Ministry of Science & Technology
Kerala Start-ties up with SCTIMST to launch IoT (Internet of Things) based used mask disposal smart bin & UV light-based disinfection device to beat COVID 19
11 JUN 2020 4:04PM by PIB Delhi
VST Mobility Solutions, a Startup headquartered at Cochin, has launched an automated mask disposal machine as part of efforts to develop products helping to combat the Covid-19. The disposal device, named BIN-19, developed Chitra UV based face mask disposal bin technology from the Sree Chitra Tirunal Institute for Medical Sciences and Technology (SCTIMST), Trivandrum an institute of national importance under Department of Science and Technology (DST), Government of India, was formally launched by Ernakulam District Collector S. Suhas by installing a unit at his office, the administrative headquarters of the district.
The IoT-based BIN-19 (Internet of Things) is used for collecting and disinfecting Used Face-Mask. The device has been subjected to a series of successful microbiological tests by Sree Chitra Lab. Sree Chitra is one of the testing agency for UV based devices in the country as per the guidelines of the Indian Council of Medical Research (ICMR).
Launching the BIN-19 and UV SPOT district collector S Suhas said this is the first time such a facility is available in Kerala. “These products will be assets for beating the COVID19 in the state. The products would also help in preventing environmental damages,” he added.
“The DST and the Institute are very happy to see the successful launch of UV-bin and multipurpose disinfection system by VST. We would like to congratulate the team for converting our technical knowhow and prototype into these devices, which will be very handy in offices, homes, and other public places. It will be an addition to the efforts to break the chain of contagion of COVID-19,” said Dr. Asha Kishore, Director, SCTIMST.
Explaining the functioning of BIN-19, Mr. Alvin George, CEO of VST Mobility Solutions, said that the used masks dropped inside a container of the bin will be first disinfected by a process. The disinfected masks will be transferred to another container inside the Bin. The person dropping the mask can sanitize her hands with the help of the automatic sanitizer dispenser attached to the Bin-19. There is no need to touch or operate any switches in the Bin to do all these. All functions are automated in the hands-free equipment for the safety of users and health workers.
The IoT Features of BIN-19 are Auto Sanitizer Dispenser ( remotely alerts if it's empty), Mobile Application to navigate/find Bin-19, Web Portal for Status Alerts, Power ON/OFF alerts, Box open alerts.
VSL Mobility Solutions has also launched, UV SPOT, a UV light-based multipurpose disinfector, another product in its Covid-19 combat portfolio. It is a multipurpose disinfector device with ultraviolet disinfection lamps. VST Mobility Solutions said that with internal reflective surfaces and UVC Lamp, the device disinfects a board range of microorganisms.
The device is mainly used for disposing of the contaminated or used face-mask and for reusing the UVC stable metallic products. This device is proven under a microbiological test conducted by Sree Chitra Lab.
