Prime Minister's Office
Prime Minister conducts review of Kedarnath Reconstruction project
10 JUN 2020 1:47PM by PIB Delhi
Prime Minister today conducted a review of the Kedarnath Dham development and reconstruction project with the Uttarakhand state government via video conferencing.
Laying out his vision for the reconstruction of the shrine, Prime Minister said that the state Government should envision and design development projects for holy sites like Kedarnath and Badrinath in a way and manner that stands the test of time and is yet eco-friendly and in harmony with nature and its surroundings.
Keeping in mind the present situation and comparatively lean pressure in terms of tourists and pilgrims to the holy sites, Prime Minister suggested that the present construction season could be utilized for completing pending works by proper distribution of labour pools, keeping in mind the norms of social distancing. This will help to create facilities and infrastructure to better sustain tourism flows in the years to come.
As part of specific suggestions, Prime Minister also gave directions for further development of otherheritage and religious spotsin the stretch extending from Ramban to Kedarnath. This work will be in addition to the re-development of the main shrine in Kedarnath.
The meeting also saw detailed discussions on topics related to status of development of Brahma Kamal vatika (garden) and museum to greet pilgrimsen-route to Vasuki Taal, re-development of old town quarters and properties of historical significance keeping in-tact their original architectural façade as well as other facilities like eco-friendly parking spaces at a proper distance from the shrine and at regular intervals.
Chief Minister of Uttarakhand Sh. Trivendra Singh Rawat and other senior officials also participated in the discussions.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা কেদরনাথ রিকন্সত্রক্সন প্রোজেক্ত য়েংশিনখ্রে
10 JUN 2020 1:47PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা ঙসি উত্তরাখন্দগী রাজ্য সরকারগা ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা কেদরনাথ ধাম দিবেলপমেন্ত অমসুং রিকন্সত্রক্সনগী প্রোজেক্ত য়েংশিনখ্রে। তীর্থ অসিবু অমুক নৌনা শেমগৎ-শাগৎনবগী ৱাখল্লোন অদু থম্লদুনা প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি রাজ্য সরকারনা কেদরনাথ অমসুং বদ্রিনাথগুম্বা শেংলবা মফমশিং অসি মতম চুপ্পদা মীয়াম পু্ম্বনা খংনবা মওংদা অমসুং অকোইবগী ফীভমগা চাননা অমদি মহৌশা অমসুং মসিগী অকোইবদা লৈরিবশিং অদুগা চুশিন্নগদবা মওং অমদা রাজ্য সরকারনা শেমগৎনবা প্রোজেক্তশিং অসিগী ৱাখল্লোনশিং অদু শাগৎকদবনি অমসুং দিজাইন শেমগদবনি।
হৌজিক্কী ওইরিবা ফীভমশিং অমসুং শেংলবা মফমশিংদা লমকোয়বশিং অমসুং তীর্থ চৎপা মীশিং চাংদম্ননিংঙাই লৈতবা মওংদা চাং হন্থরকপগী চৈথেং অসি য়েংলগা প্রধান মন্ত্রীনা হৌজিক্কী শেম-শাবগী কুম অসি লাপ্না লৈনবগী চৎন -কাংলোনশিং অদু ঙাক্তুনা লেবর পুলশিং অদু নিংথিজনা য়েন্থোক্তুনা লোইশিন্দ্রিবা থবকশিং অসি মপুং ফানা লোইশিন্নবগীদমক্তা থবক্তা শিজিন্নবা য়াই হায়না প্রধান মন্ত্রীগী ওইবা ৱাখল্লোন ফোংদোকখি। মসিনা লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা তুরিজমগী মফম অসি নিংথিজনা শেম-শাদুনা থম্নবগীদমক্তা খুদোংচাবশিং অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরশিং অসি শেম্বদা মতেং পাংগনি।
মরুওইবা সজেসনশিংগী শরুক অমা ওইনা, প্রধান মন্ত্রীনা রাম্বনদগী কেদরনাথ ফাওবদা শন্দোকখ্রিবা ইপা-ইপুগী হাক্তকতগী লৈরক্লবশিং অমসুং লাইনিং-লাইওংগী ওইবা অতৈ মফমশিং অসি মখা তানা শেমগৎনবগী মতাংদা লমজিং-লমতাকখি। মসিগী থবক অসি কেদরনাথকী মরু ওইবা মফমশিং অসি অমুক হন্না-শেমগৎপদা মথক্তা অতোপ্পশিং শেমগৎপগী থবক ওইগনি।
মীতিং অসিদা ব্রহ্ম কমল বাতিকা (লৈকোল) অমসুং বাসুকী তালগীদমক্তা তীর্থ চৎপশিংগী লম্বী, ম্যুজিয়ম, অরিবা সহরগী ক্বাতরশিং অদু অমুক নৌনা শেমগৎনবা অমসুং পুৱারীগী মরু ওইবশিং অদু হান্নগী আর্কিতেকচরেল ওইবা য়ুম্মায়শিং অদুদা অদুম থম্বগা লোয়ননা অকোয়বদা লৈরিবশিং অদুদা নুংঙাইগদবা পার্কিংগী মফমশিং অদু তীর্থ অদুদগী নিংথিজনা লাপ্না অমসুং চাং চানা কান্ন-কান্ননা থম্বগী অতোপ্পা খুদোংচানবশিং অদুগী থাকশিংগা মরী লৈনবা হীরমশিংগী মতাংদা মরিক চুম্না খন্নবা উখি।
উত্তরাখন্দগী চীফ মিনিস্তর শ্রী ত্রিবেন্দ্র সিংহ রাৱত অমসুং অতৈ মকোক থোংবা ওফিসিএলশিংসু খন্ন-নৈনবা অদুদা শরুক য়াখি।