Ministry of Labour & Employment
EPFO settles 36.02 lakh claims during lockdown
More than 74% beneficiaries are low wage earners
09 JUN 2020 4:33PM by PIB Delhi
To enhance the ease of living experience of its members during the challenging times of COVID -19 lockdown, Employees Provident Fund Organisation (EPFO), a statutory body under Union Ministry of Labour & Employment, has left no stone unturned in ensuring timely and effective delivery of services to its members. Despite the lockdown restrictions EPFO settled a staggering 36.02 lakh claims thereby disbursing Rs. 11,540 crore to its members during the last two months of April and May 2020. Out of this, 15.54 lakh claims, disbursing Rs. 4580 crore to claimants, were related to the recently introduced COVID-19 advance under Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana (PMGKY).
The COVID-19 advance has been a great help to EPFO’s members during these difficult times, especially for the members with monthly wages of less than Rs 15,000. Receiving the COVID-19 advance to the extent of basic wages and DA for three months or up to 75% of the amount standing to member's credit in the EPF account, whichever is less, has provided timely relief to many workers, preventing them from falling into indebtedness.
A look at wage slab-wise data points out that more than 74 % of total claimants during the lockdown period belonged to slab of less than Rs.15,000 wage. The high income category with wages more than Rs. 50,000 accounted for a mere 2% of the claimants. Approximately 24% of claims were made by the members with wages falling in the Rs.15,000 to less than Rs.50,000 category.
Respecting the social distancing norms at work place, EPFO worked with less than 50% staff during the lockdown. Notwithstanding the shortage of manpower, EPFO significantly brought down the claim settlement period from around 10 days to roughly 3 days for COVID-19 advances. Moreover, against 33.75 lakh claims settled in April-May 2019, a total of 36.02 lakh claims were settled in April-May 2020, with less than 50% staff being able to attend work, which is more than 100% increase in productivity of workforce. Apart from commitment of staff, use of artificial intelligence played a big role in achieving new benchmarks in claim settlement.
As EPFO offices operated with skeletal staff, an out of the box innovation was needed to meet the expectations of its members. Turning adversity into advantage, EPFO launched its first fully automatic claim settlement system in a record time of just five days. Almost 54% of the COVID 19 claims are now being settled through the auto mode. This system is expected to drastically cut down claim settlement time for EPFO in future.
With automation and dedicated workforce, EPFO is settling more than 80,000 claims every working day amounting to about Rs. 270 crore, ensuring social security support for its members in times of crisis.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
