প্ৰতিৰক্ষা মন্ত্ৰালয়
কোচিনৰ নৌ সেনাৰ আস্থানত বাহৰেইন আৰু ওমানৰ পৰা আহা ১৭৬ জন ভাৰতীয় নাগৰিকৰ কোৱাৰেন্টাইন সম্পূৰ্ণ
04 JUN 2020 7:42PM by PIB Guwahati
কোচিনৰ নৌ সোনাৰ আস্থানত বাহৰেইন আৰু ওমানৰ পৰা আহা ১৭৬ জন ভাৰতীয় নাগৰিকৰ বাধ্যতামূলক কোৱাৰেন্টাইন সম্পূৰ্ণ হ’ল। দাক্ষিণাত্য নৌ সোনাৰ ক’ভিড সেৱা কেন্দ্ৰত দুসপ্তাহ কটাই আৱাসীসকলে এতিয়া দেশৰ বিভিন্ন ঠাইলৈ গৈছে।
’ভিড সেৱা কেন্দ্ৰত তেওঁলোকে থকাৰ সময়ত খাদ্য, ব্যক্তিগত স্বচ্ছতা সামগ্ৰী, স্বাস্থ্য নিৰীক্ষণৰ সুবিধা, ৱাইফাই আৰু টেলিফোনৰ সম্পূৰ্ণ সুবিধা, নতুন বি এছ এন এল ছিম কাৰ্ড আৰু অন্যান্য সকলো সুবিধাৰ লগতে বিদেশী মূদ্ৰা সলনি কৰাৰ সুবিধাও প্ৰদান কৰা হৈছিল।
সকলো আৱাসীকে তাত থকাৰ সময়খিনিত আৰ টি-পি চি আৰ পৰীক্ষণ কৰাৰ পিছত নিগেটিভ ফল অহাৰ বাবে যাবলৈ অনুমতি দিয়া হ’ল।
ওমানৰ পৰা আহা ৪৯ জনে আজি শেহতীয়াকৈ ক’ভিড সেৱা কেন্দ্ৰ এৰি যায়। তাৰ আগতে ১ আৰু ২ জুন তাৰিখে বাহৰেইনৰ পৰা আহা ১২৭ জনে ক’ভিড সেৱা কেন্দ্ৰ ত্যাগ কৰিছিল।
যোৱা ২০ মাৰ্চ তাৰিখে কোচিনত ২০০ বিছনাযুক্ত নৌ সেনাৰ কোৱাৰেন্টাইন কেন্দ্ৰ স্থাপন কৰা হৈছিল আৰু ছুটীত থকা নৌ সেনাৰ কৰ্মীসকলে ঘূৰি আহি পুনৰ কৰ্তব্যত যোগ দিয়াৰ আগতে থকাৰ বাবে ট্ৰেঞ্জিত কোৱাৰেন্টাইন হিচাপে ব্যৱহাৰ কৰি থকা হৈছিল। অতি কম সময়ৰ ভিতৰতে ইয়াক বাহৰেইন আৰু ওমানৰ পৰা আহা ভাৰতীয় নাগৰিকক কোৱাৰেন্টাইন কৰিবৰ বাবে সাজু কৰি তোলা হৈছিল। এই কেন্দ্ৰটো প্ৰশিক্ষণপ্ৰাপ্ত নৌ সেনাৰ চিকিসক আৰু স্কুল অৱ নেভেল এয়াৰমেনৰ কৰ্মচাৰীৰদ্বাৰা পৰিচালিত হৈ আছে।
ভাৰতীয় নৌ সেনাই ক’ভিড-১৯ ৰ বিৰুদ্ধে দেশৰ যুদ্ধত সকলোপ্ৰকাৰে সহযোগিতা আগবঢ়াই ‘দেশৰ বাবেই সকলো কাম’ আদৰ্শৰ প্ৰতি নিষ্ঠা প্ৰকট কৰি তুলিছে।

Ministry of Defence
176 Indian Citizens from Bahrain & Oman Complete Quarantine at Naval Base, Kochi
04 JUN 2020 7:42PM by PIB Delhi
176 Indians from Bahrain and Oman completed their mandated Quarantine period at Naval Base Kochi today. The residents of the Southern Naval Command Covid Care Centre (CCC) for the past two weeks would now travel back to various parts of the country.
During their stay at the CCC they were provided with all meals, personal hygiene kits, supervised medical care, WiFi& telephone facilities, new BSNL SIM cards as well as currency exchange, amongst other basic amenities.
All residents underwent the RT-PCR tests during their stay and have tested negative prior to discharge.
49 Indians from Oman were the last to depart the CCC today, whilst 127 from Bahrain left the Indian Navy Facility between 01 & 02 Jun.
The Navy's Quarantine facility at Kochi with a 200 bed capacity was set up in Mar 20 and has been serving as a transit quarantine camp for naval personnel returning to Kochi on duty after leave. It was modified at short notice to cater for the arrival of personnel from Bahrain & Oman. The Camp is being managed by trained naval doctors and personnel from the School of Naval Airmen (SFNA) at Southern Naval Command.
The Indian Navy has spared no effort in supporting the nation in its battle against COVID-19 and continues to fulfil its resolve towards dedicating Har Kaam Desh Ke Naam