Prime Minister's Office
PM Modi holds a review meeting to discuss education Sector
01 MAY 2020 9:45PM by PIB Delhi
PM Narendra Modi held a meeting today to deliberate on the issues and reforms required in education sector including National Education Policy(NEP). Special emphasis was given on the use of technology in the education sector and enhancing learning and adapting by the use of technology such as on-line classes, education portal and class-wise broadcast on dedicated education channels.
The focus was on bringing uniformity in education providing universal access to quality education, improving the quality of elementary education, through a new national curriculum framework that focuses on multi-linguistic, 21st century skills, integration of sport and art, environmental issues etc. The use and promotion of technology in various modes for education at school and higher levels was discussed in detail – i.e. online mode, TV channels, radio, podcasts etc. Reforming the higher education scenario by making Indian Education System at par with the highest global standards making education effective, inclusive, contemporary rooted in the Indian culture and ethos. Overall, the emphasis was given on early childhood care and education, foundational literacy and numeracy, adapting contemporary pedagogy, preserving the cultural and linguistic diversity of India with a special focus on early vocationalization of education.
It was decided to usher in education reforms to create a vibrant knowledge society by ensuring higher quality education to all thereby making India a ‘Global knowledge Super Power’.
To achieve all these goals and to ensure efficient educational governance extensive use of technology including Artificial Intelligence will be promoted.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
এজুকেসন সেক্তরদা খন্ননবা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা রিভ্যু মীতিং অমা পাংথোকখ্রে
01 MAY 2020 9:45PM by PIB Imphal
নেস্নেল এজুকেসন পোলিসী (এন.ই.পি.) য়াওনা এজুকেসন সেক্তরদা দরকার ওইরিবা থবকশিং অমসুং অহোংবশিংগী মতাংদা কুপ্না খন্ননবা মীফম অমা ঙসি প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা পাংথোকখ্রে। এজুকেসন সেক্তরদা তেক্নোলোজী শীজিন্নবা অমসুং ওন-লাইন ক্লাসশিং, এজুকেসন পোর্তেল অমসুং অখন্নবা এজুকেসনগী চেন্নেলশিংদা ক্লাসশিংগী থৌরম শন্দোক্তুনা লাইরিক তাকপী-তম্বীবগী থবক হেনগৎহন্নবগী মতাংদা মরুওইনা খন্নখি।
অফবা মগুন লৈবা এজুকেসন ফংহন্দুনা, ইলিমেন্তরী এজুকেসনগী মগুন হেনগৎহন্দুনা, লোল কয়াদা মীৎয়েং চংবা অনৌবা নেস্নেল করিকুলম ফ্রেমৱার্ক অমগী খূৎথাংদা, ২১শুবা চহিচাগী লৌশিং কয়া, শান্নবা অমসুং কলা পুনশিনবা, অকোয়বগী ফিবমগী ৱাফমশিংগী মান্নবা এজুকেসন ফংহন্নবা মীফম অদুদা মরুওইনা খন্নখি। ওনলাইন মোদ, তি ভি চেন্নেলশিং, রেদিও, ব্রোর্দকাস্তশিং য়াওনা স্কুল অমসুং অৱাংবা থাকশিংদা তোঙান-তোঙানবা মখলগী লাইরিক তম্বীবগী মওংশিংদা তেক্নোলোজী শীজিন্নবা অমসুং শীজিন্নবা হেনগৎহন্নবগী মতাংদা খন্নখি। ভারতকী কলচর অমসুং চৎনবীদা হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসি মমি তাহন্দুনা, ভারতকী লাইরিক-লাইশু তম্বগী থাক অসি মালেমগী খ্বাইদগী ফবা থাকশিংগা মান্ননা থম্নবা অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিং তম্বগী হৌজিক লৈরিবা ফিবম অওনবা পুরক্নবা খন্নখি। পুম্নমক অসিগী মথক্ত, পীক্লিবা অঙাংশিং চেকশিনবা অমসুং লাইরিক তম্বীবা, লাইরিক ময়েক অমসুং মশীং খঙহনবা, হৌজিক চৎনরিবা লাইরিক তাকপী-তম্বীবগী মওংদা চুশিন্নহনবা, ঙন্না ভোকেসনেল এজুকেসন ফংহন্দুনা পাকচাউরবা ভারতকী কলচর অমসুং লোন ঙাক্নবা হোৎনবদা অখন্নবা মীৎয়েং থমখি।
মী খুদিংমক্ত অৱাংবা থাক্কী মহৈ-মশিং ফংহন্দুনা লৌশিং লৈনবা খুন্নাই অমা ওইহন্দুনা ভারত অসি ‘মালেমগী লৌশিংগী সুপর পাৱর’ অমা শেমগৎনবা এজুকেসনগী অহোংবশিং পুরক্নবা মীফম অদুদা ৱারেপ লৌখি।
হায়রিবা পান্দমশিং অসি ফংবা ঙম্নবা অমসুং এজুকেসনগী লমদা মতিক চাবা লৈঙাক অমা লৈহনবা ঙম্নবা আর্তিফিসিয়েল ইন্তিলিজেন্স য়াওনা তেক্নোলোজি শীজিন্নবা পুক্নিং থৌগৎকদবনি।