Ministry of Housing & Urban Affairs
Dehradun Smart City takes measures including Integrated Command and Control Centre, CCTVs and Lockdown passes to combat COVID-19
11 MAY 2020 1:32PM by PIB Delhi
Dehradun Smart City Limited (DSCL) has utilized the Integrated Command and Control Centre for monitoring and surveillance activities in the fight against Covid-19. DSCL authorities worked in collaboration with District Administration in planning and management of requirements for COVID-19. Technology partners such as HPE, SGL and Webline were remotely engaged by DSCL and District Administration through video and tele conferencing, ensuring they play key role in implementation and execution.
Integrated Command and Control Centre
Dehradun Smart City Limited has introduced the process of monitoring the quarantine wards at the hospitals through Dehradun Integrated Command and Control Centre. DSCL has already set up CCTVs at Doon, Coronation, Gandhi Shatabdi and Subharti hospitals, and Taqgene hotel with the primary objective of providing 24x7 security using CCTV surveillance system and the video feed of the same AI based Face Recognition at Isolation/Quarantine location would be stored at ICCC.
The installation of CCTVs is yet another step to ensure that the service providers along with those under quarantine are safe and secure.
Essential Service Lockdown Pass
Dehradun Smart City has developed a computer application named “Essential Service Lock down pass”. If any citizen wants any emergency services during the lockdown they can apply for the
pass, get it approved and then can leave their home and use the District level/City Level Emergency
/Essential Service for senior citizen, funeral, medical service, food supply & grocery service, home delivery, IT & telecom service etc.
Essential Service Lock Down Pass
Public Awareness Campaigns
Dehradun Smart City is spreading awareness regarding the lockdown and the services that has been provided by the Municipal Corporation and all other Government services. The city is also motivating people though its various social media e.g. Facebook, Instagram, Twitter and WhatsApp group to spread awareness among all the projects of DSCL.
Awareness through VMDs
COVID-19 awareness message is being published for citizens on Variable Messaging Displays (VMDs) placed at Critical Junctions of the City. Display of Emergency Numbers – Police, Health and other important departments is being done on VMDs.

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
দেহরাদুন স্মার্ত সিতীনা কোবিদ-১৯ লান্থেংননবা ইন্তিগ্রেতেদ কমান্দ অমসুং কন্ত্রোল সেন্তর য়াওনা সি.সি.তি.ভি.শিং অমসুং লোকদাউন পাসশিংগী পাম্বৈ পাইখৎখ্রে
11 MAY 2020 1:32PM by PIB Imphal
