Ministry of Home Affairs
Union Home Minister holds review meeting on COVID-19 preparations with senior officials of NCR
Shri Amit Shah lays emphasis on a common strategy in Delhi-NCR to battle the pandemic
In order to control COVID-19, need to test more and also necessary for identification and treatment of those diagnosed COVID-19 positive – Union Home Minister
18 JUN 2020 6:48PM by PIB Delhi
Union Home Minister, Shri Amit Shah has emphasized on the need to have a unified strategy in the Delhi-NCR region to tackle the COVID-19 pandemic. Chairing a meeting here today to review the preparations for management of COVID-19, Shri Amit Shah said that keeping in view the close knit urban structure of the NCR region, it is necessary for all concerned authorities in Delhi and the NCR region to come together to tackle the virus. The Union Home Minister said that in order to control the virus, there is a need to test more and it is also necessary to identify and treat those who are diagnosed as positive. The Union Home Minister said there is a need to work in a Mission Mode. Shri Shah said the Expert Committee under the chairmanship of NITI Aayog Member Dr. V.K Paul has fixed a price of Rs. 2,400 for COVID-19 tests and if the price for such tests are higher in the states of Uttar Pradesh and Haryana, then the State Governments could decide to lower their prices after internal consultations. Shri Amit Shah also told the meeting that the committee also decided on rates for COVID-19 beds and treatment, and these rates could also be applied to hospitals in the NCR region after consultations.
The Union Home Minister Shri Amit Shah also said it would be better to conduct COVID19 testing through the new Rapid Antigen methodology that has been approved by the Indian Council of Medical Research (ICMR), as it will ramp up testing capacity, and will help in early diagnosis and early treatment.
Shri Shah directed officials from Uttar Pradesh and Haryana Governments to submit information about COVID-19 beds, ventilators, oxygen cylinders, ICU and ambulances available with them and their plan to augment these resources by 15th July 2020 to the Union Home Ministry so that a common strategy can be devised in the National Capital Region (NCR) in the battle against the virus.
Shri Amit Shah assured all possible support from the Central Government to the authorities in the NCR region in their efforts against the virus. The meeting was attended by the Delhi Chief Minister Shri Arvind Kejriwal, besides senior officials from the Union Government, Chief Secretaries of Delhi, Haryana & Uttar Pradesh and other senior officers from Delhi-NCR.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা এন.সি.আর.গী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংগা লোইননা কোবিদ-১৯গী চেকশিন থৌরাংগী মতাংদা মীফম পাংথোকখ্রে
লাইচৎ অসি থেংননবা শ্রী অমিৎ শাহনা দিল্লী এন.সি.আর.দা কম্মন স্ত্রাতিজী অমা মরু ওই হায়খ্রে
