the Press Information Bureau has today confirmed a tweet which claimed that the Labour Ministry was requesting all chief secretaries to advise Employers of all establishments to not terminate or reduce wages of their employees amid COVID-19.
In another post, Fact Check has busted a rumour on News portal which claimed that in Jaipur because of one Sadhu’s smoking pipe (Chillum) 300 people got infected by COVID-19. The office of the District Magistrate, Jaipur had informed that there was no such incident and the news is false.
State Wise Snapshot
S. No.
STATE/UT
Total ACTIVE COVID-19 cases
Total positive COVID-19 patients recovered/discharged till date
Number of Deaths till date
1
Haryana
85
213
3
2
Himachal Pradesh
10
25
1
3
Punjab
213
98
19
4
Chandigarh
28
17
0
5
Andhra Pradesh
911
235
31
6
Telangana
646
61
0
7
Maharashtra
7308
1282
369
8
Madhya Pradesh
2001
361
113
9
Rajasthan
1593
669
46
10
Kerala
123
355
3
11
Karnataka
302
198
20
12
Arunachal Pradesh
0
1
0
13
Assam
9
27
1
14
Manipur
0
2
0
15
Meghalaya
11
0
1
16
Mizoram
1
0
0
17
Nagaland
1
0
0
18
Sikkim
0
0
0
19
Tripura
0
2
0
Today Chennai remained red with reporting 47 of the 52 COVID-19 positive cases in Tamil Nadu. Jammu & Kashmir reported 19 new cases today. Jammu reported a total 58 so far and Kashmir reported a total of 507 so far. Gujarat has the second highest number of Covid positive cases in India at 3,548. It also has the second highest mortality after Maharashtra at 162. Chhattisgarh has reported only 37 positive cases out of which 32 have already been cured. Goa, which reported only 7 cases in all has no active Covid 19 patient at present.

তথ্য আৰু সম্প্ৰচাৰ মন্ত্ৰালয়
ৰাজ্যৰ সকলো মুখ্য সচিবকে কেন্দ্ৰীয় শ্ৰম মন্ত্ৰীৰ অনুৰোধ, ক’ভিড-১৯ ৰ বাবে চাকৰি আৰু দৰমহা কৰ্তন নকৰিবলৈ নিয়োগকৰ্তা সকলক দিয়ক পৰামৰ্শ। - পিআইবি ফেক্ট-চেকে নিশ্চিত কৰিলে বাতৰিৰ সত্যতা
ক’ভিড-১৯ৰ ৰাজ্য ভিত্তিক ৰূপৰেখা
28 APR 2020 9:14PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত সৃষ্টি হোৱা পৰিস্থিতিত কোনো কৰ্মচাৰীৰে দৰমহা আৰু চাকৰি কৰ্তন নকৰিবলৈ দেশৰ সকলো নিয়োগকৰ্তাকে পৰামৰ্শ দিবলৈ ৰাজ্যসমূহৰ মুখ্য সচিবসকলক শ্ৰম মন্ত্ৰালয়ে অনুৰোধ কৰা এক টুইটৰ সত্যতা আজি নিশ্চিত কৰিছে প্ৰেছ ইনফৰ্মেশ্যন ব্যুৰ’ৰ ‘ফেক্ট-চেক’ গোটে।
Claim: A circular is doing rounds on social media projecting to be from @LabourMinistry.#PIBFactCheck: Found True! The Ministry has requested all chief secretaries to advise employers of all establishments to not terminate or reduce wages of their employees amid #Covid_19 pic.twitter.com/416z4s5WRK
— PIB Fact Check (@PIBFactCheck) April 28, 2020
#PIBFactCheck from @RanchiPIB https://t.co/xPF5euempV
— PIB Fact Check (@PIBFactCheck) April 28, 2020
আন এক পোষ্টত, এটা নিউজ পোৰ্টেলত প্ৰচাৰ হৈ থকা উৰা বাতৰিও ধৰা পেলাইছে। এই পোৰ্টেলটোৱে প্ৰচাৰ কৰা খবৰটো আছিল এনেধৰণৰ যে জয়পুৰত এগৰাকী সাধুৰ ‘চিলিম’ৰ যোগেদি ৩০০ গৰাকী লোকৰ দেহলৈ ক’ভিড-১৯ সংক্ৰমিত হৈছে। জয়পুৰৰ জিলা দণ্ডাধীশে জনাইছে যে তেনে কোনো ঘটনা ঘটা নাই আৰু এই খবৰ সম্পূৰ্ণ ভিত্তিহীন।
ৰাজ্যভিত্তিক ৰূপৰেখা
ক্ৰমিক নং
ৰাজ্য/কেন্দ্ৰ শাসিত অঞ্চল
মুঠ সক্ৰিয় ক’ভিড-১৯ ৰ ঘটনা
আজিলৈ নিৰাময় হোৱা/চিকিৎসালয়ৰ পৰা যাবলৈ দিয়া ক’ভিড-১৯ ৰোগীৰ সংখ্যা
আজিলৈ হোৱা মৃত্যুৰ সংখ্যা
1
হাৰিয়ানা
85
213
3
2
হিমাচল প্ৰদেশ
10
25
1
3
পঞ্জাৱ
213
98
19
4
চণ্ডীগড়
28
17
0
5
অন্ধ্ৰপ্ৰদেশ
911
235
31
6
তেলেংগানা
646
61
0
7
মহাৰাষ্ট্ৰ
7308
1282
369
8
মধ্য প্ৰদেশ
2001
361
113
9
ৰাজস্থান
1593
669
46
10
কেৰেলা
123
355
3
11
কৰ্ণাটক
302
198
20
12
অৰুণাচল প্ৰদেশ
0
1
0
13
অসম
9
27
1
14
মণিপুৰ
0
2
0
15
মেঘালয়
11
0
1
16
মিজোৰাম
1
0
0
17
নাগালেণ্ড
1
0
0
18
ছিকিম
0
0
0
19
ত্ৰিপুৰা
0
2
0
তামিলনাডুত সম্প্ৰতি সৰ্বমুঠ ৫২ টা ঘটনাৰ পিছত ৪৭ টা ঘটনা সক্ৰিয় হৈ আছে। ইফালে জম্মু-কাশ্মীৰত আজি ১৯ টা নতুন ঘটনা ধৰা পৰিছে। জম্মুত এই পৰ্যন্ত ৫৮ টা ঘটনা ধৰা পৰাৰ বিপৰীতে কাশ্মীৰত ধৰা পৰাছে ৫০৭ টা ঘটনা। ৩৫৪৮ টা পজিটিভ ঘটনাৰে ক’ভিড-১৯ ত আক্ৰান্তৰ দিশেৰে দেশৰ ভিতৰতে দ্বিতীয় স্থানত আছে। মৃত্যুৰ হাৰৰ দিশেৰেও মহাৰাষ্ট্ৰৰ পিছতেই ১৬২ ৰে দ্বিতীয় স্থানত আছে গুজৰাট। চট্টিশগড়ত এই পৰ্যন্ত ৩৭ টা ঘটনা ধৰা পৰিছে আৰু ইয়াৰ ভিতৰত ৩২ টা ঘটনাই নিৰাময় লাভ কৰিছে। গোৱাত ধৰা পৰিছে মাত্ৰ ৭ টা পজিটিভৰ ঘটনা আৰু তাত আটাইকেইগৰাকী ৰোগীয়েই আৰোগ্য লাভ কৰিছে তথা সম্প্ৰতি কোনো লোক পজিটিভ অৱস্থান নাই।