Ministry of Railways
Railways Freight shows forward movement again as lockdown is getting lifted
From 1st May 2020 to 31st May 2020 Indian Railways has transported 82.27 million tonnes of essential commodities which is more than 25% higher compare to month of April
In total from 1st April 2020 to 9th June 2020 Indian Railways has transported 175.46 million tonnes of essential commodities across the country
From 24.03.2020 to 09.06.2020 more than 31.90 lacs wagons carried supplies to keep the supply chain functional. Of these, more than 17.81 lacs wagons carried essential commodities
For the transportation of essential items like medical supplies, medical equipment, food, etc from 22.03.2020 to 9.06.2020 total 3,861 Parcel Trains have also been run out by Indian Railways
10 JUN 2020 3:25PM by PIB Delhi
Indian Railways continues in its endeavour to ensure availability of essential commodities through its freight and parcel services during the nationwide lock down due to COVID-19 and after that. In order to ensure the timely delivery of essential commodities for citizens and goods vital for energy & infrastructure sector, Indian Railways has maintained its freight corridors fully functional inspite of the COVID 19 lockdown and has been successful in meeting the needs of both the households sector and industry.
In the month of May from 1st May 2020 to 31st May 2020 Indian Railways has transported 82.27 million tonnes of essential commodities compare to 65.14 million tonnes from 1st April 2020 to 30th April 2020 which is more than 25% higher.
In total from 1st April 2020 to 9th June 2020 Indian Railways has transported 175.46 million tonnes of essential commodities through its uninterrupted 24X7 freight trains operations across the country.
From 24.03.2020 to 09.06.2020 more than 31.90 lacs wagons carried supplies to keep the supply chain functional. Of these, more than 17.81 lacs wagons carried essential commodities like food grains, salt, sugar, milk, edible oil, onions, fruits & vegetables, petroleum products, coal, fertilizers etc. throughout the country. During the period 1st April 2020 to 9th June, 2020 Railways loaded 12.56 million tonnes of food grains as compared to 6.7 million tonnes in the same period last year.
Apart from this, from 22.03.2020 to 9.06.2020 total 3,861 Parcel Trains have also been run out by Indian Railways of which 3,755 are time-tabled trains. Total 1,37,030 tonnes of consignment have been loaded in these Parcel Trains. Transportation of essential items like medical supplies, medical equipment, food, etc in small parcel sizes is very important during the lockdown in the wake of COVID19 and after that. In order to fill in this vital need, Indian Railways has made railway parcel vans available for quick mass transportation by e-commerce entities and other customers including state governments. Railways are running time-tabled Parcel Special trains on select routes, to ensure uninterrupted supply of essential items.
Zonal Railways are regularly identifying and notifying routes for these Parcel Special trains. Presently these trains are being operated on ninety-six (96) routes. These routes have been identified to include:
i) Regular connectivity between major cities of the country, viz Delhi, Mumbai, Kolkata, Chennai, Bengaluru, & Hyderabad.
ii) Connectivity from state-capitals/important cities to all parts of the state.
iii) Ensuring connectivity to the North-eastern part of the country.
iv) Supply of milk and dairy products from surplus regions (Gujarat, Aandhra Pradesh) to high demand regions.
v) Supply of other essential items (agricultural inputs, medicines, medical equipment, etc) from producing regions to other parts of the country.
Indian Railways Staff are working at various good sheds, stations and control offices on 24/7 basis to ensure that the supply of essential items for the nation do not get affected. Locomotive pilots and guards are efficiently running the trains. Key maintenance staff of track, signaling, overhead equipment, locomotives, coaches and wagons are maintaining the infrastructure in good fettle to ensure smooth running of freight trains.
Institutional mechanism put in place to escalate issues faced by Zonal Railways in goods train operations to Control Room Set up by Ministry of Home Affairs (MHA) on real time basis through Railway officers as part of the MHA Control Room.

