Ministry of Textiles
Proto-type test samples of PPE Coveralls are now being tested and certified by Nine authorized laboratories
The test standards are in conformity with the WHO Guidelines for COVID-19 and as per the technical specifications prescribed by the Ministry of Health & Family Welfare
Procurement agencies advised to periodically collect random samples from the PPE Coverall supplied lots and get them test checked from the approved laboratories
26 MAY 2020 5:48PM by PIB Delhi
The PPE Coveralls in India are manufactured keeping in view of the safety of the health professionals as the most important criteria. The proto-type test samples of PPE Coveralls are tested and certified by Nine (9) authorized laboratories as per the technical specifications prescribed by the Ministry of Health & Family Welfare. The test standards are in conformity with the WHO Guidelines for COVID-19, and tested in accordance with ISO 16603 Class 3 and above for ‘Synthetic Blood Penetration Resistance Test’. The PPE is designed to be resistant to passage of any fluid or aerosol particle for complete protection of its user.
All government procurement agencies and private hospitals have been advised to procure the materials from Certified Agencies having Unique Certified Codes printed on the inside of the Coveralls. The users and procurement agencies are requested to procure materials from the Certified Manufacturers after verification of the Certificates on the weblink provided on the Ministry of Textiles website www.texmin.nic.in. Further, the procurement agencies are advised to periodically collect random samples from the PPE Coverall supplied lots and get these samples test checked from the nine (9) approved laboratories whose details are available on www.texmin.nic.in.

ବୟନ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ନଅଟି ପରୀକ୍ଷାଗାରରେ ପିପିଇ କଭରଅଲର ପ୍ରୋଟୋଟାଇପ୍ ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ ଏବଂ ସାର୍ଟିଫିକେଟ ପ୍ରଦାନ ବ୍ୟବସ୍ଥା
• ଏହି ପରୀକ୍ଷଣର ମାନ ଡବ୍ଲୁଏଚଓ ଦ୍ୱାରା କୋଭିଡ଼-19 ପାଇଁ ନିର୍ଦ୍ଦେଶିତ ଗାଇଡ଼ ଲାଇନ୍‌ ଓ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ବୈଷୟିକ ମାନ ସଙ୍ଗେ ସମାନ
26 MAY 2020 5:48PM by PIB Bhubaneswar
ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର୍ମୀମାନଙ୍କ ନିରାପତ୍ତା ଓ ବ୍ୟବହାର ସକାଶେ ଏବେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପିପିଇ କଭରଅଲ୍ ଭାରତରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଉଛି । ସେଥିପାଇଁ ପିପିଇ କଭରଅଲର ପ୍ରୋଟୋଟାଇପ୍ର ନମୁନାଗୁଡ଼ିକୁ ବିଧିବଦ୍ଧ ଭାବେ ଦେଶର ନଅଟି ସ୍ୱୀକୃତ ପରୀକ୍ଷାଗାରରେ ପରୀକ୍ଷା କରାଯାଉଛି । ସେପରି ପରୀକ୍ଷା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର କଲ୍ୟାଣ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଦ୍ୱାରା ଜାରି କରାଯାଇଥିବା ବୈଷୟିକ ମାନ ଅନୁସାରେ କରାଯାଉଛି । ପୁନଶ୍ଚ, ଏଥିପାଇଁ ବିଶ୍ୱ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ସଂଗଠନ (WHO) ଦ୍ୱାରା ଜାରି ଗାଇଡ଼ ଲାଇନକୁ ମଧ୍ୟ ବିଧିବଦ୍ଧ ଭାବେ ଅନୁସରଣ କରାଯାଉଛି । ଏଥିପାଇଁ ISO 16603 କ୍ଲାସନ-3 ପରୀକ୍ଷଣ ମାନ ଅବଲମ୍ବନ କରାଯାଉଛି । ଏଭଳି ପିପିଇ କଭରଅଲକୁ ‘Synthetic Blood Penetration Resistance Test’ କରାଯାଉଛି । ଏହି ପିପିଇ କଭରଅଲକୁ ଏପରି ଭାବେ ଡ଼ିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଛି ଯାହା ମଧ୍ୟଦେଇ କୌଣସି ପ୍ରକାର ତରଳ ପଦାର୍ଥ କିମ୍ବା ଏରୋସୋଲ ପାର୍ଟିକିଲ୍ ପ୍ରବେଶ କରିପାରିବନାହିଁ ଏବଂ ଏହାକୁ ପରିଧାନ କରିଥିବା ବ୍ୟକ୍ତି ସଂପୂର୍ଣ୍ଣ ସୁରକ୍ଷିତ ରହିବ ।
ଏଥିପାଇଁ ସମସ୍ତ ସରକାରୀ ସଂଗ୍ରହକାରୀ ଏଜେନ୍ସି ଏବଂ ଘରୋଇ ହସପିଟାଲମାନଙ୍କୁ ପରାମର୍ଶ ଦିଆଯାଇଛି ଯେ ସେମାନେ କେବଳ ସ୍ୱୀକୃତ ଏଜେନ୍ସିମାନଙ୍କ ଠାରୁ ଯେଉଁମାନଙ୍କର କଭରଅଲରେ ‘ୟୁନିକ୍ ସାର୍ଟିଫାଏଡ଼ କୋଡ’ ଚିହ୍ନ ଛାପା ଯାଇଥିବ କେବଳ ସେମାନଙ୍କ ଠାରୁ ଏଭଳି ଉପକରଣ କ୍ରୟ କରନ୍ତୁ । କ୍ରୟ ପୂର୍ବରୁ ସେମାନେ ବୟନଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ପକ୍ଷରୁ ପ୍ରଦାନ କରାଯାଇଥିବା ୱେବ୍ ଲିଙ୍କ୍ (www.texmin.nic.in) ଜରିଆରେ ସାର୍ଟିଫିକେଟ୍ପ୍ରାପ୍ତ ଉତ୍ପାଦନକାରୀମାନଙ୍କ ସଠିକତା ଯାଞ୍ଚ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ । ଅଧିକନ୍ତୁ ସଂଗ୍ରହକାରୀ ଏଜେନ୍ସିମାନେ ସମୟାନ୍ତରେ ତାହାର ରାଣ୍ଡମ୍ ନମୁନା ସଂଗ୍ରହ କରି ସେସବୁକୁ ଏହି ନଅଟି ସ୍ୱୀକୃତ ପରୀକ୍ଷାଗାରରେ ପରୀକ୍ଷା କରାଇବା ଉଚିତ । ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସ୍ୱୀକୃତ ପରୀକ୍ଷାଗାରଗୁଡ଼ିକର ବିସ୍ତୃତ ବିବରଣୀ (www.texmin.nic.in) ୱେବସାଇଟରେ ଉପଲବ୍ଧ ।