Ministry of Civil Aviation
490 Lifeline Udan flights operated till date to ensure continuous supply of essential and medical supplies across the country
09 MAY 2020 3:06PM by PIB Delhi
490 flights have been operated under Lifeline Udan by Air India, Alliance Air, IAF and private carriers. 289 of these flights have been operated by Air India and Alliance Air. Cargo transported on 8th May 2020 was 6.32 tons taking total amount of cargo transportedto around 848.42 tons. Alliance Air operated 2 fights on 8th May 2020 while 8 flights were operated by IAF.Aerial distance covered by Lifeline Udan flights till date is over 4,73,609 km.‘Lifeline Udan’ flights are being operated by MoCA to transport essential medical cargo to remote parts of the country to support India’s war against COVID-19.
Helicopter services including Pawan Hans Ltdhave been operating in J&K, Ladakh, Islands and North East region transporting critical medical cargo and patients. Pawan Hans till 8th May2020 have carried 2.32 tons of cargo covering a distance of 8,001kms.
Domestic Cargo Operators SpiceJet, Blue Dart, Indigo and Vistara are operating cargo flights on a commercial basis.Spicejet operated 916 cargo flights during 24 March to 8th May2020 covering a distance of 15,46,809 km and carrying 6,587tons of cargo. Out of these,337 were international cargo flights.Blue Dart operated 311 cargo flights covering a distance of 3,55,515 km and carrying 5,231tons of cargo during 25 March to 8th May 2020. Out of these, 16 were international cargo flights. Indigo has operated 121 cargo flights during 3 April to 8th May2020 covering a distance of 1,96,263 km and carrying around 585tons of cargo and including 46 international flights. This also includes medical supplies carried free of cost for the government.Vistara has operated 23 cargo flights during 19 April to 8th May2020 covering a distance of 32,321 km and carrying around 150 tons of cargo.
A cargo air-bridge was established with East Asia for transportation of pharmaceuticals, medical equipment and Covid-19 relief material. The total quantity of medical cargo brought in by Air India is 1075 tons. Blue Dart has uplifted medical supplies of around 131 tons from Guangzhou and Shanghai and 24 tons from Hong Kong, starting 14 April upto8th May 2020.Spicejet has also uplifted205 tons of medical supplies from Shanghai and Guangzhou upto8th May2020 and 21tons medical supplies from Hong Kong and Singapore upto8th May 2020.

অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়