লোকদাউন মনুংদা ই.পি.এফ.ও.না লাখ ৩৬.০২গী ক্লেমশিং সেতল তৌখ্রে
বেনেফিসরী ৭৪% হেনবদি খুৎশুমল নেম্না ফংবশিংনি
09 JUN 2020 4:33PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়গী মখাদা লৈরিবা স্তেচুতরী বোদি অমা ওইরিবা এমপ্লোইয়ীজ প্রোবিদেন্ত ফন্দ ওর্গনাইজেসন (ই.পি.এফ.ও.)না কোবিদ-১৯গী লোকদাউনগী ৱারবা মতম অসিদা মখোয়গী মেম্বরশিংনা হীংবদা অৱাবা থেংনরিবা অসি কোকহন্নবা মতম চানা অমসুং কান্নগদবা মওংদা সর্বিসশিং মখোয়গী মেম্বরশিংদা ফংহন্নবা অঙম্বা থাক্তা হোৎনরি। ই.পি.এফ.ও.না অঙকপা ওইনা লোকদাউনগী অথিংবা মরক্তা লাখ ৩৬.০২ ক্লেম তৌরদুনা ২০২০গী এপ্রিল অমসুং মেগী থা মনুংদা মসিগী মেম্বরশিংদা লুপা কোতি ১১,৫৪০ য়েন্থোকখ্রে। মসিগী মনুংদা ক্লেম লাখ ১৫.৫৪না প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান যোজনা (পি.এ.জি.কে.ৱাই.)গী মখাদা হন্দক্তা কোবিদ -১৯ এদভান্স হৌদোকখিবা অদুগা মরী লৈননা ক্লেম তৌরিবশিংদা লুপা কোতি ৪৫৮০ য়েন্থোকখি।
অৱাবা মতম অসিগী মনুংদা কোবিদ-১৯ এদভান্সনা ই.পি.এফ.ও.গী মেম্বরশিংদা, মরু ওইনা থাগী খুৎশুমল লুপা ১৫,০০০দগী তাবা মেম্বরশিংদা চাউনা কান্নবা পীখি। থা অহুমগী বেসিক ৱেজেস অমসুং দি.এ. নত্ত্রগা ই.পি.এফ. একাউন্ত অদুদা মেম্বর অদুগী লৈরিবা ক্রেদিৎকী শেমফমগী ৭৫% ফাওবগী, অনিগী মরক্তা য়ামদবা অদু কোবিদ-১৯ এসভান্স ওইনা ফংবা অসিনা শীন্মী কয়াদা মতম চানা অৱাবা কোকহনবীরি মসিনা মখোয়বু শেন পুথবদগী কনবীরি।
লোকদাউন মতম মনুংদা অপুনবা ক্লেম তৌরিবা ৭৪% হেনবা অসি ৱেজ স্লেব-ৱাইজ দাতাদা য়েংবদা খুৎশুমল লুপা ১৫,০০০দগী তাবা স্লেবতা চল্লি। খুৎশুমল লুপা ৫০,০০০দগী হেনবা ইনকম ৱাংবা কাংলুপনা ক্লেম তৌরকপা অসি ২% খক্তা ওই। চাউরাক্না ক্লেমশিং অসিগী ২৫%দি খুৎশুমল লুপা ১৫,০০০দগী লুপা ৫০,০০০গী মনুংদা লৈবা কাংলুপকী মেম্বরশিংনা তৌরকপনি।
থবক মফমদা সোসিএল দিস্তেন্সিংগী কাংলোনশিং ঙাক্তুনা, ই.পি.এফ.ও.না স্তাফ ৫০%গী মখাদা লোকদাউন মনুংদা থবক শুরি। মেনপাৱরগী অৱাৎপা লৈহন্দনা, ই.পি.এফ.ও.না অঙকপা ফংনা নুমিৎ ১০দগী চাউরাক্না নুমিৎ ৩গী মনুংদা কোবিদ-১৯ এদভান্সশিং ক্লেম তৌরকপা ফংহনখি। মসিগী মথক্তা, এপ্রিল-মে ২০১৯গী ফংহনখিবা ক্লেম লাখ ৩৩.৭৫গা য়েংনবদা এপ্রিল-মে ২০২০গী ওইনা অপুনবা ক্লেম লাখ ৩৬.০২ ফংহনখি লোয়ননা স্তাফ ৫০%গী মখানা থবক কারকখি মসি ৱার্কফোর্সকী প্রদক্তিবিতিদা ১০০% হেনগৎপনি। স্তাফকী থাজবা মাংহন্দবগী মথক্তা, ক্লেমশিং ফংহনবদা আর্তিফিএল ইন্তেলিজেন্স শীজিন্নবনা অচৌবা রোল অমা লৌবা অসিনা অনৌবা পান্দম ফংহনবদা মাই পাকহল্লি।
ই.পি.এফ.ও. ওফিসশিং অসি স্কেলেতল স্তাফনা চল্লাইবা ওইবনা মখোয়গী মেম্বরশিংগী অনিংবশিং থুংহন্নবা করিগুম্বা অনৌবা অমা পুথোকপা মথৌ তাখি। অৱাবা অসিবু খুদোংচবা ওনথোক্তুনা, ই.পি.এফ.ও.না অতেনবা নুমিৎ মঙানি খক্তগী মতমগী মনুংদা মখোয়গী অহানবা ওতোমেতিক ক্লেম সেতলমেন্ত সিস্তেম অমা লোঞ্চ তৌখি। কোবিদ-১৯গী ক্লেমগী ৫৪% ফাওবদি ওতো মোদকী খুত্থাংদা ফংহনখ্রে। মসিগী সিস্তেম অসিনা মতুং তারকপদা ই.পি.এফ.ও.গী ক্লেম সেতলমেন্ত তৌবগী মতম অসি চাং য়াম্না ৱাংনা হন্থহল্লগনি।
ওতোমেসন অমসুং থৱায় য়াওবা ৱার্কফোর্সকা লোয়ননা, অৱাবা তারবা মতম অসিদা মখোয়গী মেম্বরশিংগী য়াইফনবা মতেং পীদুনা, ই.পি.এফ.ও.না ৱার্কিং দে খুদিংগী লুপা কোতি ২৭০ রোমগী ক্লেম ৮০,০০০ হেনবা সেতল তৌহল্লি।