Ministry of Finance
COVID Emergency Credit Facility covers all companies and not just MSMEs: Finance Minister
08 JUN 2020 6:29PM by PIB Delhi
Union Minister for Finance and Corporate Affairs Smt Nirmala Sitharaman today said that the COVID Emergency Credit Facility covers all companies and not just MSMEs. Addressing the FICCI National Executive Committee members, Smt Sitharaman assured the industry of all possible Government support with the intent of supporting Indian business and reviving the economy, and said, “We are committed to support/intervene if any of your members have a problem”.
On the question of liquidity, the Finance Minister said, “We have fairly clearly addressed the issue of liquidity. There is definitely the availability of the liquidity. We will look into it if there are still issues.” Smt Sitharaman also said that every Government department has been told to clear dues and if there is any issue with any department, the government will look into it.
The Finance Minister also said that the Government will consider an extension in the deadline for availing the 15% corporate tax rate on new investments. “I will see what can be done. We want industry to benefit from the 15% corporate tax rate on new investments and I take your point for considering an extension in the deadline of 31st March, 2023,” Smt Sitharaman said.
The Finance minister suggested the industry to submit their recommendations related to the ministry of corporate affairs or SEBI deadlines so that necessary steps could be taken.
With regard to the need for reduction in GST rates in the badly affected sectors, She said, “GST rate reduction will go to the Council. But the council is also looking for revenue. The decision for reduction in rate for any sector has to be taken by the Council".
Finance and Revenue Secretary Mr Ajay Bhushan Pandey informed FICCI members that Income Tax Refund to the corporates have also started and I-T refunds to the tune of Rs 35,000 crore have been issued in the last few weeks.
The meeting was also attended by the Secretary Expenditure Mr T V Somanathan , Economic Affairs Secretary Mr Tarun Bajaj, Corporate Affairs Secretary Mr Rajesh Verma , Department of Financial Services Secretary Mr Debasish Panda and Chief Economic Advisor Dr K V Subramanian.
FICCI President Dr Sangita Reddy informed the Finance Minister that the chamber is in constant touch with different government departments to support the implementation of the measures announced to deal with the COVID-19 impact. “FICCI is committed to the common goal of Atmanirbhar Bharat and working with the government in enhancing implementation,” Dr Reddy added.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
