Ministry of Health and Family Welfare
UPDATES ON COVID-19
SOPs for operation of public and semi-public environments to resume social and economic activity released
05 JUN 2020 2:11PM by PIB Delhi
As India is easing its lockdown requirements through a graded, pre-emptive and pro-active approach, the Ministry of Health and Family Welfare has uploaded standard operating procedures for operation of public and semi-public environments where COVID has a higher chance to spread. The new guidelines aim to instil COVID appropriate behaviour to contain the chain of transmission while allowing social and economic activity to resume.
SOP on preventive measures to contain spread of COVID-19 in offices can be accessed at https://www.mohfw.gov.in/pdf/1SoPstobefollowedinOffices.pdf
SOP on preventive measures to contain spread of COVID-19 in places of worship can be accessed at https://www.mohfw.gov.in/pdf/2SoPstobefollowedinReligiousPlaces.pdf
SOP on preventive measures in restaurants to contain spread of COVID-19 can be accessed at https://www.mohfw.gov.in/pdf/3SoPstobefollowedinRestaurants.pdf
SOP on preventive measures in shopping malls to contain spread of COVID-19 can be accessed at https://www.mohfw.gov.in/pdf/4SoPstobefollowedinShoppingMalls.pdf
SOP on preventive measures in hotels and other hospitality units to contain spread of COVID-19 can be accessed as https://www.mohfw.gov.in/pdf/5SoPstobefollowedinHotelsandotherunits.pdf
The Ministry has issued fresh guidelines regarding reimbursement of OPD medicines to CS (MA) beneficiaries in view of COVID19 pandemic. This can be accessed at https://www.mohfw.gov.in/pdf/OPDmedicinesspecialsanctionCOVID.pdf
During the last 24 hours, a total of 5,355 COVID-19 patients have been cured. Thus, so far, a total of 1,09,462 patients have been cured of COVID-19. The recovery rate is 48.27% amongst COVID-19 patients. Presently, there are 1,10,960 active cases and all are under active medical supervision.
The number of government labs now stands increased to 507 and that of private labs stands increased to 217 (a total of 727 labs). 1,43,661 samples were tested in the last 24 hours. The total number of cumulative samples tested thus far is 43,86,379.
As of 5th June 2020, the COVID related health infrastructure has been strengthened with the availability of 957 dedicated COVID hospitals with 1,66,460 Isolation beds, 21,473 ICU beds and 72,497 Oxygen supported beds. 2,362 dedicated COVID Health Centres with 1,32,593 Isolation beds; 10,903 ICU beds and 45,562 Oxygen supported beds have also been operationalised. 11,210 quarantine centres and 7,529 COVID Care Centres with 7,03,786 beds are now available to combat COVID-19 in the country. So far, The Centre has also provided 128.48 lakh N95 masks and 104.74 lakh Personal Protective Equipment (PPEs) to the States/ UTs / Central Institutions.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
সোসিএল অমসুং ইকোনোমিক এক্তিবিতী হঞ্জিলহন্নবা পব্লিক অমসুং সেমি-পব্লিক এনবাইরনমেন্তগী ওপরেসনগীদমক এস.ও.পি.শিং রিলিজ তৌখ্রে
05 JUN 2020 2:11PM by PIB Imphal
