Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Judicial Member, Lokpal of India, Justice Ajay Kumar Tripathi died fighting COVID-19
03 MAY 2020 5:04PM by PIB Delhi
With deep sorrow, it is to inform that on Saturday, May 2nd, 2020 at approximately 8:45 PM, Judicial Member, Lokpal of India, Justice Ajay Kumar Tripathi passed away at AIIMS, New Delhi. He was infected with Corona virus and was admitted to AIIMS on 2ndApril, 2020 after havingbreathing problems.
Late Justice Ajay Kumar Tripathi was born on 12th November, 1957. He did his graduation in Economics (Hons) from Shri Ram College of Commerce and studied law at Campus law Centre, Delhi University. He started practice of law at Patna High Court and was elevated as an Additional Judge Patna High Court on 9th October, 2006 and took oath as Permanent Judge of the High Court on 21st November, 2007. He was sworn in as the Chief Justice of Chhattisgarh High Court on 7th July, 2018.
On 27th March, 2019 Justice Tripathi took oath as a Judicial Member of Lokpal of India. He played an important role in setting up the Institution of Lokpal of India with his innovative ideas and inputs.
Lokpal of India family is saddened with this loss. May the departed soul rest in peace and may God grant strength to the bereaved family to come out of this great loss.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
ভারতকী লোকপালগী জুদিসিয়েল মেম্বর জস্তিস অজয় কুমার ত্রিপাথী কোবিদ-১৯গী লানফমদা লৈখিদ্রে
03 MAY 2020 5:04PM by PIB Imphal
য়াম্না নুংঙাইতনা, অদোমদা খঙহনজবা অমনা, থাংজ নুমিৎ, মে ২, ২০২০, নুমিদাংৱাইরমগী চাউরাক্না পুং ৮:৪৫ চৎপা মতমদা, ভারতকী লোকপালগী জুদিসিয়েল মেম্বর, জস্তিস অজয় কুমার ত্রিপাথী এ.আই.আই.এম.এস., নই দিল্লীদা লৈখিদ্রে। মহাক অসি কোরোনাভাইরসনা নাদুনা অমসুং স্বর হোনবদা অৱাবা লৈবদগী এপ্রিলগী ২, ২০২০দা এম্সতা এদমিৎ তৌখিবনি।
লৈখিদ্রবা জস্তিস অজয় কুমার ত্রিপাথী ১২নোভেম্বর, ১৯৫৭দা পোকখি। মহাক শ্রী রাম কোলেজ ওফ কমর্সতগী ইকোনোমিক্স ওনর্সতা গ্রেজুএশন লোইশিনখি অমসুং দিল্লী য়ুনিভর্সিতীগী কেম্পস লো সেন্তরদা লো তম্লকখি। মহাক পতনা হাই কোর্ত্তা লো প্রেক্তিস তৌবা হৌরকখি অমসুং ওক্তোবর ০৯, ২০০৬তা পতনা হাই কোর্তকী এদিস্নেল জজ ওইনা ফম কাখি অমসুং মহাক্না নবেম্বর ২১, ২০০৭দা হাই কোর্তকী পর্মানেন্ত জজ ওইনা ৱাশক লৌখি। মহাক জুলাই ৭, ২০১৮দা ছত্তিসগরগী চীফ জস্তিস ওইনা ৱাশক লৌখি।
মার্চ ২৭, ২০১৯দা জস্তিস ত্রিপাথীনা ভারতকী লোকপালগী জুদিসিয়েল মেম্বর ওইনা ৱাশক লৌখি। মহাক্কী অনৌবা আইদিয়া অমসুং ইনপুৎশিংগা লোইননা মহাক্না ভারতকী লোকপালগী ইন্সতিত্যুসন অসি লিংখৎপদা মরু ওইবা থৌদাং লৌখি।
ভারতকী লোকপালগী ইমুং মনুংনা মহাক লৈখিদবদা নুংঙাইতবা ফাওই। চৎখ্রবা থৱাই অদুনা ইংনা চিক্না লৈনবা অমসুং চাউরবা অমাংবা অসিদগী লান্থোকপা ঙম্নবা লৈখিদ্রবাগী ইমুং মনুংদা ইশ্বরনা পাঙ্গল থৌনা পীনবীবা ওইসনু।