Ministry of Defence
INDIA SALUTES CORONA WARRIORS
02 MAY 2020 6:09PM by PIB Delhi
India has been successfully fighting Corona Virus with the help of COVID Warriors. IAF has been contributing towards the national effort to contain Corona by supporting mobility of men and material both at International and Domestic level. More than 600 tons of medical supplies and large number of people have been airlifted including Doctors, Para-medics and equipment for setting up COVID testing labs. IAF personnel will continue to contribute towards fight against Corona. As a gratitude to all the Corona Warriors in India, IAF along with sister services is planning to salute these brave warriors of India in its own unique way. The planned fly past of the aircraft of the Indian Air Force is to salute the brave COVID warriors who have been tirelessly and selflessly working during these unprecedented times of corona virus pandemic.
A number of aircraft of Indian Air Force are planned to do a fly past over Delhi and NCR region on 03 May 20. This flying activity is combined along with the training activity of IAF and opportunity flight for transport aircraft and helicopters who are involved in moving supplies related to COVID-19 task.
The aerial salute to the Corona Warriors will be planned over Delhi between 1000-1030 hrs. Fighter aircraft formations, comprising of the Sukhoi-30 MKI, MiG-29 and Jaguar will be flying over Rajpath, and will orbit over Delhi and will be visible to the residents of Delhi from their roof tops. In addition, C-130 transport aircraft will follow a similar profile as fighters covering the entire Delhi and NCR region. The aircraft will be flying at an approximate height of 500 meters to 1000 meters keeping Aerospace safety in mind especially in respect of bird activity.
Additionally, helicopters are planned to carry out petal drop over Police War Memorial at 0900 h followed by Delhi hospitals involved in providing relief to patients of COVID-19 between 1000- 1030 h. The list of hospitals includes AllMS, Deen Dayal Upadhyay Hospital, GTB Hospital, Loknayak Hospital, Ram Manohar Lohia Hospital, Safdarjang Hospital, Sri Ganga Ram Hospital, Baba Saheb Ambedkar Hospital, Max Saket, Rohini Hospital, Apollo Indraprastha Hospital and Army Hospital Research and Referal.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভারতনা কোরোনাগী লান্মীশিংবু সেল্যুৎ তৌরি
02 MAY 2020 6:09PM by PIB Imphal
