Ministry of Tourism
Ministry of Tourism organises 17th session of "Dekho Apna Desh" webinar series on ‘Exploring River Nila’
10 MAY 2020 7:55PM by PIB Delhi
Ministry of Tourism, Government of India’s 17th session of Dekho Apna Desh webinar on 9th April 2020, titled ‘Exploring River Nila’ was about showcasing meaningful travel experiences for travelers that are offered by relatively unvisited places.
Presented by Gopinath Parayil, Founder, The Blue Yonder, Anita Nair, Writer and Storyteller and Arun Narayanan, INTACH Palakkad , the webinar took the participants to a journey into lesser known towns and villages along the River Nilaaalso known as Bharathapuzha in Kerala which offers authentic and unique experiences to the discerning travellers and explorers .
The story ‘Exploring River Nila’ was modelled on showcasing the tenets of responsible tourism that involves finding uniqueness about a place , the people who live in it, and sharing it with the people who come to visit. The presenters spoke about local food, festivals, art forms , traditions and also about conserving the nature, landscapes, heritage and community of the places that people travel to .
The destinations showcased in webinar are located in Palakkad, Thrissur and Malappuram Districts in Kerala which can be easily accessed by air through Coimbatore, Kochi and Kozikodeairports and well connected by rail and road network.
The focus of Dekho Apna Desh webinar series is promotion of domestic tourism. During the present lockdown period, the Ministry of Tourism is making all efforts to engage with the stakeholders of tourism industry and the citizens of the country to sustain their interest in travelling within the country once travel restrictions are lifted. The Participants in these webinars have included tourism stakeholders, students and the general public from all across the country.
The sessions of webinars are now available on the https://www.youtube.com/channel/UCbzIbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featured and also on all social media handles of Ministry of Tourism , Government of India.
The next webinar titled Odisha: India’s Best Kept Secret is scheduled on 12th May 2020 at 11.00 amand registrations can be done by visiting link https://bit.ly/OdishaDAD

তুরিজম মন্ত্রালয়
তুরিজম মন্ত্রালয়না “দেখো অপ্না দেশ” ৱেবিনার সেরিজগী ১৭শুবা তাংকক ‘এক্সপ্লোরিং রিভর নিলা’ হায়বা হীরমদা পাঙথোকখ্রে
10 MAY 2020 7:55PM by PIB Imphal
ইং ২০২০ এপ্রিল ৯দা পাঙথোকখিবা ভারত লৈঙাক্কী তুরিজম মন্ত্রালয়গী দেখো অপ্না দেশ ৱেবিনারগী ১৭শুবা ‘এক্সপ্লোরিং রিভর নিলা’ হায়না মিংথোনবা তাঙ্কক অদু মীয়াম্না তোয়না চৎনদবা মফমশিংনা লমকোইবা মীশিংদা মমল লৈবা লম কোয়বগী ইথিল পীরিবশিংগী মতাংদা উৎননবনি‍।
দি ব্লু য়োন্দরগী ফাউন্দর গোপীনাথ পরায়িইল, অইবা অমদি ৱারী লীবা অনিতা নায়র অমসুং ইনতাক পলাক্কর অরুন নারায়ন্না খুদোল তমখিবা ৱেবিনার অদুনা শরুক য়ারিবা মীশিংবু লমকোইবা অমদি কোয়না চত্তুনা থিজিল্লিবা মীওইশিংদা তরু তরুবা অমদি তোপ তোপ্পা মহাও পীবা ঙম্বা ভারতপুজা হায়নসু খঙনবা নিলা তুরেলগী নাক য়েত্তা তারিবা মীয়াম্না পাক শন্না খঙনবা ৱাৎপা শহর অমসুং খুঙ্গংশিংগী খোঙচৎ অমদা হুমদুনা পুখি‍।
‘এক্সপ্লোরিং রিভর নিলা’ হায়রিবা ৱারী অসি মফম অমগী, মফমদুদা লৈরিবা মীশিংগী তোপ তোপ্পা ৱাফমশিং খঙদোকপা, অমদি মফমদুদা লাক্লিবা মীওইশিংদা ৱাফমশিংদুবু খঙহনবা হায়রিবা ৱাফমশিংসি য়াওরবা রেসপোঞ্জিবল তুরিজমগী মশক মওংশিং উত্থোক্নবা শেমখিবনি‍। খুদোল তমখিবা মীওইশিংদুনা মফমদুগী চীঞ্জাক, কুম্মৈ হরাওশিং, আর্ত ফোর্মশিং, চৎনবী অমসুং মীয়াম্না চৎনরিবা মফমশিংদুগী মহৌশাগী ফীভম, মওং মতৌ, পুৱারীগী লন অমদি খুন্নাইগী মশকশিংবু ঙাক্তুনা থম্বগী মতাংদা ৱাফম কয়া ফোঙদোকখি‍।
ৱেবিনারদুদা উৎখিবা লমথুংফমশিংদুদি কোইম্বেতোর, কোচী অমদি কোজিকোদে এয়রপোর্ত্তগী ইরাই লাইনা য়ৌবা য়াবা অমদি রেল অমসুং লম্বীগী নেতৱর্কনা নীংথিনা শম্নরবা কেরলাগী পলক্কার, ত্রিসুর অমসুং মলাপুরম দিস্ত্রিক্তা লৈবা মফমশিংনি‍।
দেখো অপ্না দেশ ৱেবিনার সেরিজগী পান্দমদি লৈবাক মনুংগী ওইবা লম কোয়বগী থৌওং পুক্নীং থৌগৎপনি‍। হৌজিক অথিংবা লৈরিঙৈ তানফমসিদা তুরিজম মন্ত্রালয়না অথিংবা অসি লৌথোকখ্রবা মতুংদা লম কোয়নীংবগী অপাম্বা অদু মাংদনা লৈহন্নবগীদমক তুরিজম ইন্দস্ত্রীগী স্তেকহোল্দরশিং অমসুং লৈবাকসিগী মীয়ামশিং এঙ্গেজ তৌদুনা থম্ননবা লৌখৎপা য়াবা থৌরাং পুম্নমক লৌখৎলি‍। ৱেবিনারসিদা তুরিজমগী স্তেকহোল্দরশিং, মহৈরোয়শিং, অমদি লৈবাক শিনবা থুংবদগী মীচম মীয়ামশিংনা শরুক য়ারি‍।
ৱেবিনারগী তাঙ্ককশিং হৌজিক https://www.youtube.com/channel/UCbzIbBmMvtvH7d6Zo_ZEHDA/featuredদা ফংলে অমদি ভারত লৈঙাক্কী তুরিজম মন্ত্রালয়গী সোসিয়েল মীদিয়া হেন্দলশিংদসু ফংলে‍।
ওরিশা: ইন্দিয়জ বেস্ত কেপ্ত সেক্রেৎ হায়না মিংথোনবা মথংগী ৱেবিনার ইং ২০২০, মে ১২গী অয়ুক পুং ১১দা মতম লেপ্লে অমদি রেজিস্ত্রেসন লিঙ্ক অসিদা চঙলগা তৌবীবা য়াগনি https://bit.ly/OdishaDAD