Ministry of Defence
MISSION SAGAR - 10 MAY 2020
10 MAY 2020 3:30PM by PIB Delhi
As part of the Government of India outreach amidst the ongoing COVID-19 pandemic, Indian Naval Ship Kesari has departed for Maldives, Mauritius, Seychelles, Madagascar and Comoros, to provide Food Items, COVID related Medicines including HCQ Tablets and Special Ayurvedic Medicines with Medical Assistance Teams embarked, on 10 May 20. This deployment as ‘Mission Sagar’, is in line with India’s role as the first responder in the region and builds on the excellent relations existing between these countries to battle the COVID-19 pandemic and its resultant difficulties.
UQCE.jpeg)
The deployment is in consonance with the Prime Ministers vision of Security and Growth for All in the Region ‘SAGAR’ and highlights the importance accorded by India to relations with her neighbouring countries and further strengthens the existing bond. The operation is being progressed in close coordination with the Ministries of Defence and External Affairs, and other agencies of the Government of India.
As part of Mission Sagar, Indian Naval Ship Kesari would enter the Port of Male in Republic of Maldives, to provide them 600 tons of food provisions. India and Maldives are close maritime neighbours with strong and extremely cordial defence and diplomatic relations.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
মিশন সাগর – মে ১০, ২০২০
10 MAY 2020 3:30PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিগীদমক্তা মতেং পাংবগী শরুক অমা ওইনা ইন্দিয়ন নেভেল শিপ কেসরীনা চানবা পোৎশিং, ঐচ.সি.ক্যু. তেব্লেৎ অমসুং অখন্নবা অয়ুর্বেদকী হিদাক য়াওবা কোবিদকা মরী লৈনবা হিদাকশিং পুদুনা মেদিকেল এসিস্তেন্স তীম অমগা লোইননা মে ১০, ২০২০দা মালিদব, মোরিসস, সেচিলস, মদাগাস্কার অমসুং কোমোরোসকীদমক্তা খোংশানখ্রে। ‘মিশন সাগর’ হায়রিবা থৌওং অসি মফমশিং অসিদা ভারতনা ফর্স্ত রেস্পোন্দর ওইবগী থৌদাং অমসুং লৈবাকশিং অসিগা লৈনরিবা ফজবা মরী অসিগী মতুং ইন্না কোবিদ-১৯ লাইচৎ অমসুং মসিগী মখা তারক্কদবা অৱাবা কয়াবু থেংনমিন্ননবগীদমক্তা পাইখৎপা খোংথাং অমনি।
UQCE.jpeg)
খোংশানখ্রিবা অসি প্রধান মন্ত্রীগী সেক্যুরিতী এন্দ গ্রোথ ফোর ওল ইন দ রীজন, “এস.এ.জি.এ.আর.”গী মনুং চল্লি অমসুং মসিনা ভারতনা য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিংদা মরু ওইনা খনবা অমসুং লৈরিবা মরীবু হেন্না ফগৎহন্নীংবগী ৱাখল্লোন অদু উৎখি। খোংথাং অসি ঙাকশেল মন্ত্রালয় অমসুং এক্সতর্নেল এফিয়র্স অমসুং ভারত সরকারগী অতোপ্পা বিভাগশিংগা মরী লৈনদুনা লৌখৎপনি।
মিশন সাগরগী শরুক অমা ওইনা ইন্দিয়াগী নেভেল জহাজ কেসরীনা রিপব্লিক ওফ মালদিবকী মালে হিথাংফমদা চংদুনা মীয়ামগী চাননবা চিঞ্জাক তোন ৬০০ পীগনি। ভারত অমসুং মালদিব অসি ঈশিং লম্বী য়াম্না নক্ননা লৈবা য়ুমলোন্নবা লৈবাক অমা ওইবতা নত্তনা য়াম্না ফজবা ঙাকশেল অমসুং দিপ্লোমেতিক্কী মরীসু লৈনরি।