Ministry of Science & Technology
Facilitating Research and Innovation: Establishment of 4 COVID-19 Bio Banks by the Department of Biotechnology
30 MAY 2020 1:48PM by PIB Delhi
For the mitigation of COVID-19 pandemic, R&D efforts are directed at the development of vaccines, diagnostics and therapeutics. The specimens collected from COVID-19 positive subjects can be a valuable resource for the R&D efforts. NITI Aayog has recently issued guidelines for sharing of bio specimens and data for research related to COVID-19. As per the directives of the Cabinet Secretary, the Indian Council of Medical Research (ICMR) has notified 16 bio-repositories for collecting, storing and maintaining clinical samples (oropharyngeal/ nasopharyngeal swabs, broncheoalveolar lavage, sputum, blood, urine and stool) of COVID-19 patients.
The enlistment of 16 Bio Repositories are as follows: ICMR – 9, DBT – 4 and CSIR – 3. The four Bio Repositories under the purview of the Department of Biotechnology are, NCR-Biotech Science Cluster (i) THSTI, Faridabad – Clinical samples (ii) RCB Faridabad –Viral samples, Institute of Life Sciences, Bhubaneswar, InStem, Bangalore and ILBS, New Delhi .Oropharyngeal / nasopharyngeal swabs, bronchoalveolar lavage, sputum, blood, urine and stool of COVID19 patients will be collected and archived for future use to develop validated diagnostics, therapeutics, vaccines etc.
These designated facilities will develop uniform Standard Operating Procedures (SoPs) for sample collection, transportation, aliquoting, storage, and sharing. The role of bio-banks for COVID-19 samples would be development of a vaccine and treatments; guidance regarding handling, including nasopharyngeal swabs; and conditions under which the higher BSL-3 practices should be followed for example, when working with cultures of the coronavirus specimens. The Department of Biotechnology would be supporting these COVID-19 designated Bio-bank facilities through a well strategized future plan so that novel technological interventions can be developed in due course of time. These designated bio repositories will use the clinical samples for R&D purpose in their respective Institutes.
In addition, they are also authorized to share the samples with academia, industry and commercial entities involved in development of diagnostics, therapeutics, vaccines etc., after scrutinising the purpose of the request and ensuring benefit to the country. Sharing of Biospecimens both Clinical and Viral is going to be key for new technology and product development by our researchers, start-ups and industry, a critical step in our journey towards becoming an Atmanirbhar Bharat.
Text Box: For Further Information: Contact Communication Cell of DBT/BIRAC @DBTIndia @BIRAC_2012www.dbtindia.gov.inwww.birac.nic.in

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
থিজিনবা অমসুং অনৌনা থবক-থৌওংদা খুদোংচাবা ফংহনবা: বাইওতেক্নিকেল বিভাগনা কোবিদ-১৯গী বাইও বেঙ্ক ৪ লিংখৎপা