দেশজুৰি অত্যাৱশ্যকীয় আৰু চিকিৎসা সামগ্ৰী যোগান সুনিশ্চিত কৰাৰ বাবে বৰ্তমানলৈকে ৪৯০খন লাইফলাইন উড়ান বিমানেৰে পৰিবহণ কৰা হৈছে
09 MAY 2020 3:06PM by PIB Guwahati
লাইফলাইন উড়ানৰ অধীনত বৰ্তমানলৈকে এয়াৰ ইণ্ডিয়া, এলায়েন্স এয়াৰ, আইএএফ আৰু ব্যক্তিগত খণ্ডৰ ৪৯০খন বিমানেৰে পৰিবহণ কৰা হৈছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত ২৮৯খন বিমান এয়াৰ ইণ্ডিয়া আৰু এলায়েন্স এয়াৰে চলাচল কৰিছে৷ ৮ মে’ত ৬.৩২টনসহ বৰ্তমানলৈকে বিমানযোগে ৮৪৮.৪২টন সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰা হৈছে৷ ৮ মে’ত এলায়েন্স এয়াৰে ২ খন আৰু ভাৰতীয় বায়ু সেনা বাহিনীয়ে ৮খন বিমান চলাচল কৰিছে৷ ইতিমধ্যে লাইফলাইন উড়ানৰ অধীনৰ বিমানে ৪,৭৩,৬০৯ কিলোমিটাৰ দুৰত্ব অতিক্ৰম কৰিছে৷ ক’ভিড-১৯ বিৰোধী যুঁজৰ প্ৰতি সমৰ্থন জনাই অসামৰিক বিমান পৰিবহণ মন্ত্ৰালয়ে ‘লাইফলাইন উড়ান’ৰ অধীনত দেশৰ দুৰ্গম অঞ্চললৈ অত্যাৱশ্যকীয় চিকিৎসা সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰি আহিছে৷
পৱস হংস লিমিটেডে জম্মু আৰু কাশ্মীৰ, লাডাখ, দ্বীপপুঞ্জৰ লগতে উত্তৰ-পূ্ৰ্বাঞ্চলত হেলিকপ্তাৰ সেৱাৰে গুৰুত্বপূৰ্ণ চিকিৎসা সামগ্ৰীৰ লগতে ৰোগী অনা-নিয়া কৰি আহিছে৷ ৮ মে’লৈকে পৱন হংস হেলিকপ্তাৰে ৮,০০১ কিলোমিটাৰ দুৰত্ব অতিক্ৰম কৰি ২.৩২ টন সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰিছে৷
ঘুৰুৱা কাৰ্গ’ অপাৰেটৰ স্পাইচজেট, ব্লু ডাৰ্ট আৰু ইণ্ডিগ’ই বাণিজ্যিক ভিত্তিত কাৰ্গ’ বিমান চলাচল কৰিছে৷ ২৪ মাৰ্চৰ পৰা ৮ মে’লৈকে স্পাইচজেটে ৯১৯৬খন কাৰ্গ’ বিমান চলাচল কৰি ইতিমধ্যে ১৫,৪৬,৮০৯ কিলোমিটাৰ দুৰত্ব অতিক্ৰম কৰাৰ লগতে ৬,৫৮৭ টন সামগ্ৰী সৰবৰাহ কৰিছে৷ ইয়াৰে ভিতৰত ৩৩৭ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় কাৰ্গ’ বিমানো আছে৷ একেদৰে, ব্লু ডাৰ্টে ২৫ মাৰ্চৰ পৰা ৮মে’লৈ দেশৰ ভিতৰতে ৩১১খন বিমান চলাচল কৰি ৩,৫৫,৫১৫ কিলোমিটাৰ দুৰত্ব অতিক্ৰম কৰি মুঠ ৫,২৩১ টন সামগ্ৰী সৰবৰাহ কৰিছে৷ ইফালে, ইণ্ডিগ’ই ৩ এপ্ৰিলৰ পৰা ৮ মে’লৈ ৪৬বাৰ বিদেশলৈ যোৱাকে ধৰি মুঠ ১২১খন কাৰ্গ’ বিমান চলাচল কৰি ১,৯৬,২৬৩ কিলোমিটাৰ দুৰত্ব অতিক্ৰম কৰাৰ লগতে ৫৮৫টন সামগ্ৰী সৰবৰাহ কৰিছে৷ এইবোৰৰ ভিতৰত চৰকাৰৰ বাবে চিকিৎসা সামগ্ৰী বিনামুলীয়াকৈ পৰিবহণ কৰিছে বিমান কোম্পানীসমূহে৷ ভিষ্টাৰাই ১৯ এপ্ৰিলৰ পৰা ৮মে’লৈকে ২৩খন কাৰ্গ বিমান চলাচল কৰি ৩২,৩২১ কিলোমিটাৰ অতিক্ৰমেৰে ১৫০টন সামগ্ৰী সৰবৰাহ কৰিছে৷
পূব এছিয়ালৈ ঔষধ-পাতি, চিকিৎসা সামগ্ৰী আৰু ক’ভিড-১৯ সাহায্য সামগ্ৰী পৰিবহণেৰে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যায়ত এক কাৰ্গ’ এয়াৰ-ব্ৰিজ স্থাপন কৰা হৈছে৷ ৮ মে’লৈকে এয়াৰ ইণ্ডিয়াই ১০৭৫টন চিকিৎসা সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰিছে৷ তদুপৰি, ব্লু ডাৰ্টে ১৪ৰ এপ্ৰিলৰ পৰা ৮ মে’লৈকে গুৱাংঝু আৰু ছাংহাইৰ পৰা ১৩১টন আৰু হংকঙৰ পৰা ২৪টন চিকিৎসা সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰিছে৷ ইফালে, স্পাইচজেটে ৮ মে’লৈকে ছাংহাই আৰু গুৱাংঝুৰ পৰা ২০৫টন আৰু হংকং আৰু ছিংগাপুৰৰ পৰা ২১টন চিকিৎসা সামগ্ৰী পৰিবহণ কৰিছে৷