Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Procurement of Pulses and Oilseeds continues during lockdown
Over 277 LMT wheat arrives during Rabi Season 2020-21, nearly 269 LMT purchased
More than Rs. 18,500 crore disbursed to about 9.25 crore farmer families under PM-KISAN during lockdown
13 MAY 2020 6:48PM by PIB Delhi
The Department of Agriculture, Cooperation and Farmers Welfare, Government of India, under the guidance of the Prime Minister Shri Narendra Modi, is taking several measures to facilitate farmers and farming activities at field level during the lockdown period. The Union Minister of Agriculture & Farmers’ Welfare Shri Narendra Singh Tomar is regularly monitoring the situation. The updated status is given below:
1. Status of procurement of crops by NAFED during lockdown period:
• 3.17 Lakh MT Gram (Chana) has been procured from 9 States namely Andhra Pradesh, Telangana, Karnataka, Rajasthan, Maharashtra, Madhya Pradesh, Gujarat, Uttar Pradesh and Haryana.
• 3.67 Lakh MT Mustard has been procured from 5 States namely Rajasthan, Madhya Pradesh, Uttar Pradesh, Gujarat and Haryana.
• 1.86 Lakh MT Toor has been procured from 8 States namely Tamil Nadu, Telangana, Andhra Pradesh, Maharashtra, Karnataka, Madhya Pradesh, Gujarat and Odisha.
1. In Rabi Marketing Season (RMS) 2020-21, a total of 277.38 Lakh MT wheat is arrived in FCI out of which 268.90 Lakh MT is purchased.
2. In Rabi season 2020-21, a total of 3208 designated procurement centers for Rabi pulses and oilseeds are available in eleven (11) States.
3. PM-KISAN:
During the lockdown period from 24.3.2020 till date, about 9.25 crore farmer families have been benefitted and an amount of Rs. 18,517 crore has been released so far.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
লোকদাউন মনুংদা হৱাই-চেংৱাই অমসুং থাও থোকপা মরু-মরাং লৈশিনবা মখা চত্থরি
২০২০-২১গী রবী সিজন মনুংদা গেহু এল.এম.তি. ২৭৭কী মথক্তা য়ৌরকখি, এল.এম.তি. ২৬৯গী ময়া লৈশিনখি
লোকদাউন মনুংদা পি.এম.-কিসানগী মখাদা লৌমী ইমুং চাউরাক্না কোতি ৯.২৫দা লুপা কোতি ১৮,৫০০ হেন্না য়েন্থোকখি
13 MAY 2020 6:48PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী এগ্রিকলচর, কোওপরেসন অমসুং ফার্মর্স ৱেলফেয়র বিভাগনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা লোকদাউন মতম মনুংদা ফিল্দগী থাক্তা লৌমীশিং অমসুং লৌউ-শিংউবগী থবক-থৌরমশিং লায়থোকহন্নবা খোংথাং কয়া পায়খৎলি। এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মর্স ৱেলফেয়রগী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা ফিভম অসি চাং নায়না য়েংশিল্লি। অপদেৎ তৌরবা স্তেতস মখাদা পীরি:
১. লোকদাউন মতম মনুংদা এন.এ.এফ.ই.দি.না লৈশিনখিবা মহৈ-মরোংশিংগী স্তেতস:
• আন্ধ্র প্রদেশ, তেলঙ্গনা, কর্নাতকা, রাজস্থান, মহারাস্ত্রা, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানা, রাজ্য ৯ অসিদগী চানা লাখ মেত্রিক তন ৩.১৭ লৈশিল্লে।
• রাজস্থান, মধ্য প্রদেশ, উত্তর প্রদেশ, গুজরাত অমসুং হরিয়ানা, রাজ্য ৫ অসিদগী হঙ্গাম মরু লাখ মেত্রিক তন ৩.৬৭ লৈশিল্লে।
• তমিল নাদু, তেলঙ্গনা, আন্ধ্র প্রদেশ, কর্নাতকা, মহারাস্ত্রা, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত অমসুং ওরিশা, রাজ্য ৮ অসিদগী মাইরোংবী লাখ মেত্রিক তন ১.৮৬ লৈশিল্লে।
২. রবী মার্কেতিং সিজন (আর.এম.এস.) ২০২০-২১দা, এফ.সি.আই.দা গেহু লাখ মেত্রিক তন ২৭৭.৩৮ য়ৌরকখি, মদুগী মনুংদা লাখ মেত্রিক তন ২৬৮.৯০ লৈশিনখি।
৩. রবী সিজন ২০২০-২১দা, রাজ্য ১১দা রবীগী হৱাই-চেংৱাই অমসুং থাও থোকপা মরু-মরাংশিংগীদমক দেজিগনেতেদ প্রোক্যুরমেন্ত সেন্তর ৩২০৮ ফংখি।
৪. পি.এম.-কিসান:
লোকদাউন মতম মনুং ২৪.০৩.২০২০দগী ঙসি ফাওবদা লৌমী ইমুং চাউরাক্না কোতি ৯.২৫দা কানবা ফংহনখ্রে অমদি হৌজিক ফাওবদা লুপা কোতি ১৮,৫১৭কী শেনফম অমা রিলিজ তৌখ্রে।