ভারতনা কোবিদকী লান্মীশিংগী মতেংগা লোইননা কোরোনাভাইরসকা মাইপাক্না লান্থেংনবা ঙম্লি। আই.এ.এফ.না ইন্তর্নেস্নেল অমসুং দোমেস্তিক লেবেল অনিমক্তা মী অমসুং পোৎলমশিং পুথোক পুশিন তৌবদা মতেং পাংদুনা কোরোনা লাকশিনবদা লৈবাক মীয়াম্না হোৎনরিবা অসিদা শরুক য়াদুনা লাক্লি। দোক্তরশিং, পেরা-মেদিক্স অমসুং কোবিদ তেস্তিং লেবশিং লিংখৎনবগীদমক্তা চংবা ইক্যুইপমেন্তশিং য়াওনা তন ৬০০ হেনবা মেদিকেল সপ্লাইশিং অমসুং মশিং য়াম্লবা মীওই কয়া অমা নোংথক্তা পুথোক-পুশিন তৌখ্রে। আই.এ.এফ. পর্সোনেলশিংনা কোরোনাগী মায়োক্তা লান্থেংনবদা লেপ্তনা শরুক য়াখিগনি। ভারত্তা লৈরিবা কোরোনাগী লান্মী খুদিংমক্তা মখোয়গী তৌবীমল খঙবা উৎপা ওইনা আই.এ.এফ.কা লেংমান্ননা লৈরিবা সর্বিসশিংনা মখোয়গী তোপ-তোপ্পা মওংদা ভারতকী থৌনা লৈরবা লান্মীশিং অসিবু সেল্যুৎ তৌনবা থৌরং তৌরি। ভারতকী এয়র্ফোর্সকী এয়র্ক্রাফনা লান্দুনা পাইবগী থৌরাং অসি কোরোনাভাইরসকী লাইচৎ অসিগী মমাংদা অমুক্তা থোকখিদ্রিবা থৌদোক অসিগী মনুংদা অৱাবা লৈতনা অমসুং মশাগী ওইজবা থিদনা থবক তৌরিবা কোবিদকী থৌনা ফরবা লান্মীশিং অসিবু সেল্যুৎ তৌনবগীদমক্তনি।
ভারতকী এয়র ফোর্সকী এয়র্ক্রাফ কয়া অমনা মে ০৩, ২০২০দা দিল্লী অমসুং এন.সি.আর. রিজনশিংগী মথক লান্দুনা পাইনবা থৌরাং তৌরি। অসিগী পাইবগী থৌওং অসি আই.এ.এফ.কী ত্রেনিং এক্তিবিতী অমসুং কোবিদ-১৯গী থবক্কা মরী লৈনবা সপ্লাইশিং পুথোক-পুশিন তৌবদা য়াওরিবা ত্রান্সপোর্ৎ এয়র্ক্রাফ অমসুং হেলিকোপ্তরশিংগী ওইনদি মতাং চানা পাইবগা পুনশিন্নদুনা পাংথোকপনি।
কোরোনাগী লান্মীশিংদা পীরিবা এরিয়েল সেল্যুৎ অদু পুং ১০০০-১০৩০গী মরক্তা দিল্লীগী মথক্তা পাংথোক্নবা থৌরাং তৌগনি। ফাইতর এয়র্ক্রাফ ফোর্মেশন, মসিদা সুখোই-৩০ এম.কে.আই, মিগ-২৯ অমসুং জগ্বার য়াওনা রাজপথ মথক্তা অমসুং দল্লীগী মথক্তা কোইদুনা পাইগনি অমসুং মসি দিল্লীদা লৈরিবশিংনা মখোয়গী য়ুমথক্তগী উবা ফংগনি। মসিগী মথক্তা সি.-১৩০ ত্রান্সপোর্ৎ এয়র্ক্রাফনা ফাইতরশিংগা চপ মান্নবা মওংদা দিল্লী অমসুং এন.সি.আর. রিজনশিং শিনবথুংনা পাইগনি। এয়র্ক্রাফশিংনা মরু ওইনা উচেক্কী থবক থৌওংশিংগা মরি লৈননা এরোস্পেস সেফ্তী নীংথিনা ইন্দুনা চাউরাক্না মীতর ৫০০দগী ১০০০ ফাওবগী অৱাংবদা পাইগনি।
অসিগী মথক্তা, হেলিকোপ্তরশিংনা পুং ০৯০০দা পুলিস ৱার মেমোরিয়েলশিংগী মথক্তা লৈনাশিং চাইথরক্নবগী থোরাং তৌখ্রে মসিগা তুংওইননা কোবিদ-১৯গী পেসেন্তশিংদা রিলীফ পীবদা য়াওরিবা দিল্লীগী হোস্পিতালশিংদা অমুক চাইথগনি। মসিগী লিস্ত অসিদা য়াওরিবা হোসপিতালশিং অদুদি এ.আই.আই.এম.এস., দীন দয়াল উপধ্যায় হোস্পিতাল, জি.তি.বি. হোস্পিতাল, লোকনায়ক হোস্পিতাল, রাম মানোহর লোহিয়া হোস্পিতাল, সফদর্জং হোস্পিতাল, শ্রী গঙ্গা রাম হোস্পিতাল, বাবা সহেব অম্বেদকর হোস্পিতাল, মেক্স সাকেৎ, রোহীনি হোস্পিতাল, অপোলো ইন্দ্রপ্রস্থা হোস্পিতাল অমসুং আর্মী হোস্পিতাল রিসর্চ এন্দ রিফরেলনি।