Prime Minister's Office
Phone call between Prime Minister Shri Narendra Modi and H.E. Dr. John Pombe Joseph Magufuli, President of the United Republic of Tanzania
12 JUN 2020 8:29PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a phone call today with His Excellency Dr. John Pombe Joseph Magufuli, President of the United Republic of Tanzania.
The Prime Minister warmly recalled his July 2016 visit to Dar-es-Salaam and stressed on the importance that India attaches to its traditionally friendly ties with Tanzania. He reiterated India’s commitment to partnering Tanzania in its development journey, as per the aspirations and needs of the Tanzanian government and people.
The Prime Minister thanked President Dr. Magufuli for the assistance provided by the Tanzanian authorities for evacuation of Indian citizens from Tanzania in the wake of COVID-19.
The leaders reviewed the overall bilateral relationship. They expressed satisfaction at the growing development partnership, educational linkages, and trade and investment flows between India and Tanzania, and discussed possibilities of further accelerating these trends.
Prime Minister conveyed his best wishes to His Excellency President Magufuli and the people of Tanzania for the forthcoming Presidential and Parliamentary elections in Tanzania later this year.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং তঞ্জানিয়াগী রাস্ত্রপতি দোক্তর জোন পোম্বে জোসেফ মেগুফুলীগী মরক্তা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে
12 JUN 2020 8:29PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা তঞ্জানিয়াগী রাস্ত্রপতি দোক্তর জোন পোম্বে জোসেফ মেগুফুলীগা তেলিফোন্দা ৱারী শানখ্রে।
মহাক্না ২০১৬কী জুলাইদা দার-ইস-সালামদা চৎলুবা খোঙচৎ অদু প্রধান মন্ত্রীনা নীংশিংখি অমসুং লৈবাক অসিনা মমাংঙৈদগী হৌনা তঞ্জানিয়াগা লৈনরকপা মরূপ-মপাং ওইবা মরীশিং অদু ভারতনা মরুওইনা লৌরি হায়না ফোংদোকখি। তঞ্জানিয়াগী সরকার অমসুং মীয়ামগী অনীংবশিং অমসুং দরকার ওইবশিং ফংহন্নবা লৈবাক অদুগী চাউখৎপগী খোঙচৎতা তঞ্জানিয়াগা চৎমিন্ননবা ভারতনা থাজবা পীরি হায়না মহাক্না অমুক হন্না ফোংদোকখি।
কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা মতমদা তঞ্জানিয়াদগী ভারমচাশিং পুরক্নবা হোৎনবদা তঞ্জানিয়া সরকারনা মতেং পাংলকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা রাস্ত্রপতি দোক্তর মেগুফুলীবু থাগৎখি।
লুচিংবশিংনা নাকল অনিগী মরীশিং অমুক হন্না য়েংশিনখি। ভারত অমসুং তঞ্জানিয়াগী মরক্তা চাউখৎ-থৌরাং, লাইরিক-লাইশু তম্বা , ললোন-ইতিক অমসুং শেন থাদবগী মতাংদা মতেং পীনবা হেনগৎলকপদা মখোয়না অপেনবা ফোংদোকখি অমসুং হায়রিবা হিরমশিং অসিদা মখা তানা মতেং পীনবা হেনগৎহন্নবা ৱাফমশিং খন্নখি।
চহি অসিগী অরোইবা শরুক্তা পাংথোক্কদৌরিবা তঞ্জানিয়াগী রাস্ত্রপতি অমসুং পর্লিয়ামেন্তগী মীখলশিংগীদমক রাস্ত্রপতি মেগুফুলী অমসুং তঞ্জানিয়াগী মীয়ামদা প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্কী য়াইফ-পাউজেল পীখি।