Ministry of Civil Aviation
6037 Indians return from abroad in 31 flights under Vande Bharat Mission since 7th May 2020
12 MAY 2020 2:15PM by PIB Delhi
6037 Indians have been flown back to India in 31 inbound flights operated by Air India and Air India Express under Vande Bharat Mission in 5 days beginning from 7th May 2020.
Government of India started Vande Bharat Mission - one of the largest initiatives to repatriate nationals back to India, on 7th May 2020. Under this mission, Ministry of Civil Aviation is coordinating with Ministry of External Affairs and state Governments for bringing Indians back to their homeland.
Air India along with its subsidiary Air India Express are operating a total of 64 flights (42 by Air India & 24 by AI Express) to 12 countries viz. USA, UK Bangladesh, Singapore, Saudi Arabia, Kuwait, Philippines, UAE and Malaysia to repatriate 14,800 Indians back in the first phase.
Each and every function in this massive air evacuation mission strictly adheres to the safety and hygiene protocol laid down by the Government and DGCA. MoCA, AAI and Air India leave no stone unturned to prioritize the safety of passengers, the crew and ground handling staff in these sensitive medical evacuation missions.
Extensive and meticulous safety arrangements are made in accordance to government guidelines.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
মে ৭, ২০২০দগী হৌদুনা বন্দে ভারত মিশনগী মখাদা ফ্লাইৎ ৩১দা মপান লমদগী ভারত মচা ৬০৩৭ হল্লকখ্রে
12 MAY 2020 2:15PM by PIB Imphal
মে ৭, ২০২০দগী হৌদুনা নুমিৎ ৫নিদা বন্দে ভারত মিশনগী মখাদা এয়র ইন্দিয়া অমসুং এয়র ইন্দিয়া এক্সপ্রেসনা চলাইবা হল্লক্লিবা ফ্লাইৎ ৩১দা ভারত মচা ৬০৩৭ পুরকখ্রে।
মে ৭, ২০২০দা, লৈবাক অসিগী মীওইশিং অদুবু ভারত্তা অমুক হন্না পুরক্নবা লৌখৎলকপা চাউরবা খোংথাংশিং অদুগী মনুংদা অমনি। মিশন অসিগী মখাদা সিবিল এভিয়েসন মন্ত্রালয়না ভারত মচাশিং অদুবু মশাগী মরমদা পুরক্নবগীদমক্তা এক্সতর্নেল এফিয়র্স মন্ত্রালয় অমসুং রাজ্য সরকারশিংগা পুন্না থবক তৌমিন্নরি।
এয়র ইন্দিয়ানা মাগী মখাদা লৈরিবা এয়র ইন্দিয়া এক্সপ্রেসকা লোইননা অহানবা তাংকক্তা ভারত মচা ১৪,৮০০ পুরক্নবা লৈবাক ১২দা খুদম ওইনা য়ু.এস.এ., য়ু.কে., বঙ্গলাদেশ, সিঙ্গাপুর, সাউদী অরাবিয়া, কুৱেৎ, ফিলিপিন্স, য়ু.এ.ই. অমসুং মলেসিয়াদা পুন্না ফ্লাইৎ ৬৪ (এয়র ইন্দিয়ানা ৪২ অমসুং এ.আই. এক্সপ্রেসনা ২৪) মথৌ তৌহল্লি।
নোংথক্কী লম্বীদা মী থাংদোকপগী য়াম্না চাউরবা মিশন অসিগী থবক থৌরম খুদিংমক সরকার অমসুং দি.জি.সি.এ.না পীবা অশোই অঙাম য়াওদনবা অমসুং লু-নানবগী প্রোতোকোলশিং অদু চেকশিন্না ঙাক্তুনা চৎলি। এম.ও.সি.এ., এ.এ.আই. অমসুং এয়র ইন্দিয়ানা মসিগী য়াম্না লুরবা মেদিকেল ইভাক্যুএসন মিশন অসিদা পেসেঞ্জরশিং, ক্রু অমসুং মখাদা শেন্নরিবা স্তাফশিংগী অশোই অঙাম য়াওদবনা মরু ওইনা লৌদুনা তৌবা য়াবা খুদিংমক অমত্তা খাক্তনা পাংথোকখি।
সরকারগী গাইদলাইনশিং অদুগী মতুং ইন্না অচৌবা অমসুং কুপথনা অশোই অঙামশিং য়াওদনবা চেকশিন-থৌরাংশিং লৌখৎখ্রে।