কোবিদ-১৯ অসি লাকশিন্ননবগীদমক হেন্না তেস্ত তৌবা দরকার ওই অমসুং কোবিদ পোজিতিব ওইরবা মীওইশিং অদু খন্দোকপা অমসুং লাইয়েং চৎথবা মরু ওই - কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী
18 JUN 2020 6:48PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা দিল্লী এন.সি.আর.গী রিজন্দা য়ুনিফাইদ ওইবা লালোং অমা দরকার ওই হায়দুনা কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা ফোংদোকখ্রে৷
কোবিদ-১৯গী লাইয়েং চৎথবগী চেকশিন থৌরাং অদু য়েংশিন্ননবগীদমক ঙসি মফম অসিদা পাংথোকখিবা মীফম অদুদা শ্রী অমিৎ শাহনা অসুম্না হায়খি মদুদি ভাইরস অসি লাকশিন্ননবগীদমক দিল্লীদা লৈরিবা মরী লৈনবা ওথোরিতী পুম্নমক অমসুং এন.সি.আর. রিজন্না পুন্না চৎমিন্নবা তঙাই ফদে হায়খ্রে৷ কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা অসুম্না হায়খি মদুদি ভাইরস অসি শন্দোকহন্দনা থম্নবগীদমক হেন্না হেন্না তেস্ত তৌবা তঙাই ফদে অমসুং কোবিদ পোজিতিব ওইরবা মীওইশিং খন্দোকপা অমসুং লাইয়েং চৎথবসু তঙাই ফদে হায়খ্রে৷ কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা মিসন মোদ অমদা থবক তৌবা য়াম্না মরু ওই হায়খ্রে৷ শ্রী শাহনা হায়খ্রে মদুদি নীতি আয়োগ মেম্বরগী চিয়রমেনগী ফম পাইরিবা দা. ভি.কে. পোলগী মখাদা শেম্লিবা এক্সপার্ত কম্মিতী অদুনা কোবিদ তেস্তশিং তৌবগী মমল অদু লুপা ২৪০০দা লেপখ্রে অমসুং অসিগুম্বা তেস্তশিং তৌবগী মমল অসি উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানা রাজ্যশিংদা হেন্না ৱাংলবদি রাজ্য সরকারশিংনা মনুংদা কুপ্না খন্নরবা মতুংদা মমলশিং অদু হন্থনবগীদমক রাজ্য সরকারশিংনা লেপ্পা য়াগনি হায়খ্রে৷ শ্রী অমিৎ শাহনসু মীফম অদুদা মখা তানা অসুম্না হায়খি মদুদি কম্মিতী অসিনা কোবিদ-১৯ ফমুংশিং অমসুং লাইয়েং চৎথবগী মমল অদু লেপখ্রে অমসুং হায়রিবা মমলশিং অসি খন্নরবা মতুংদা এন.সি.আর.গী মফমশিংদা লৈরিবা অনা লাইয়েংশঙশিংদা চৎনবা হৌরবা য়াই হায়খ্রে৷
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা মখাতানা হায়খি মদুদি ইন্দিয়ন কাউনশিল ওফ মেদিকেল রিসর্স (আই.সি.এম.আর.)না এপ্রুভ তৌখ্রবা অনৌবা রেপিদ এন্তিজেন মেথোদোলোজী অসি শিজিন্নদুনা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবা অসি হেন্না ফরগনি অমসুং মসিনা তেস্তিং কেপাসিতী হেঙ্গৎপদা নত্তনা ঙন্না খঙদোকপা অমসুং লাইয়েং চৎথবদা হেন্না মতেং পাংলগনি হায়খ্রে৷
শ্রী শাহনা উত্তর প্রদেশ অমসুং হরিয়ানা সরকারশিংগী ওফিসিয়েলশিংদা কোবিদ-১৯ ফমুংশিং, ভেন্তিলেতরশিং, ওক্সিজেন সিলিন্দরশিং, আই.সি.য়ু. অমসুং মখোয়দা ফংলিবা এম্বুলেন্সশিং অমসুং হায়রিবা রিসোর্সশিং হেঙ্গৎহনবগী প্রানশিং অদু কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীদা পিশিল্লক্নবা খঙহনখ্রে, মসিনা ভাইরস অসি লান্থেংনবদা নেস্নেল কেপিতেল রিজন (এন.সি.আর.)দা কম্মন স্ত্রাতিজী অমা পুথোকপা ঙম্লগনি৷
এন.সি.আর. রিজন্দা লৈরিবা ওথোরিতীশিংনা ভাইরস অসিগী মাইয়োক্তা হোৎনরিবা ময়াম অসিদা কেন্দ্র সরকারগী মাইকৈদগী পাংবা য়াবা মতেং পুম্নমক পাংলগনি হায়দুনা শ্রী অমিৎ শাহনা থাজবা পীখ্রে৷ মীফম অদুদা কেন্দ্র সরকারদগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিং, দিল্লী, হরিয়ানা অমসুং উত্তর প্রদেশকী চীফ সেক্রেতরীশিং অমসুং দিল্লী এন.সি.আর.দগী সেনিয়র ওফিসিয়েলশিংগী মথক্তা দিল্লীগী মুখ্য মন্ত্রী আর্বিন্দ কেজ্রিৱালসু শরুক য়াখি৷