Ministry of Defence
Indian Air Force airlifts essential Chemicals to assist State Government in tackling the Vizag Gas leak
11 MAY 2020 5:37PM by PIB Delhi
On 09 May 20, the Indian Air Force (IAF) carried out its latest task as part of its humanitarian assistance and disaster relief (HADR) operations by assisting the state government of Andhra Pradesh in tackling the Vizag gas leak. Based on the request from Industries and Commerce department of the Government of Andhra Pradesh, IAF airlifted 8.3 T of essential chemicals required to effectively control the gas leak that occurred at Styrene Monomer Storage tank in LG Polymers at Vizag, Andhra Pradesh.
Two An-32 transport aircraft of IAF were deployed to airlift approximately 1100 kg of Tertiary Butylcatechol and 7.2 T of Polymerization Inhibitors and Green Retarders from Mundra, Gujarat to Vizag in Andhra Pradesh. These chemicals were required to reduce the toxicity of the gas being leaked from the storage tank. The IAF also facilitated the move of Director, Indian Institute of Petroleum from Delhi and a specialist on Styrene Gas from Mumbai to Vizag, the two individuals were required to oversee the operations being undertaken to control the gas leak.
Also, as a part of meeting the emerging requirements of Govt of India during the ongoing COVID-19 pandemic, IAF continued to airlift essential supplies required to equip state governments and supporting agencies to combat the contagion effectively. A total of 703 T of load has been airlifted since the time IAF began its operations to assist the government of India on 25 Mar 20. A total of 30 heavy and medium airlift assets have been earmarked by the IAF for undertaking any COVID-19 related task.
34NT.jpeg)
440L.jpeg)
ISPB.jpg)

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
বিজাগ গ্যাস লীক থেংননবগীদমক রাজ্য সরকারবু তেংবাংনবা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্সনা তঙাই ফদন চংদগবা কেমিকেলশিং এয়রলিফ তৌখ্রে
11 MAY 2020 5:37PM by PIB Imphal
মে ২০, ২০২০দা ইন্দিয়ন এয়র ফোর্স (আই.এ.এফ.)না বিজাগ গ্যাস লীক লাকশিন্নবা হায়দুনা আন্ধ্র প্রদেশ সরকারদা মখোইগী হ্যুমেনিতরিয়ন এসিস্তেন্স এন্দ দিজাস্তর রিলিফ (ঐচ.এ.দি.আর.)কী শরুক অমা ওইবা খ্বাইদগী নৌবা মতেং পাংখ্রে। আন্ধ্র প্রদেশ সরকারগী ইন্দস্ত্রী অমসুং কম্মর্স বিভাগনা হায়জরকপদা য়ুম্ফম ওইদুনা আই.এ.এফ.না বিজাগ, আন্ধ্র প্রদেশকী এল.জি. পোলীমরগী স্তাইরীন মোনোমর স্তোরেজ তেঙ্কতগী গ্যাস লীক ওইরকখিবদুবু লাকশিনবদা তঙাই ফদনা চংবা কেমিকেল তোন ৮.৩ নোংথক্তা পুরকখি।
আই.এ.এফ.কী এ.এন.-৩২ ত্রান্সপোর্ত এয়রক্রাফ ২ শিজিন্নদুনা মুন্দ্রা, গুজরাত্তগী বিজাগ, আন্ধ্র প্রদেশ ফাওবা তরসরী ব্যুতাইল্কেতেকোল চাউরাক্না কিলোগ্রাম ১১০০ অমসুং পোলীমরাইজেসন ইনহেবিতরশিং অমসুং গ্রীন রিতার্দর চাউরাক্না তোন ৭.২ নোংথক্তা পুরকখি। কেমিকেলশিং অসিনা স্তোরেজ তেঙ্কতগী লীক ওইরক্লিবা গ্যাসকী মহু চেনবা অদু হনথহনবদা মতেং পাংই। গ্যাস লীক ওইবা লাকশিন্নবা থৌওং অসিবু য়েংশিনবদা মতেং ওইগদবা মীওই অনি, দিল্লীগী ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ পেত্রোলিয়মগী দাইরেক্তর অমসুং স্তাইরীন গ্যাসকী মরমদা খঙ-হৈরবা মুম্বাইদগী মীওই অমা, মখোয় অসি বিজাগতা আই.এ.এফ.না পুরকখি।
মসিগা লোইননা ভারত সরকারনা কোবিদ-১৯গী লাইচৎ অসিবু লাকশিন্নবা হোৎনবা নোংমদা চংলিবশিং অসিদা মতেং পাংনবা হায়দুনা আই.এ.এফ.না লাইনা অসিবু মতিক চানা লান্থেংনবদা চংগদবা তঙাই ফদবা পোৎ-চৈশিং রাজ্য সরকারশিং অমসুং অতোপ্পা মতেং পাংলিবা এজেন্সীশিংদা পীদুনা লাক্লি। আই.এ.এফ.না মার্চ ২৫, ২০২০দগী ভারত সরকারবু মতেং পাংবগী থবকশিং হৌরকপদগী ঙসি ফাওবদা কার্গো তন ৭০৩ নোংথক্তা পুখ্রে। কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা থবকশিং পাংথোক্নবা হায়দুনা আই.এ.এফ.না পুন্না হেবী অমসুং মেদিয়ম এয়রলিফ এসেৎ ৩০ খাক্তুনা থমখ্রে।