30 MAY 2020 1:48PM by PIB Imphal
তমথিরবা কোবিদ-১৯ লায়চৎ অসিগা লান্থেংননবা আর. অমসুং দি.না তীকাশিং, দাইগ্নোস্তিক্স অমসুং থেরাপ্যুতিকশিং শেম-শাবগী মায়কৈরোমদা কন্না হোৎনরি। কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইবশিংদগী খোমজিল্লকপা স্পেসিমেনশিং অদু মরুওই। নীতি আয়োগনা কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা পাংথোকক্দবা রিসর্সশিংগীদমক্তা বাইও স্পেসিমেনশিং অমসুং দেতা পীনবা য়াবা গাইদলাইনশিং অমা হন্দক্তা পুথোকখ্রে।
কেবিনেৎ সেক্রতরীনা পীবা চৎন-কাংলোনশিংগী মতুং ইন্না, ইন্দিয়ন কাওন্সিল ওফ মেদিকেল রিসর্স (আই.সি.এম.আর.)না কোবিদ-১৯না নারবা মীশিংদগী ক্লিনিকেল সেম্পলশিং (ওরোফেরিংজিয়েল/ নেসোফেরিংজিয়েল নপথোক্নবশিং, ব্রোঙ্কিওঅলভিওলর ওইবা হকচাং মনুংদগী থোরকপা মচুমশিং, লোক, ঈ, হক্কী ঈশিং অমসুং অমাংবা) খোমজিন্নবা, থমজিন্নবা অমসুং নিংথীনা য়েংশিন্দুনা থম্নবা বাইও-রিপোজিতরী ১৬ পুথোক্তুনা খংহনখ্রে।
বাইও-রিপোজিতরী ১৬ অদুদা য়াওরিবশিং অদু মখাদা পীরিঃ আই.সি.এম.আর.-৯, দি.বি.তি.-৪ অমসুং সি.এস.আই.আর.-৩নি। বাইওতেক্নোলোজী বিভাগকী মখাদা লৈবা বাইও-রিপোজিতরী ৪ অদুদি এন.সি.আর.-বাইওতেক সাইন্স ক্লস্তর (i) তি.ঐচ.এস.তি.আই., ফরিদবাদ – ক্লিনিকেল সেম্পলশিং (ii) আর.সি.বি.ফরিদবাদ–ভাইরেলগী সেম্পলশিং, ইন্সতিত্যুত ওফ লাইফ সাইন্সেস, ভুবনেশ্লর, ইন্সতেম, বেঙ্গলোর অমসুং আই.এল.বি.এস., ন্যু দিল্লীনি। কোবিদ-১৯না নারবা মীশিংদগী ক্লিনিকেল সেম্পলশিং(ওরোফেরিংজিএল/নেসোফেরিংজিএল নপথোক্নবশিং, ব্রোঙ্কিওঅলভিওলর ওইবা হকচাং মনুংদগী থোরকপা মচুমশিং, লোক, ঈ, হক্কী ঈশিং অমসুং অমাংবা অসি খোমজিনগনি অমসুং চৎনবা য়াবা দাইগ্নোস্তিকশিং, থেরাপ্যুতিকশিং, তীকানচিংবশিং শেম-শাবদা তুংদা শিজিন্ননবা থমজিনগনি।
মমিং নাইরবা ফেসিলিতীশিং অসিনা সেম্পল খোমজিন্নবা, থাদোক-থাজিন তৌনবা, খায়দোক্নবা, থমজিন্নবা অমসুং পীননবা চাং মান্নবা স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসিদ্যুর্স (এস.ও.পি.এস.) শেমগনি। কোবিদ-১৯গী সেম্পলশিংগীদমক্তা বাইও-বেঙ্কশিংগী থৌদাং অসি তীকা অমসুং লায়েংশিং; নেসোফেরিংজিএলগী হকচাংদগী তাবা মচুমশিং যাওনা থম্নবা-পাইনবগী লমজিং-লমতাকশিং; অমসুং অৱাংবা বি.এস.এল.-3গী মখাদা পাংথোকপা থবকশিংগী অদু ঙাক্না চৎকদবনি, খুদম ওইনা কোরোনাভাইরসকী স্পেসিমেনশিংগী কলচরশিংগা থবক তৌবদা বাইওতেক্নোলোজী বিভাগনা কোবিদ-১৯গী মমিং লৈরবা বাইও-বেঙ্ককী ফেসিলিতীশিং অসি নোবেল তেক্নোলজিকেলনা মতমগী মতুংইন্না মরক্তা খুৎ চংবা য়ানবা মওংদা শেম্নবা নিংথিজনা লাল্লোং য়াৎলবা তুংগী থৌরাংশিংনা মতেং পাংগনি। মমিং লৈরবা বাইও রিপোজিতরীশিং অসি মাগী-মাগী ইন্সতিত্যুতশিংদা আর. অমসুং দি. পাংথোক্নবগীদমক্তা ক্লিনিকেল সেম্পলশিং অসি শিজিন্নগনি।
মসিদা নত্তনা, দাইগ্নোস্তিকশিং, থেরাপ্যুতিকশিং, তীকাশিংনচিংবশিং সেম্পলশিং শেম-শাবদা য়াওবা একাদেমিয়া, ইন্দস্ত্রী অমসুং কম্মর্সিএল ওইবা লুপশিংগা য়াওনা পীন-খোৎনবগী থৌবুসু ওইরি, রিপোজিতরীশিং অসিগীদমক থম্লকপা ৱাফমগী মরম অদু স্ক্রুতনী তৌরবা মতুংদা অমসুং লৈবাক অসিদা শোয়দনা কান্নবা ওইগনি। ক্লিনিকেল অমসুং ভাইরেল অনিমক্কী বাইও স্পেসিমেনশিং অসি পীন-খোৎনবগী ওইনা ঐখোয়গী থিজিল্লিবশিং, স্তার্ত-অপশিং অমসুং ইন্দস্ত্রীশিংনা শেমগৎপা অনৌবা তেক্নোলোজী অমসুং প্রদকশিং শেমগৎপগীদমক মরুওইগনি, আত্মনির্ভর ভারত ওইহনবগী চংশিল্লক্লিবা খোংজংদা মরুওইনা হকচিনবা খোংথাং অমা ওইগনি।