Ministry of Finance
Clarification in respect of residency under section 6 of the Income-tax Act, 1961
09 MAY 2020 10:39AM by PIB Delhi
Section 6 of the Income-tax Act, 1961 (the Act) contains provisions relating to residency of a person. The status of an individual as to whether he is resident in India or a non-resident or not ordinarily resident, is dependent, inter-alia, on the period for which the person is in India during a year.
Various representations have been received stating that there are number of individuals who had come on a visit to India during the previous year 2019-20 for a particular durationand intended to leave India before the end of the previous year for maintaining their status as non-resident or not ordinary resident in India. However due to declaration of the lockdown and suspension of international flights owing to outbreak of Novel Corona Virus (COVID-19), they are required to prolong their stay in India. Concerns have been expressed that they may involuntarily end up becoming Indian residents without any intention to do so.
In order to avoid genuine hardship in such cases, the CBDT has decided vide circular no 11 dated May 8, 2020, that for the purposes of determining the residential status under section 6 of the Act during the previous year 2019-20 in respect of an individual who has come to India on a visit before 22nd March, 2020 and:
• has been unable to leave India on or before 31st March 2020, his period of stay in India from 22nd March, 2020 to 31st March, 2020 shall not be taken into account; or
• has been quarantined in India on account of Novel Corona Virus (Covid-19) on or after 1st March, 2020 and has departed on an evacuation flight on or before 31st March, 2020 or has been unable to leave India on or before 31st March, 2020, his period of stay from the beginning of his quarantine to his date of departure or 31st March, 2020, as the case may be, shall not be taken into account; or
• has departed on an evacuation flight on or before 31st March, 2020, his period of stay in India from 22nd March, 2020 to his date of departure shall not be taken into account.
Further, as the lockdown continues during the Financial Year 2020-21 and it is not yet clear as to when international flight operations would resume, a circular excluding the period of stay of these individuals up to the date of normalisation of international flight operations, for determination of the residential status for the previous year 2020-21 shall be issued after the said normalisation.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম-তেক্স এক্ত, ১৯৬১গী সেক্সন ৬কী মখাদা লৈবা রেসিদেন্সীগী মতাংদা শেংদোকপা
09 MAY 2020 10:39AM by PIB Imphal
ইনকম-তেক্স এক্ত, ১৯৬১ (এক্ত)গী সেক্সন ৬তা মীওই অমনা লৈবা মফমগী মতাংদা পল্লি। মীওই অমা ভারতকী রেসিদেন্তনি নত্ত্রগা নন-রেসিদেন্তনি নত্ত্রগা ইচম চম্বা রেসিদেন্তনি নত্ত্রগা মীওই অদুনা চহী অমগী মনুংদা ভারত্তা লৈবা (ইন্তর-এলিয়া)গী মখা পোল্লি।
হৌখিবা চহী ২০১৯-২০দা ভারত্তা মীওই কয়া অমা মতম খরগী ওইনা লাকখি অমসুং মখোইগী নন-রেসিদেন্ত নত্ত্রগা ভারতকী ইচম চম্বা রেসিদেন্ত নত্তে হায়বা মখোইগী থাক অদু মাংদনবা চহী অসি লোইদ্রিঙৈগী মমাংদা হনখিগে খন্না লাকখিবা মীওই কয়া য়াওই হায়বগী ৱাফম কয়া লাকখি। তৌবতবু নোভেল কোরোনা ভাইরস (কোবিদ-১৯) শন্দোরকপদগী লাকখিবা লোকদাউন অমসুং মালেমগী মফমশিংদা পাইবা ফ্লাইৎশিং লেপখিবদগী মখোইশিং অসি ভারত্তা মখা তানা লৈথবা তাখি। মখোইশিং অসি মশানা য়াদ্রবসু ওইরক্লিবা ফিভম অসিনা ভারতকী রেসিদেন্ত ওইখিবা য়াবগী ফিভম অমা লাক্লে।
অসিগুম্বা তাঞ্জাসিদা অৱাবা খরা কোকহন্নবা হায়দুনা সি.বি.দি.তি.না হৌখিবা চহী ২০১৯-২০গী ওইনা ভারত্তা মার্চ ২২, ২০২০গী মমাংদা লাকখিবা মীওইশিংগী এক্ত অসিগী সেক্সন ৬কী মখাদা লৈবা রেসিদেন্সীএল স্তেতসকী মনুং চল্লি নত্ত্রগা চন্দে হায়বা ময়েক শেংনবা মে ৮, ২০২০দা ভাইদ সরক্যুলার মশীং ১১ হায়বা অমগী ৱারেপ লৌখ্রে। মসিগী মতুং ইন্না রেসিদেন্সীএল স্তেতসকী মখাদা চন্দবশিংদিঃ
• ভারত্তা মার্চ ২২, ২০২০দগী মার্চ ৩১, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা লৈবা অমসুং মার্চ ৩১, ২০২০ অমসুং নুমিৎসিগী মমাংদা ভারত থাদোকপা ঙমখিদবশিং; নত্ত্রগা
• মার্চ ১, ২০২০ নত্ত্রগা মতুংদগী নোবেল কোরোনা ভাইরস (কোবিদ-১৯)গী মরমদগী ভারত্তা ক্বরেন্তাইন তৌখিবা অমসুং মার্চ ৩১, ২০২০ নত্ত্রগা মমাংদগী ইভাকুএসন ফ্লাইৎতা চৎখ্রবা নত্ত্রগা মার্চ ৩১, ২০২০ নত্ত্রগা মমাংদা ভারত থাদোকপা ঙমদবশিংগীদমক্তদি, মহাক্কী ক্বারেন্তাইন হৌবা নুমিত্তগী হৌরগা মহাক্না চৎখিবা তাং নত্ত্রগা মার্চ ৩১, ২০২০ ফাওবা লৈথবগী মতম, করিগুম্বা মরম অমা হেক্তগীবু ওইরবসু, মদু খন্নবদা য়াওরোই; নত্ত্রগা
• ইভাক্বেসন ফ্লাইৎতা মার্চ ৩১, ২০২০দা অমসুং মমাংদা ভারত থাদোকখিবশিং অমসুং মখোইগী ওইনদি মার্চ ২২, ২০২০দগী ভারত্তা লৈরকখিবা মতমদগী মহাক্না চৎখিবা মতম ফাওবগী মতম অদু খন্নবদা য়াওরোই।
মখা তানা শেনবা চহী ২০২০-২১সিদা লোকদাউন অসি মখা তানা চত্থরকপা অসিনা মালেমগী মফম অতৈদা পায়বা ফ্লাইৎশিং করমকান্দগী থবক তৌবা অমুক হৌগনি হায়বসি খংদ্রি অমসুং হৌখিবা চহী ২০১৯-২৯গী ওইনা অসিগুম্বা মীওইশিং অসিগী রেসিদেন্সীএল স্তেতসকী থাক খায়নবা হায়খিবা মতম অদুদগী মখা তানা ফ্লাইৎ পায়বা য়ারবা নুমিৎফাওবগী অপুনবা নুমিৎ মশীং অদুদগী কয়া য়াম্না কোমথোক্কদগে হায়বা অসিদি ফ্লাইৎ পায়বা য়ারবা মতুংদা হায়গনি।