কোবিদ ইমর্জেন্সী ক্রেদিৎ ফেসিলিতীনা এম.এস.এম.ই.শিংতমক নত্তনা কম্পেনী খুদিংমক কোনশিল্লিঃ শেল-থুম মন্ত্রী
08 JUN 2020 6:29PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী শেল-থুম অমসুং কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রী শ্রীমতী নির্মলা সিতারমন্না ঙসি হায়খ্রে মদুদি কোবিদ ইমর্জেন্সী ক্রেদিৎ ফেসিলিতীনা এম.এস.এম.ই.শিংতমক নত্তনা অতোপ্পা কম্পেনী খুদিংমকপুসু কোনশিল্লি। এফ.সি.সি.আই. নেস্নেল একজিক্যুতিব কম্মিতীগী মেম্বরশিংদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রীমতী সিতারমন্না ভারতকী শেন্মিৎলোন হিংগৎনবা অমসুং ভারতকী লল্লোন ইতীক তৌরিবশিংবু ঙাক্লৌ পীনবা সরকারনা ইন্দস্ত্রীদা অঙম্বা মতেং পাংগনি হায়না থাজবা পীখি অমসুং হায়খি, " নখোয়গী মীহুৎশিংগী মরক্তা করিগুম্বা খুদোংচাদবা অমা হেক লাকপা মতমদা ঐখোয়না মতেং পাংনবা শেম শাদুনা লৈরি।"
লিক্বুইদিতীগী মতাংদা শেল-থুম মন্ত্রীনা হায়, "ঐখোয়না লিক্বুইদিতীগী মতাংদা লৈবা খুদোংচাদবশিং ময়েক শেংনা লোইশিনখ্রে। লিক্বুইদিতী মতীক চানা লৈরি। করিগুম্বা হৌজিকসু খুদোংচাদবা লৈরবদি হন্না য়েংশিনগনি।" শ্রীমতী সিতারমন্না মসিমসু হায়খি মদুদি, সরকারগী বিভাগ খুদিংমক্তা পুথরিবা শেলশিং শিংদোক্নবা খঙহনখ্রে অমসুং করিগুম্বা বিভাগশিংগী মরক্তা খুদোংচাদবা লৈরবসু সরকারনা য়েংশিনগনি।
অনৌবা ইনভেস্তমেন্তশিংদা কোর্পোরেৎ তেক্স ১৫% ফংহনবগী অরোইবা মতম শাংদোক্নবা সরকারনা খন্নগনি হায়নসু শেল-থুম মন্ত্রীনা ফোংদোকখি। "করি তৌবা য়াবগে হায়বদু ঐহাক্না য়েংশিনগনি। অনৌবা ইনভেস্তমেন্তশিংদা ইন্দস্ত্রীশিংনা কোর্পোরেৎ তেক্সকী ১৫%দগী খুদোংচাবা লৌহনবা পামই অমসুং নখোয়না পুখৎলক্লিবা মার্চ ৩১, ২০২৩গী অরোইবা মতম শাংদোকপগী ৱাফম অদু খন্ননবা হোৎনগনি," হায়না শ্রীমতী সিতারমন্না ফোংদোকখি।
শেল-থুম মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রীদা কোর্পোরেৎ এফিয়র্সকা নত্ত্রগা এস.ই.বি.আই.গী অরোইবা মতমগা মরী লৈনবা তৌবা য়াবশিং খঙহল্লক্তুনা তঙাইফদবা খোংথাংশিং লৌখৎনবা খঙহনখি।
খ্বাইদগী খুদোংথীবা মওংদা শোক্লবা সেক্তরশিংগী জি.এস.তি. রেত্তা হন্থনবগী মতাংদা ফোংদোক্লদুনা মহাক্না হায়, "জি.এস.তি. রেৎ হন্থবদি কাউন্সিলদা চৎকদবনি। অদুবু কাউন্সিলসু রেবিন্যু লাকপগী লম্বী য়েংলি। সেক্তর অমহেক্তগী রেৎ হন্থবগী ৱারেপতি কাউন্সিলনা লেপকদবনি।"
শেল-থুম অমসুং রেবিন্যু সেক্রেতরী মিস্তর ভুসান পান্দেনা এফ.আই.সি.সি.আই.গী মীহুৎশিংদা পাউদমখি মদুদি কোর্পোরেৎশিংদা ইঙ্কম তেক্স রিফন্দ পীবা হৌখ্রে অমসুং হৌখিবা চয়োল খরসিদা লুপা কোতি ৩৫,০০০গী আই-তি রিফন্দশিংসু পীবা হৌখ্রে।
মীফম অদুদা ইকোনোমিক এফিয়র্স সেক্রেতরী শ্রী তরুন বজাজ, কোর্পোরেৎ এফিয়র্স সেক্রেতরী শ্রী রাজেশ ভর্ম অমসুং দিপার্তমেন্ত ওব ফাইনান্সিএল সর্বিসেসকী সেক্রেতরী শ্রী দেবাসিস পান্দাসু শরুক য়াখি।
এফ.আই.সি.সি.আই.গী প্রসিদেন্ত দা. সঙ্গিতা রেদ্দীনা শেল-থুম মন্ত্রীনা পাউদমখি মদুদি, চেম্বর অসিনা তোঙান-তোঙানবা সরকারগী লোইশঙশিংগা কোবিদ-১৯গী শাফুশিং থেংননবা লৌখৎলিবা খোংথাংশিং থবক ওইনা পায়খৎনবা চাং নাইনা পাউ ফাওনরি। "এফ.আই.সি.সি.আই.না আত্মনির্ভর ভারতকী পান্দম্বু মাই পাক্নবা হোৎনরি অমসুং সরকারগা খুৎশম্নদুনা থবক ওইনা পায়খৎলিবশিং পাকথোক চাউথোক্নবা হোৎনরি," হায়না দা. রেদ্দীনা থমখি।