দেহরাদুন স্মার্ত সিতী লিমিতেদ (দি.এস.সি.এল.)না কোবিদ-১৯গী মায়োক্তা লান্থেংনবদা মোনিতর তৌনবা অমসুং সর্ভিলেন্সকী থবক থৌরমশিংগীদমক্তা ইন্তিগ্রেতেদ কমান্দ অমসুং কন্ত্রোল সেন্তর শিজিন্নখ্রে। দি.এস.সি.এল.গী ওথোরিতীশিংনা জিলাগী এদমিনিস্ত্রেসনশিংগা খুৎশম্নদুনা কোবিদ-১৯গীদমক্তা মথৌ তাবশিং অদুগী পোরম য়াৎপা অমসুং লাকশিন্নবগী থবকশিং পাইখৎখ্রে। তেক্নোলোজীগী পার্তনরশিং খুদম ওইনা ঐচ.পি.ই., এস.জি.এল. অমসুং ৱেবলাইন্নি, মখোয়শিং অসিনা থবক থোকহনবা অমসুং থবকশিং অসিবু নীংথিনা পাংথোকপদা মরু ওইবা থৌদাং শোয়দনা লৌই হায়বা খঙনবগীদমক্তা দি.এস.সি.এল. অমসুং জিলাগী এদমিনিস্ত্রেসনশিংনা ভিদিও অমসুং তেলী কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা লাপতক্না য়েংশিল্লি।
ইন্তিগ্রেতেদ কমান্দ অমসুং কন্ত্রোল সেন্তর
দেহরাদুন স্মার্ত সিতী লিমিতেদনা দেহরাদুন ইন্তিগ্রেতেদ কমান্দ অমসুং কন্ত্রোল সেন্তরগী খুত্থাংদা হোসপিতালশিংদা লৈবা ক্বরেন্তাইন ৱার্দশিং অদু মোনিতর তৌবগী থৌওং অসি হৌদোরকখি। দি.এস.সি.এল.না সি.সি.তি.ভি. সর্ভিলেন্স সীস্তেম শিজিন্নদুনা ২৪x৭ অশোই অঙাম য়াওহন্দনবগী মরু ওইবা পান্দমগা লোইননা দুন, কোরোনেসন, গান্ধী শতাবদী অমসুং সুভার্তী হোস্পিতালশিং অমসুং তকজীন হোতেলদা সি.সি.তি.ভি.শিং হান্নদগী হাপখ্রে অমসুং আইসোলেসন/ক্বরেন্তাইনগী মফমশিংদা লৈবা এ.আই. বেজ ফেস রিকোক্নিসনঅদুগী চপ মান্নবা ভিদিও ফীদ অদু আই.সি.সি.সি.দা থমগনি।
সি.সি.তি.ভি.শিং পানখৎপা অসিসু ক্বরেন্তাইন তৌদুনা থম্লিবশিংগা লোইননা সেবা তৌরিবশিং অদুগীসু অশোই অঙাম য়াওদনা অমসুং ঙাকশেন্দুনা থম্নবগী খোংথাং অমনি।
ইসেন্সিয়েল সর্বিস লোকদাউন পাস
দেহরাদুন স্মার্ত সিতীনা “ইসেন্সিয়েল সর্বিস লোকদাউন পাস” হায়না কোয়া কমপ্যুতর এপ্লিকেসন অমা পুথোকখ্রে। করিগুম্বা মীওই অমহেক্তনা লোকদাউন মনুংদা ইমর্জেন্সী সর্বিসশিং অমহেক্তা পাম্বা থোক্লবদি মখোয়না পাস অসিগীদমক থাজিনবা য়াগনি, অয়াবা লৌরগা অমসুং মখোয়গী য়ুমদগী থোকপা য়াগনি অমসুং সেনিয়র সিতীজন, অশিবা পোৎলোইবগী, মেদিকেল সর্বিস, চান-থক্নবগী সপ্লাই অমসুং হৱাই-চেংৱাইনচিংবা চানবগী পোৎলমশিংগী সর্বিস, হোম দিলিবরী, আই.তি. অমসুং তেলীকোম সর্বিস অসিনচিংবশিংগীদমক্তা জিলাগী থাক্তা/ সিতীগী থাক্তা লৈবা ইমর্জেন্সী/তঙাইফদবা সর্বিসশিংগী পাস অসি শিজিন্নবা য়াগনি।
তঙাই ফদবা সর্বিসশিংগী লোকদাউন পাস
পব্লিক এৱ্যের্নেস কেমপেন
দেহরাদুন স্মার্ত সিতীনা মুনিসেপাল কোর্পোরেসন অমসুং অতৈ-অতৈ সরকারগী সর্বিসশিংনা পীবা সর্বিসশিংগা মরী লৈননা লোকদাউন অমসুং সর্ভিসশিংগী মরমদা এৱেয়র্নেস শন্দোক্লি। সিতী অসিনা মখোগী সোসিয়েল মীদিয়াগী খুত্থাংদা খুদম ওইনা ফেসবুক, ইন্তগ্রাম ত্বীত্তর অমসুং ৱাৎসএপকী গ্রুপ্তা দি.এস.সি.এল.না পাইখৎলিবা প্রোজেক্তশিংগী মতাংদা মীয়ামগী মরক্তাএৱ্যের্নেস শন্দোক্তুনা মীয়ামগী পুক্নিং থৌগৎহল্লি।
ভি.এম,দি.এস.কী খুত্থাংদা এৱ্যের্নেস পীবা
সিতী অসিগী মরু ওইবা জঙ্কসনশিংদা থম্বা ভেরিয়েবল মেসেজিং দিসপ্লেশিং (ভি.এম.দি.শিং)দা প্রজাগীদমক কোবিদ-১৯গী এৱ্যের্নেস মেসেজ কয়া অমা থাদোকই। পুলিস, হেল্থ অমসুং অতৈ-অতোপ্পা মরু ওইবা দিপার্তমেন্তশিংগী ইমরজেন্সী নম্বরশিংসু ভি.এম.দি.শিং অসিদা উৎলি।