Prime Minister's Office
Prime Minister holds a detailed meeting to discuss financial sector, structural and welfare measures to spur growth in India
02 MAY 2020 10:57PM by PIB Delhi
Prime Minister held a meeting to discuss strategies to discuss interventions in the financial sector as well structural reforms to spur growth and welfare in the current context.
At a meeting with Finance Minister and officials, PM discussed strategies and interventions to support MSMEs and farmers, enhance liquidity and strengthen credit flows. PM also discussed ways and means to ensure financial stability in the wake of COVID-19 and measures taken to enable businesses to recover quickly from the impacts.
Dwelling on the issue of welfare of workers and the common man, PM pointed out the need to generate gainful employment opportunities by helping businesses overcome difficulties due to disruptions caused by COVID-19.
The Prime Minister also stressed on the need to strengthen major structural reforms undertaken in the past and new structural reforms in the areas of corporate governance, credit markets and infrastructure sectors were also discussed.
Prime Minister stressed the need to take speedy measures to commence work on new infrastructure projects and speed up works in the infrastructure sector so as to make up for the time lost in COVID-19. He wanted the projects taken up under the National Infrastructure Pipeline be reviewed at the highest level frequently so as to avoid time delays and enable creation of jobs.
It was also discussed that the reform initiatives undertaken by the various Ministries should continue unabated and action should be taken in a time bound manner to remove any obstacles to investment flows and capital formation.
The meeting was attended by the Home Minister, Finance Minister, Secretaries of the Ministry of Finance along with senior officials of the Government of India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
ভারত্তা চাউখৎ-থৌরাং হেনগৎহন্নবা শেন-থুমগী হিরম, লৈঙাক্কী মওং অমসুং য়াইফ-থৌরাংগী থবকশিং খন্ননবা মীফম অমা প্রধান মন্ত্রীনা পাংথোকখ্রে
02 MAY 2020 10:57PM by PIB Imphal
হৌজিক লৈরিবা ফিবম অসিদা চাউখৎপা অমসুং নুংঙাইবা হেনগৎহন্নবা শেন-থুম অমসুং লৈঙাক্কী লমদা অহোংবশিং পুরক্নবগী মতাংদা লাল্লোংশিং খন্ননবা মীফম অমা প্রধান মন্ত্রীনা পাংথোকখ্রে।
শেল-থুম মন্ত্রীগা লোয়ননা পাংথোকখিবা মীফম অদুদা, এম.এস.এম.ই.শিং অমসুং লৌমীশিং শৌগৎনবা, লিকুইদিতী ফগৎহনবা অমসুং শেন্থং ফংহনবা হেনগৎহন্নবা লাল্লোংশিং প্রধান মন্ত্রীনা খন্নখি। কোবিদ-১৯ লাকপদগী শেন-থুমগী ফিবম মরা চেৎনা থম্নবা লম্বীশিং অমসুং চৈথেংশিংদগী ললোন-ইতিক্কী থবকশিং খোঙজেল য়াংনা হান্নগী ফিবমদা হল্লকপা ঙম্নবা পায়খৎকদবা থবকশিংগী মতাংদসু প্রধান মন্ত্রীনা খন্নখি।
কোবিদ-১৯না পীরিবা অৱাবশিং কোকহন্নবা ললোন-ইতিক্কী থবকশিংদা মতেং পাংদুনা থবক ফংবগী খুদোংচাবশিং শেমগৎতুনা শিন্মীশিং অমসুং মীচম মীয়ামগী য়াইফনবা থবক পায়খৎনবগী তঙাইফদবশিং অদু প্রধান মন্ত্রীনা মীফম অদুদা পুথোকখি।
মমাংগী অচৌবা অহোংবশিং হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং কোরপোরেৎকী থবকশিং, শেন্থং ফংহনবা অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরদা অনৌবা অহোংবশিং পুরক্নবগী তঙাইফদবা অদু প্রধান মন্ত্রীনা থমখি।
কোবিদ-১৯না মাংহনখিবা মতম মেনখৎনবা অনৌবা ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিং থবক হৌনবা অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচর সেক্তরগী থবকশিং য়াংখৎহন্নবা অথুবা থবকশিং পায়খৎনবা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখি। মতম থিন্থবা তৌদনবা অমসুং থবকশিং ফংহনবা ঙম্নবা নেস্নেল ইনফ্রাস্ত্রকচর পাইপলাইনগী মখাদা পায়খৎলিবা প্রোজেক্তশিং অৱাংবা থাক্তা য়াম্না তোইনা অমুক হন্না য়েংশিনবা মহাক্না পামখি।
তোঙান-তোঙানবা মন্ত্রালয়শিংনা পায়খৎলিবা অহোংবা পুরক্নবা থবকশিং মখা চৎথনবা মীফম অদুদা খন্নখি অমসুং শেন থাদবা অমসুং কেপিতেল শেম্বদা লাকপা অপনবশিং লৌথোক্নবা অকক্নবা মতমদা থবক পায়খৎনবা খন্নখি।
মীফম অদুদা য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রী, শেল-থুম মন্ত্রী, ভারত সরকারগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংগা লোয়ননা শেল-থুম মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরীশিংনা শরুক য়াখি।