Ministry of Road Transport & Highways
Notification for extension of validity of fee payment and extension of time period for paying fees as mandated under rule 32 and 81 of Central Motor Vehicle Rules 1989
24 MAY 2020 4:16PM by PIB Delhi
In pursuant to the guidelines issued by Ministry of Home Affairs vide No.40-3/2020-DM-I(A), Dated 24th March 2020 and subsequent amendments regarding imposition of complete lock down due to outbreak of COVID-19, the MoRTH had issued an advisory dated 30th March, 2020 to all regarding extension of validity of the documents related to Motor Vehicles Act, 1988 and Central Motor Vehicle Rules, 1989. It was advised that documents whose extension of validity could not or not likely be granted due to lock-down and which have expired since 1st of Feb, 2020 or would expire till 30th June 2020, Enforcement authorities were advised to treat such documents valid till 30th of June, 2020.
It has also come to the notice of the Government that citizens are facing difficulties in respect of various fees/late fees as mandated under rule 32 and 81 of Central Motor Vehicle Rules 1989 due to lock down in the country and closure of Government Transport Offices. There are cases where the fees have already been paid, for the service or renewal, however the process could not be completed due to lockdown. Further, there are issues where citizen is finding difficult to deposit fees due to closure of RTO offices.
In order to facilitate citizens during COVID –19, MORTH has issued a statutory order prescribing that the fees paid on or after 1st February 2020 for the activity(s) including renewal and in case such activity(s) is not completed due to conditions for prevention of COVID-19 pandemic, the fees paid shall continue to remain valid. And If there is delay in paying the fees from 1st of Feb, 2020 till the period of lockdown there would not be any additional or late fee yo be charged for such delays till 31st July 2020.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকল রুলস ১৯৮৯গী রুল ৩২ অমসুং ৮১গী মখাদা ফী থীবগী ভেলিদিতী শাংদোকপা অমসুং ফীশিং থীনবগী মতম শাংদোক্নবা পীবা য়াথংগী নোতিফিকেসন
24 MAY 2020 4:16PM by PIB Imphal
মার্চ ২৪, ২০২০দা হোম মন্ত্রালয়না ভাইদ নম্বর ৪০-৩/২০২০-দি.এম.-আই(এ),দা থোকখিবা গাইদলাইনশিং অমসুং মখা তারকপদা কোবিদ-১৯ লাইচৎনা মরম ওইদুনা পুন্না লোকদাউন থমখিবা অদুগী এমেন্তমেন্তশিংগী মখা চৎথবা ওইনা, এম.ও.আর.তি.ঐস.না তাং ৩০ মার্চ ২০২০দা মোতোর ভেহিকল এক্ত, ১৯৮৮ অমসুং সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকল রুলস ১৯৮৯গা মরী লৈনবা চে-চাংশিংগী ভেলিদিতী শাংদোকপগী মতাংদা এদভাইজরি অমা থোকখি। মদুনা হায়রি মদুদি লোকদাউননা মরম ওইরগা চে-চাংশিং অদুগী ভেলিদিতী শাংদোকপা নঙহৌদবা নত্রগা শাংদোক্তবা অমসুং ফেব্রুৱারি ১,২০২০দগী এক্সপাইর ওইরবা নত্রগা ২০২০গী জুন ৩০ এক্সপাইর ওইরগদবা অদুগুম্লবা চং-চাংশিং অদু পীরিবা ওথোরিতীশিং অদুনা মদু ২০২০গী জুন ৩০ ফাওবা চৎনৈ হায়না লৌগদবনি।
সরকারগী নোতিসতা য়াওরি মদুদি লৈবাক অসিদা লোকদাউননা মরম ওইদুনা অমসুং সরকারগী ত্রান্সপোর্ত ওফিসশিং থোংলোবনা মরম ওইদুনা সেন্ত্রেল মোতোর ভেহিকল রুল্স ১৯৮৯গী মখাদা থোকখিবা ফীশিং/থেংথবগী ফীশিংগা মরি লৈননা সিতিজেনশিংনা অৱাবশিং মায়োক্নরি। সর্ভিস নত্রগা রিন্যুৱলগী ফীশিং হান্না থীখ্রগা লোকদাউননা মরম ওইদুনা প্রোসেসশিং লোইশিন্দবা কেসশিংসু লৈরি। মখাতানা আর.তি.ও. ওফিসশিং থোং লোনবা মরম্না সিতিজেনশিংনা ফীশিং থীবদা খুদোংচাদবা কেসশিংসু লৈ।
কোবিদ-১৯গী মতমদা সিতিজেনশিংবু খুদোংচাবা পীনবা এম.ও.আর.তি.ঐচ. ফেব্রুৱারি ১, ২০০০দা নত্রগা মমাংদা রিন্যুৱলগী এক্তিবিতি(শিং)গী য়াওনা অমসুং করিগুম্বদা মসিগী এক্তিবিতি (শিং) অসি কোবিদ-১৯গী লাইচৎনা মরম ওইদুনা মপুং ফাহৌদ্রবদি থীখ্রবা ফীশিং অদু ভেলিদ ওইখিগনি হায়বা শন্দোক্না তাকপা স্তেত্যুতরি ওর্দর অমা থোকখ্রে। অমসুং করিগুম্বা ফেব্রুৱারি ১, ২০২০দগী লোকদাউনগী মতম ফাওবদা ফীশিং থীবা থেংথরবদি হারিবা থেংথবা অসিগী জুলাই ৩১, ২০২০ ফাওবা অহেনবা নত্রগা অথেংবগী ফী লৌরোই।