ভারতনা গ্রেদেদ, প্রি-এম্পতিব অমসুং প্রো-এক্তিব এপ্রোচ অমগী থোংদা লোকদাউন কোমথোরকপা অসিদা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না কোবিদ শন্দোরকপগী ওইথোকপা ৱাংনা লৈবা মফমশিংদা পব্লিক অমসুং সেমি-পব্লিক এনবাইরনমেন্তগী ওপরেসনগীদমক স্তেন্দর্দ ওপরেতিং প্রোসেদ্যুর অপলোদ তৌখ্রে। অনৌবা গাইদলাইনশিং অসিনা সোসিএল অমসুং ইকোনোমিক এক্তিবিতী হঞ্জিলহনবগা লোয়ননা ত্রান্সমিসনগী চেন থিংনবা কোবিদ এপ্রোপিয়েৎ বিহেবিয়র চৎনহন্নবা পান্দম থম্লি।
ওফিসশিংদা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা থিংনবা চেকশিংন থৌরাংদা এস.ও.পি মখাগী অসিদগী ফংবীগনি https://www.mohfw.gov.in/pdf/1SoPstobefollowedinOffices.pdf
লাই খুরুমফমদা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা থিংনবা চেকশিংন থৌরাংদা এস.ও.পি মখাগী অসিদগী ফংবীগনি https://www.mohfw.gov.in/pdf/2SoPstobefollowedinReligiousPlaces.pdf
কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা থিংনবা রেস্তোরেন্ততা পায়খৎকদবা চেকশিংন থৌরাংদা এস.ও.পি মখাগী অসিদগী ফংবীগনি https://www.mohfw.gov.in/pdf/3SoPstobefollowedinRestaurants.pdf
কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা থিংনবা শোপ্পিং মোলশিংদা পায়খৎকদবা চেকশিংন থৌরাংদা এস.ও.পি মখাগী অসিদগী ফংবীগনি https://www.mohfw.gov.in/pdf/4SoPstobefollowedinShoppingMalls.pdf
কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা থিংনবা হোতেলশিং অমসুং অতোপ্পা হোস্পিতালিতী য়ুনিৎশিংদা পায়খৎকদবা চেকশিংন থৌরাংদা এস.ও.পি মখাগী অসিদগী ফংবীগনি https://www.mohfw.gov.in/pdf/5SoPstobefollowedinHotelsandotherunits.pdf
মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯ লাইচৎকী য়েংদুনা সি.এস. (এম.এ.) বেনেফিসরীশিংদা ও.পি.দি. মেদিসিনগী রিইম্বর্সমেন্তকা মরী লৈননা অনৌবা গাইদলাইনশিং ইসু তৌখ্রে। মদু মখাগী অসিদগী ফংবীগনি https://www.mohfw.gov.in/pdf/OPDmedicinesspecialsanctionCOVID.pdf
হৌখিবা পুং ২৪দা, কোবিদনা নারবা মীওই পুন্না ৫,৩৫৫ নাবা ফখ্রে। মতৌ অদুম্না হৌজিক ফাওবদা কোবিদ-১৯না নারবা মীওই ১,০৯,৪৬২ নাবা ফখ্রে। কোবিদ-১৯না নারবশিংগী মরক্তা নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি চাদা ৪৮.২৭ ওইরি। হৌজিক্কী ওইনা এক্তিব কেস ১,১০,৯৬০ লৈরি অমদি মখোয় পুম্নমক অকনবা মেদিকেলগী মিৎয়েং মখাদা লৈরি।
হৌজিক সরকারগী লেব মশিং ৫০৭ য়ৌরে অমদি প্রাইবেৎ লেব মশিং ২১৭তা হেঙ্গৎলে (পুন্না লেব ৭২৭ লৈরে)। হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ১,৪৩,৬৬১ তেস্ত তৌখি। হৌজিক ফাওবদা পুন্না তেস্ত তৌখিবা মশিং ৪৩,৮৬,৩৭৯ শুরে।
২০২০গী জুন ৫ ফাওবদা, কোবিদকা মরী লৈনবা হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি আইসোলেসন বেদ ১,৬৬,৪৬০গা লোয়ননা কত্থোক্লবা কোবিদ হোস্পিতাল ৯৫৭, আই.সি.য়ু. বেদ ২১,৪৭৩ অমসুং ওক্সিজেন সপোর্তেদ বেদ ৭২,৪৯৭কা লোয়ননা হেন্না মপাঙ্গল কনখৎহল্লে। আইসোলেসন বেদ ১,৩২,৫৯৩গা লোয়ননা কত্থোক্লবা কোবিদ হেল্থ সেন্তর ২,৩৬২; আই.সি.য়ু. বেদ ১০,৯০৩ অমসুং ওক্সিজেন সপোর্তেদ বেদ ৪৫,৫৬২সু মথৌ তৌরি। লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯ থেংননবা ক্বরেন্তিন সেন্তর ১১,২১০ অমসুং বেদ ৭,০৩,৭৮৬কা লোয়ননা কোবিদ কেয়র সেন্তর ৭,৫২৯ হৌজিক লৈরি। হৌজিক ফাওবদা কেন্দ্রনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং/সেন্ত্রেল ইন্সতিত্যুসনশিংদা এন.৯৫ মাস্ক লাখ ১২৮.৪৮ অমসুং পর্সনেল প্রোতেক্তিব ইক্বুইপমেন্ত (পি.পি.ই.) লাখ ১০৪.৭৪ ফংহনখ্রে।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ইসুশিং, গাইদলাইনশিং অমসুং এদভাইজরীদা ঔথেন্তিক অমসুং অপদেত ওইবা ইনফোর্মেশন পুম্নমক্কীদমক চানবীদুনা চাং নাইনা https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA দা ভিজিৎ তৌবীয়ু।