Description: Bin19 by SCTIMST Description: UVSPOT by SCTIMST
(For more details, please contact: Ms. Swapna Vamadevan, PRO, SCTIMST, Mob: 9656815943, Email: pro@sctimst.ac.in)

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
কেরলা স্তেৎনা কোবিদ-১৯ মাইথীবা পীনবা আই.ও.তি. (ইন্তরনেৎ ওফ থিংস)দা য়ুমফম ওইবা মাস্ক দিস্পোজল স্মার্ত বিন অমসুং য়ু.ভি মঙালদা য়ুমফম ওইবা দিসইনফেক্সন দিভাইস পুথোক্নবা এস.সি.তি.আই.এম.এস.তি.গা খুৎশম্নখ্রে
11 JUN 2020 4:04PM by PIB Imphal
কোচিন্দা হেদক্বাতর ওইবা স্তার্ত অপ অমা ওইরিবা ভি.এস.তি. মোবিলিতী সোলুসন্সনা কোবিদ-১৯ লান্থেংনবদা মতেং পাংনবা পোৎশিং পুথোকপগী খোংথাংশিংগী মনুংদা শরুক অমা ওইনা ওতোমেতেদ মাস্ক দিসপোজল মেচিন অমা পুথোকখ্রে। বিন-১৯ হায়না মমিং থোনবা দিস্পোজল দিভাইস অসি ভারত সরকারগী দিপার্তমেন্ত ওফ সাইন্সেস এন্দ তেক্নোলজি ( দি.এস.তি.)গী মখাদা লৈবা নেস্নল ইম্পোর্তেন্স ইন্সতিত্যুৎ অমা ওইরিবা শ্রী চিত্র তিরুনাল ইন্সতিত্যুৎ ফোর মেদিকল সাইন্সেস এন্দ তেক্নোলোজি ( এস.সি.তি.আই.এম.এস.তি.) ত্রিবান্দ্রমনা পুথোকপা য়ু.ভি.দা য়ুম্ফম ওইবা চিত্র ফেস মাস্ক অসি ইর্নাকুলম দিস্ত্রিক্ত কলেক্তর এস. সুহাসনা দিস্ত্রিক্তকী ‌এদমিনিস্ত্রেতিব এদক্বাতর্সতা য়ুনিৎ অমা হাংদোক্লগা লোঞ্চ তৌখি।
আই.ও.তিদা য়ুম্ফম ওইবা বিন-১৯ (ইন্তরনেৎ থিংস) অসি শিজিন্নরবা ফেস মাস্কশিং খোজিনবা অমসুং দিসইনফেক্ত তৌবদা শিজিন্নৈ। দিভাইস অসিনা শ্রী চিত্র লেবনা মাইক্রোবাইওলোজিকল তেস্তশিং মথং মথং মাই পাক্না পাকথোক্লবা মতুংদা পুথোকখিবনি। শ্রী চিত্র অসি ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ মেদিকল রিসর্স (আই.সি.এম.আর.)গী গাইদলাইনশিংগী মখাদা লৈবাক অসিগী য়ু.ভি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্তিং এজেন্সি অমনি।
বিন-১৯ অমসুং য়ু.ভি.স্পোৎ লোঞ্চ তৌবদা দিস্ত্রিক্ত কলেক্তর এস. সুহাসনা হায় অসিগুম্বা খুদোংচাবা অমা ফংবা অসি কেরলাগী ওইনা অহানবনি। “মসিগী প্রদক্ত অসি স্তেৎ অসিদা কোবিদ-১৯ মাইথীবা পীনবগীদমক খুৎলাই ওইরগনি। প্রদক্ত অসিনা মহৌশাদা থোকহনবা অমাং অতাশিং ঙাকথোকপদসু মতেং ওইরগনি,” হায়না মহাক্না মখা তাখি।