রেলৱে মন্ত্রালয়
লোকদাউন অসি লৌথোকখিবগা ইরোইননা রেলৱেজকী মাল পুবশিং অমুক হন্না মথৌ তৌবা হৌখ্রে
২০২০গী মেগী ১দগী ২০২০গী মেগী ৩১ ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেনা এপ্রিল থাগা চাংদম্নবদা চাদা ২৫ হেঙ্গৎতুনা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং মিলিয়ন তন ৮২.২৭ পুথোক পুশিন তৌখ্রে
২০২০ এপ্রিল ১দগী ২০২০ জুন ৯ ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেনা লৈবাক শিনবা থুংনা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং পুন্না মিলিয়ন তন ১৭৫.৪৬ পুথোক পুশিন তৌখ্রে
২৪.০৩.২০২০দগী ০৯.০৬.২০২০ ফাওবদা ৱেগন লাখ ৩১.৯০ হেনবনা সপ্লাই চেন অদু কাইহন্দনা থম্নবা পোৎ চৈশিং পুথোক পুশিন তৌখ্রে৷ মসিগী মনুংদা ৱেগন লাখ ১৭.৮১ হেনবনা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং পুথোক পুশিন তৌখি
২২.০৩.২০২০ দগী ৯.০৬.২০২০ ফাওবদা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং খুদম ওইনা মেদিকেল সপ্লাইশিং, মেদিকেল ইক্বুইপমেন্ত অমসুং চিঞ্জাক পুথোক পুশিন তৌনবা ইন্দিয়ন রেলৱেনা পার্সেল ত্রেন পুন্না ৩,৮৬১ পোৎ পুথোক পুশিন তৌহনখি
10 JUN 2020 3:25PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯না মরম ওইরগা লৈবাক শিনবা থুংনা চৎথরিবা লোকদাউন অসিগী মনুংদা অমসুং মতুং তারকপদা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং ফংহন্নবা ইন্দিয়ন রেলৱেনা মাল পুবা অমসুং পার্সেল সর্বিস তৌদুনা ফংহল্লি৷ ইনর্জী অমসুং ইনফ্রাস্ত্রকচরদা চংবা মরু ওইবা পোৎলমশিং অমসুং প্রজা মীয়াম্না তঙাই ফদনা শিজিন্নবা পোৎলমশিং মতম চানা ফংহন্নবগীদমক্তা ইন্দিয়ন রেলৱেনা কোবিদ ১৯ লাইচৎ লৈজরবসু ফ্রেইত কোরিদোরশিং মপুং ফানা মথৌ তৌহনখি অমসুং য়ুমশিংদা অমসুং ইন্দস্ত্রীদা দরকার লৈবা পোৎশিং মাই পাক্না পুথোক্তুনা ফংহনখ্রে৷
২০২০গী মেগী ১দগী মেগী ৩১ ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেনা ২০২০গী এপ্রিল ১দগী ২০২০গী এপ্রিল ৩০ ফাওবদা মিলিয়ন তন ৬৫.১৪ পুথোকখিবা অদুগা চাংদম্নবদা চাদা ২৫ হেঙ্গৎতুনা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং মিলিয়ন তন ৮২.২৭ পুথোক পুশিন তৌখ্রে৷
২০২০গী এপ্রিল ১দগী ২০২০গী জুন ৯ ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেনা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং লৈবাক শিনবা থুংনা পুন্না মিলিয়ন তন ১৭৫.৪৬ মাল পুবা ত্রেন ২৪x৭ শিজিন্নদুনা পুথোক পুশিন তৌখি৷
২৪.০৩.২০২০দগী ০৯.০৬.২০২০ ফাওবদা ৱেগন লাখ ৩১.৯০ হেনবনা সপ্লাই চেন অদু কাইহন্দনা থম্নবা পোৎ চৈশিং পুথোকখ্রে৷ মসিগী মনুংদা ৱেগন লাখ ১৭.৮১ হেনবনা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং খুদম ওইনা মহৈ-মরোং, থুম, চিন্নি, শঙ্গোম, চানবা থাও, তিলহৌ, উহৈ অমসুং মনা মশিংশিং, পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং, কোয়লা, হার অসিনচিংবশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংনা পুথোক পুশিন তৌখি৷ ২০২০গী এপ্রিল ১দগী ২০২০গী জুন ৯ হায়রিবা মতম অসিগী মনুংদা রেলৱেনা মমাং চহিগী চপ মান্নবা মতম অসিমক্তদা মিলিয়ন তন ৬.৭ পুথোক পুশিন তৌখিবা অদুগা চাংদম্নদুনা য়েংবদা হন্দক চহী অসিদা মহৈ-মরোং মিলিয়ন তন ১২.৫৬ পুথোক পুশিন তৌখ্রে৷
