Ministry of Railways
Parcel Trains brings revenue for Railways; 54,292 Tonnes of consignments have been loaded since it's start in Lockdown period and the earnings have been Rs 19.77 crores
Total number of parcel trains cross 2000; The total numbers of trains run till 05.05.2020 is 2,067, out of which 1,988 have been time-tabled trains
Minister of Railways and Commerce & Industry recently held a meeting to bring E-Commerce and logistics companies closer to Railways
Indian Railways has made parcel vans available for quick transportation of essential items in small parcel sizes to supplement the supply chain during lockdown
06 MAY 2020 5:16PM by PIB Delhi
Transportation of essential items like medical supplies, medical equipment, food, etc in small parcel sizes is going to be very important during the lockdown in the wake of COVID19. In order to fill in this vital need, Indian Railways has made railway parcel vans available for quick mass transportation by E-Commerce entities and other customers including State governments. Railways have decided to run time-tabled Parcel Special trains on select routes, to ensure uninterrupted supply of essential items.
Zonal Railways are regularly identifying and notifying routes for these Parcel Special trains. Presently these trains are being operated on eighty-two (82) routes. These routes have been identified to include:
i) Regular connectivity between major cities of the country, viz Delhi, Mumbai, Kolkata, Chennai, Bengaluru, & Hyderabad.
ii) Connectivity from state-capitals/important cities to all parts of the state.
iii) Ensuring connectivity to the North-eastern part of the country.
iv) Supply of milk and dairy products from surplus regions (Gujarat, AP) to high demand regions.
v) Supply of other essential items (agricultural inputs, medicines, medical equipment, etc) from producing regions to other parts of the country.
This enhanced running of parcel trains of the Railways is to be seen in the context to ramping up the freight operations in the country by making efforts to make it faster, customised and profitable for all.
Minister of Railways and Commerce & Industry recently held a meeting to bring Ecommerce and logistics companies closer to Railways.
On 05.05.2020, 66 Parcel Special trains were run out of which 65 were time-tabled trains. 1,936 Tonnes of material was loaded, giving an earning of Rs 57.14 lacs to Railways.
The total number of trains run till 05.05.2020 is 2,067, out of which 1,988 have been time-tabled trains. 54,292 Tonnes of consignments have been loaded, and the earnings have been Rs 19.77 crores.

রেলৱে মন্ত্রালয়
পর্সেল ত্রেনশিংনা রেলৱেগীদমক রিভেন্যু পুরক্লি; লোকদাউন মতম মনুংদা মসিনা হৌখিবদগী হৌরগা তন ৫৪,২৯২গী কন্সাইনমেন্তশিং লোদ তৌখ্রে অমদি লুপা কোতি ১৯.৭৭ তানখ্রে
পার্সেল ত্রেনশিংগী অপুনবা মশিং ২০০০ হেনখ্রে; ০৫.০৫.২০২০ ফাওবদা চেনখিবা ত্রেনগী অপুনবা মশিং অসি ২,০৬৭নি, মদুগী মনুংদা ১,৯৮৮দি তাইম-তেবল ত্রেনশিংনি
ই-কমর্স অমসুং লোজিস্তিক্স কম্পেনীশিংবু রেলৱেগা নকশিনহন্নবা রেলৱে অমদি কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রীনা হন্দক্তা মীফম অমা পাংথোকখ্রে
লোকদাউন মনুংদা সপ্লাই চেন সপ্লিমেন্ত তৌনবা ইন্দিয়ন রেলৱেনা অপীকপা পর্সেল সাইজদা মরুওইবা পোৎলমশিং অথুবা মতমদা ত্রান্সপোর্ত তৌনবগীদমক পার্সেল ভেনশিং ফংহল্লি
06 MAY 2020 5:16PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯গী য়েংদুনা লোকদাউন মনুংদা মেদিকেল সপ্লাই, মেদিকেল ইক্বুইপমেন্ত, চিঞ্জাক্নচিংবা মরুওইবা পোৎলমশিং অপীকপা পর্সেল সাইজশিংদা ত্রান্সপোর্ত তৌবা য়াম্না মরু ওই। মসিগী চাউরবা দরকার ওইবা অসি ফংহন্নবা ইন্দিয়ন রেলৱেনা রাজ্য সরকারশিং য়াওনা ই-কমর্স এন্তাইতীশিং অমসুং অতোপ্পা কস্তমরশিংদা ক্বিক মাস ত্রান্সপোর্তেসনগীদমক পর্সেল ভেনশিং ফংহল্লি। রেলৱেনা মরুওইবা পোৎলমশিং অপনবা য়াওদনা সপ্লাই তৌবা ঙমহন্নবা খনগৎলবা রুৎশিংদা তাইম-তেবল পর্সেল স্পিসিয়েল ত্রেনশিং চেন্নবা ৱারেপ লৌরে।
জোনেল রেলৱেশিংনা মসিগী পর্সেল স্পিসিয়েল ত্রেনশিং অসিগীদমক চাং নাইনা রুৎশিং মশক খঙদোক্লি অমদি খঙহল্লি। হৌজিক্কী ওইনা মসিগী ত্রেনশিং অসিনা রুৎ ৮২দা ওপরেৎ তৌরি। মশক খঙদোক্লবা রুৎশিং অসিদা য়াওরিবশিংদি:
1. লৈবাক অসিগী অচৌবা শহরশিং, মিং ওইনা পল্লবদা দিল্লী, মুম্বাই, কোলকতা, চেন্নৈ, বেঙ্গলুরু অমসুং হায়দ্রাবাদকী মরক্তা রেগুলর কনেক্তিবিতী।
2. রাজ্যগী কোনুংশি/মরুওইবা শহরশিংদগী রাজ্যগী শরুক পুম্নমক শম্নহনবা।
3. লৈবাক অসিগী অৱাং-নোংপোক থংবা শরুকশিংগা শম্ননহনবা।
4. শঙ্গোম অমসুং দেরীগী পোত্থোকশিং সরপ্লস রিজনশিংদগী (গুজরাত, আন্ধ্র প্রদেশ) য়াম্না দিমান্দ লৈবা রিজনশিংদা শম্নহনবা।
5. অতোপ্পা মরুওইবা পোৎলমশিং (এগ্রিকলচরেল ইনপুৎশিং, মেদিসিন, মেদিকেল ইক্বুইপমেন্ত, অসিনচিংবা) পুথোক্লিবা মফমশিংদগী লৈবাক্কী অতোপ্পা শরুকশিংদা সপ্লাই তৌবা।
ই-কমর্স অমসুং লোজিস্তিক্স কম্পেনীশিংবু রেলৱেগা নকশিনহন্নবা রেলৱে অমদি কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রীনা হন্দক্তা মীফম অমা পাংথোকখ্রে। ০৫.০৫.২০২০দা পর্সেল স্পিসিয়েল ত্রেন ৬৬ চেনখি, মদুগী মনুংদা ৬৫দি তাইম-তেবল ত্রেনশিংনি। তন ১,৯৩৬কী পোৎলমশিং লোদ তৌদুনা রেলৱেদা লুপা লাখ ৫৭.১৪তানবা ঙমহনখি। ০৫.০৫.২০২০ ফাওবদা চেনখিবা ত্রেনগী অপুনবা মশিং অসি ২,০৬৭নি, মদুগী মনুংদা ১,৯৮৮দি তাইম-তেবল ত্রেনশিংনি। তন ৫৪,২৯২গী কন্সাইনমেন্তশিং লোদ তৌখ্রে অমদি লুপা কোতি ১৯.৭৭ তানখ্রে।