“ভি.এস.তি.না য়ু.ভি.-বিন অমসুং খুদিংমক্তা শীজিন্নবা য়ারবা দিসইনফেক্সন সিস্তেম অসি মাই পাক্না লোঞ্চ তৌখিবা অসি উবদা দি.এস.তি. অমসুং ইন্সতিত্যুত অসিনা য়াম্না নুংঙাইবা পোকখি। ঐখোয়গী তেক্নিকেলগী ওইবা খঙজবা অদু অমসুং প্রোতোতাইপ অদুবু মসিগী দিভাইজ অসিদা ওন্থোকপা ঙম্বা অসিদা তীম অসিবু ঐখোয়না থাগৎপা ফোংদোক্লি, মসি ওফিসশিং, য়ুমশিং অমসুং অতৈ অতোপ্পা মীয়াম তিনবা মফমশিংদা য়াম্না কান্নরগনি। লৌনগনবা কোবিদ-১৯ অসিগী শন্দোকপা থীংনবা হোৎনবদা মসিনা মতেং ওইরগনি।” হায়না এস.সি.তি.আই.এম.এস.তি.গী দিরেক্তর, দোক্তর অশা কিশোরনা ফোংদোকখি।
বিন-১৯গী ফঙ্কসন তৌবগী মওং অদুবু শন্দোক্না তাক্লদুনা, ভি.এস.এল. মোবিলিতী সোলুসন্সগী সি.ই.ও., মিস্তর এলভিন জৌর্জনা ফোংদোকখি মদুদি বিন অসিগী কন্তেনর অমগী মনুংদা থাদরকপা শীজিন্নরবা মাস্কশিং অসি অহানবদা প্রোসেস অমনা দিসইনফেক্তেদ তৌগনি। দিসইনফেক্তেদ মাস্কশিং অসি বিন অসিগী মনুংদা য়াওবা অতোপ্পা কন্তেনর অমদা ত্রান্সফর তৌগনি। মাস্ক অদুবু থাদরিবা মীওই অদু বিন-১৯দা নাপলিবা ওতোমেতিক সেনিতাইজ দিস্পেন্সেরগী মতেংনা মহাক্কী মখুৎ সেনিতাইজ তৌবা য়াগনি। হায়রিবা পুম্নমক অসি তৌনবা বিন অসিদা থেংবা নত্রগা স্বিস অমা হেক্তা থাবগী মথৌ তারোই। শীজিন্নরিবশিংগী অমসুং হেলথ ৱার্করশিংগী খুদোকথীদনবা খুৎ চংদবা খুৎলাই অসিগী ফঙ্কসন পুম্নক অসি ওতোমেতিক ওই।
বিন-১৯ গী আই.ও.তি. ফীচরশিং অদুদি ওতো সেনিতাইজর দিস্পেন্সর (করিগুম্বা হাংলবদি এলর্তশিং পীবা), বিন-১৯ নেবিগেৎ/থীনবা মোবাইল এপ্লিকেসন, স্তেতস এলর্তশিং পীনবগীদমক ৱেব পোর্তেল, পাৱর থগৎপা/মুথৎপগী এলর্তশিং, বোক্স হাংদোকপগী এলর্তশিং অসিনি।
ভি.এস.এল. মোবিলিতী সোলুসন্স অসিনসু য়ু.ভি. মঙালদা য়ুম্ফম ওইবা খূদিংমক্তা শীজিন্নবা য়ারবা দিসইনফেক্তর অমা ওইরিবা য়ু.ভি. স্পোৎ লোঞ্চ তৌখি, মসি মখোয়না কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগী হীরমদা পুথোকপা প্রদক্তশিংগী মরক্তা অমনি। মসি খূদিংমক্তা শীজিন্নবা য়ারবা দিসইনফেক্তর লোয়ননা অলত্রাভাইওলেৎ দিসইনফেক্সন লেম্পশিং য়াওবা দিভাইজ অমনি। ভি.এস.এল. মোবিলিতী সোলুসন্সনা হায় মনুংদা থক্তোকনবা লৈমাইশিং অমসুং য়ু.ভি.সি. লেম্প য়াওবগা লোয়ননা দিভাইজ অসিনা মখল কয়া অমগী মাইক্রোওর্গানিজমশিং দিসইনফেক্ত তৌগনি।
দিভাইজ অসি অয়াম্বনা কন্তামিনেতেদ নত্রগা শীজিন্নরবা ফেস-মাস্ক হুন্দোকনবগীদমক অমসুং য়ু.বি.সি. স্তেবল মেতালিক ওইবা পোৎশিং অমুক হন্না শীজিন্ননবগীদমক শীজিন্নৈ। দিভাইজ অসি স্রী চিত্রা লেবনা তৌবা মাইক্রোবাইওলোজিকেল চাংয়েং অমগী মখাদা য়ারে উৎখি।
Description: Bin19 by SCTIMSTDescription: UVSPOT by SCTIMST
(অকুপ্পা ৱারোলগীদমক মসিদা পাও ফাওবিয়ু: মিস. স্বাপনা ভমাদেভন, পি.আর.ও., এস.দি.তি.আই.এম.এস.তি., মোবাইল: ৯৬৫৬৮২৫৯৪৩, ইমেল: pro@sctimst.ac.in)