Prime Minister's Office
Telephone conversation between PM and President of USA
02 JUN 2020 9:16PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi had a telephone conversation today with His Excellency Donald Trump, President of the United States of America.
President Trump spoke about the US Presidency of the Group of Seven, and conveyed his desire to expand the ambit of the grouping beyond the existing membership, to include other important countries including India. In this context, he extended an invitation to Prime Minister Modi to attend the next G-7 Summit to be held in USA.
Prime Minister Modi commended President Trump for his creative and far-sighted approach, acknowledging the fact that such an expanded forum would be in keeping with the emerging realities of the post-COVID world. The Prime Minister said that India would be happy to work with the US and other countries to ensure the success of the proposed Summit.
Prime Minister Modi expressed concern regarding the ongoing civil disturbances in the US, and conveyed his best wishes for an early resolution of the situation.
The two leaders also exchanged views on other topical issues, such as the COVID-19 situation in the two countries, the situation on the India-China border, and the need for reforms in the World Health Organisation.
President Trump warmly recalled his visit to India in February this year. Prime Minister Modi said that the visit had been memorable and historic on many accounts, and had also added new dynamism to the bilateral relationship.
The exceptional warmth and candour of the conversation reflected the special nature of the Indo-US ties, as well as the friendship and mutual esteem between both leaders.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী অমসুং য়ু.এস.এ.গী রাস্ত্রপতিগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
02 JUN 2020 9:16PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা য়ুনাইতেদ স্তেৎ ওফ অমেরিকাগী রাস্ত্রপতি দোনাল্দ ত্রম্পকা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
রাস্ত্রপতি দোনাল্দ ত্রম্পনা জি-৭কী য়ু.এস.না রাস্ত্রপতি ওইবগী মতাংদা ফোংদোকখি অমসুং ভারত য়াওনা মরুওইবা লৈবাকশিং য়াওহন্নবা হৌজিক লৈরিবা মেম্বরশিং অসিগী মথক্তা অতোপ্পশিং হাপচিন্নবগী মহাক্কী অপাম্বা ফোংদোকখি। মসিগী মতাংদা, য়ু.এস.এ.দা মথংদা পাংথোক্কদৌরিবা জি-৭ মীফমদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী শরুক য়ানবা মহাক্না চেবাউ পীরকখি।
কোবিদ মতুংগী মালেম অসিদা ওইরক্কদৌরিবা অশেংবা ফিবমশিং অদু খঙদুনা ফোরম অসি পাকথোক-চাউথোক্নবা হোৎনরকলিবা মহাক্কী অফবা অমসুং তুংগী উবা ঙম্বা অদুগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা রাস্ত্রপতি থাগৎখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি পাংথোক্কদৌরিবা মীফম অদু মাইপাক্নবা য়ু.এস. অমসুং অতৈ লৈবাকশিংগা থবক তৌমিন্নবদা ভারতনা হরাওগনি।
হৌজিক য়ু.এস.তা মীয়ামগী ইরাং লৈরিবা অসিদা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা নুংনাংবা ফোংদোকখি অমসুং ফিবম অদু অথুবদা ৱারোইশিন পুরক্নবা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেলশিং পীখি।
লৈবাক অনিগী কোবিদ-১৯গী ফিবমশিং, ভারত-চাইনা ঙমখৈগী ফিবম অমসুং ৱার্ল্দ হেল্থ ওর্গনাইজেসন অমুক হন্না শেমদোকপগী দরকার ওইবগী মতাংদা লুচিংবা অনিনা ৱা তান্নখি।
চহি অসিগী ফেবুৱারীদা মহাক্না ভারত্তা লাক্লম্বা খোঙচৎ অদু রাস্ত্রপতি দোনাল্দ ত্রম্পনা নীংশিংখি। প্রধান মন্ত্রী মোদীনা হায়খি খোঙচৎ অদু নীংশিংদুনা লৈহৌরগনি অমসুং হিরম কয়াদা পুৱারী ওইখি অমসুং নাকল অনিগী মরীদা অনৌবা শক্তম অমা হাপচিনখি।
ৱারী শানবা অদুদা ইন্দো-য়ু.এস.কী অখন্নবা মরী অমসুং লুচিংবা অনিগী মরক্তা মরূপ-মপাং ওইবা অমসুং থাজনবা অদু মমি তাখি।