অসিদসু নত্তনা ২২.০৩.২০২০দগী ৯.০৬.২০২০ ফাওবদা ইন্দিয়ন রেলৱেনা পার্সেল ত্রেন পুন্না ৩,৮৬১ চেলহনখ্রে মদুগী মনুংদা ৩,৭৫৫দি তাইম তেবল ত্রেনশিংনি৷ হায়রিবা পার্সেল ত্রেনশিং অসিদা পুন্না তন ১,৩৭,০৩০গী কন্সাইনমেন্ত পুথোক পুশিন তৌখি৷ কোবিদ ১৯না মরম ওইরগা চৎথরিবা লোকদাউন অসিগী মনুংদা অমসুং মতুং তারকপদা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং খুদম ওইনা মেদিকেল সপ্লাইশিং, মেদিকেল ইক্বুইপমেন্ত অমসুং চিঞ্জাক অপিকপা পার্সেল সাইজশিংদা পুথোক পুশিন তৌবা য়াম্না মরু ওই৷ হায়রিবা দরকার ওইরিবশিং অসি মেনখৎনবগীদমক্তা ইন্দিয়ন রেলৱেনা ই-কম্মর্স এন্তাইতিজ অমসুং অতোপ্পা কস্তমর মরু ওইনা রাজ্য সরকারশিং য়াওনা য়াম থুনা অমসুং পাক শন্না পুথোক পুশিন তৌবা য়ানবা রেলৱে পার্সেল ভেনশিং ফংহনখ্রে ৷ রেলৱেনা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং লেপ্পা লৈতনা ফংহন্নবা অখন্নবা তাইম-তেবল পার্সেল ত্রেনশিং অখন্নবা রুত্তা চেলহল্লি৷
হায়রিবা অখন্নবা পার্সেল ত্রেনশিং অসিগীদমক জোনেল রেলৱেনা চাং নাইনা ত্রেনশিং অসিনা চৎকদবা রুৎশিং খন্দোক্তুনা তাক্লি৷ হৌজিক হৌজিক রুৎ ৯৬তা হায়রিবা ত্রেনশিং অসি চেল্লি৷
হায়রিবা রুৎশিং অসিদা য়াওগদবশিং অদুদি:
i) লৈবাক অসিগী অচৌবা শহরশিং খুদম ওইনা দিল্লী, মুম্বাই, কোলকতা, চেন্নাই, বেঙ্গলুরু অমসুং হারদ্রবাদকী মরক্তা নিংথীজনা শম্নহনবা৷
ii) রাজ্যগী কোনুংশিং/মরু ওইবা শহরশিংদগী রাজ্য অদুগী মফম খুদিংমক্কা শম্নহনবা৷
iii) লৈবাক অসিগী অৱাং নোংপোক লমদমগা শম্নহনবা৷
iv) শঙ্গোম হেন্না পুথোকপা মফমশিং (গুজরাত, আন্ধ্র প্রদেশ)দগী হেন্না দরকার লৈবা মফমশিংদা শঙ্গোম অমসুং শঙ্গোমগী পোত্থোকশিং ফংহনবা৷
v) অতোপ্পা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলম (এগ্রিকলচরেল ইনপুত, মেদিসিন, মেদিকেল ইক্বুইপমেন্ত)শিং অসি শেম শাদুনা পুথোকলিবা মফমশিং অদুদগী লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফমশিংদা য়ৌহনবা৷ লৈবাক অসিগীদমক্তা তঙাই ফদনা চংবা পোৎলমশিং ফংহল্লিবা অসি অশোই অঙাম য়াওদনা তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা য়ৌহন্নবা গুদস শেদশিং, স্তেসনশিং অমসুং কন্ত্রোল ওফিসশিং ২৪/৭ বেসিস্তা ইন্দিয়ন রেলৱেজ স্তাফশিংনা মথৌ নিংথীনা তৌদুনা হোৎনরি৷ লোকোমোতিব পাইলোৎশিং অমসুং গার্দশিংনা ত্রেনশিং অসি নিংথীজনা শেন্নদুনা থৌরি৷ ত্রেক, ওবরহেদ ইক্বুইপমেন্ত, লোকোমোতিব, কোচশিং অমসুং ৱেগনশিং য়েংশিল্লিবা মরু ওইবা স্তাফশিংনা মাল পুবা ত্রেনশিং অদু নিংথীনা চেন্নবা, লৈরিবা ইনফ্রাইস্ত্রকচরগী ফিবম অদু ফনা থম্লি৷
এম.ঐচ.এ. কন্ত্রোল রুমগী শরুক অমা ওইনা রেলৱে ওফিসরশিংগী থোংদা রিএল তাইম বেসিসতা গৃহ মন্ত্রালয়না শেমগৎলিবা কন্ত্রোল রুমদা পোৎ-চৈ পুথোক পুশিন তৌবা ত্রেনশিং অপরেৎ তৌবদা জোনেল রেলৱেশিংনা মায়োক্নরিবা ইসুশিং কোকহন্নবা ইন্সতিত্যুস্নেল মেকানিজম শিজিন্নরি।