Ministry of Earth Sciences
Favourable conditions for further advance of southwest monsoon into some more parts of Rajasthan, remaining parts of Uttar Pradesh, Delhi, most parts of Haryana and Punjab during next 24 hours
24 JUN 2020 5:52PM by PIB Delhi
According to the National Weather Forecasting Centre/Regional Meteorological Centre, New Delhi of the India Meteorological Department (IMD):
• The, southwest Monsoon has further advanced today into remaining parts of Kutch & Gujarat Region and Madhya Pradesh, some parts of Rajasthan, Chandigarh, North Punjab, most parts of Uttar Pradesh, Himachal Pradesh and entire Uttarakhand and Jammu & Kashmir, Ladakh, Gilgit-Baltistan & Muzaffarabad.
• The Northern Limit of Monsoon (NLM) passes through Jaisalmer, Pali, Sawai Madhopur, Mainpuri, Bijnor and Pathankot.
• Conditions have become favourable for further advance of southwest monsoon into some more parts of Rajasthan, remaining parts of Uttar Pradesh, Delhi, most parts of Haryana and Punjab during next 24 hours.
Current Meteorological Conditions
• A cyclonic circulation lies over northeast Rajasthan at lower tropospheric levels.
• Another cyclonic circulation lies over northeast Madhya Pradesh at lower tropospheric levels.
• A trough runs from northwest Rajasthan to south Bihar at lower tropospheric levels.
Forecast & Warnings
• Light/moderate fairly widespread to widespread rainfall with isolated heavy to very heavy rainfall very likely over Western Himalayan Region and Punjab, Haryana, Chandigarh & Delhi, West Uttar Pradesh and East Rajasthan during next 48 hours and intensity & distribution likely to decrease thereafter.
• Light to modearte fairly widespread to widespread rainfall activity with isolated heavy to very heavy falls also very likely over East Uttar Pradesh during next 4-5 days.
• Due to northward shift of eastern side of east-west trough across east & northeast India and convergence of strong southerly/south-westerly winds from Bay of Bengal over northeast & adjoining east India, fairly widespread to widespread rainfall with isolated heavy to very heavy rainfall very likely to continue over northeast India, Sub-Himalayan West Bengal & Sikkim and Bihar during next 4-5 days. Isolated extremely heavy rainfall is also likely over Sub-Himalayan West Bengal & Sikkim and Bihar during 25th-26th June and over Assam & Meghalaya during 24th-27th June, 2020.
[Note: * Rainfall till 0830 IST of next day.
Legends:
Heavy rain: 64.5-115.5 mm/day; isolated rain (≤25% of stations gets rain), scattered or at a few places rain (26 to 50% of stations gets rain), at many places or fairly widespread rain (5175% of stations gets rain) and at most places or wodespread rain (>75% of stations gets rain)]
Advance of southwest Monsoon
Kindly visit www.imd.gov.in for updates.

আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
খা-নোংচুপ মোন্সুন্না রজাস্থানগী অহেনবা শরুক খরা, উত্তর প্রদেশ, দিল্লীগী লেমহৌরিবা শরুকশিং, হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবকী অয়াম্বা শরুক্তা মথংগী পুং ২৪ অসিদা হেন্না চঙশিল্লক্লবা য়ারি
24 JUN 2020 5:52PM by PIB Imphal
ইন্দিয়া মেতিওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত (আই.এম.দি. )কী নেস্নেল ৱেদর ফোর্কাস্তিং সেন্তর/রিজনেল মেতিওরোলোজিকেল সেন্তর, নই দিল্লীগী মতুং ইন্নাঃ
• খা থংবা মোন্সুন্না ঙসি কৎচ অমসুং গুজরাৎ অমসুং মধ্য প্রদেশকী লেমহৌরিবা মফমশিংদা, রাজস্থান, চন্দিগর, অৱাং থংবা পঞ্জাবকী মফম খরদা, উত্তর প্রদেশ, হিমাচ প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দগী মফম পুম্নমক অমসুং জম্মু অমসুং কাশ্মির, লদ্দাখ, গিলগিৎ-বালতিস্তান অমসুং মুজাফর্বাদকী অয়াম্বা মফমশিংদা চঙশিনখ্রে।
• নোরদর্ন লিমিৎ ওব মোন্সুন (এন.এল.এম.)না জৈসলমের, পালি, সৱাই মধোপুর, মাইনপুরি, বিজনোর অমসুং পথাঙ্কোৎ লান্দুনা চৎলি।
• খা-নোংচুপ মোন্সুন্না রাজস্থানগী অহেনবা মফম খরদা, উত্তর প্রদেশ, দিল্লীগী লেমহৌরিবা মফমশিংদা, হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবকী অয়াম্বা মফমশিংদা মথংগী পুং ২৪ অসিদা চঙশিল্লক্লবা য়ারি।
হৌজিক-হৌজিক ওইরিবা মেতিওরোলোজিগী ওইবা ফিবমশিং
• অৱাং থংবা রাজস্থান্দা অনেম্বা ত্রোপোস্ফরিক লেবেলশিংদা সাইক্লোনিক সার্কুলেসন অমা লৈ।
• মধ্য প্রদেশতা অনেম্বা ত্রোপোস্ফরিক লেবেলদা সাইক্লোনিক সার্কুলেসন লৈ।
• অৱাং নোংচুপ থংবা রাজস্থান্দগী খা বিহার তম্না অনেম্বা ত্রোপোস্ফরিক লেবেলদা ত্রাউৎ অমা চেল্লি।
মাঙজৌননা তাকপা অমসুং চেকশিন্নবা পীবা ৱারোলশিং
• পারপনা/য়াইমরপ ওইবা খরা পাকশন্না চুবদগী পাকশন্না চুবা নোংনা মচীৎ-মচীৎ কন্না চুবদগীনা খরা কন্না নোংচুপ হিমালয় অমসুং পঞ্জাব, হরিয়ানা, চন্দিগর অমসুং দিল্লী, নোংচুপ উত্তর প্রদেশ অমসুং নোংপোক রাজস্থান্দা মথংগী পুং ৪৮ অসিদা চুরবা য়াই অমসুং কনবগী চাং অমসুং পাক শন্না চুবগী চাং অসি মসিগী মতুংদগীদি হন্থরক্লবা য়াই।
• পারপনা চুবা নোংদগীনা য়াইমরপ ওইবা খরা পাকশন্না চুবদগী পাকশন্না চুবা নোংনা মচীৎ-মচীৎ কন্না চুবদগীনা খরা কন্না নোংপোক উত্তর প্রদেশতা মথংগী নুমিৎ ৪-৫নি অসিদা চুরবা য়াই।
• ইস্ত-ৱেস্ত ত্রাউৎনা অৱাং থংবা মাইকৈদা নোংপোক অমসুং অৱাং নোংপোক ভারত ফাওদুনা চৎপা অমসুং খা থংবদগী লাকপা/খা-নোংচুপলোমদগী লাকপা বে ওব বেঙ্গালগী নুংশিৎনা অৱাং নোংপোক অমসুং থংনবা নোংপোক ভারত্তা চঙশিনখিবনা খরা পাকশন্না চুবদগী পাকশন্না চুবা নোংনা মচীৎ-মচীৎ কন্না চুবদগীনা কা হেন্না কন্না চুবা নোংনা অৱাং নোংপোক ভারত্তা, নোংচুপ বেঙ্গালগী সব হিমালয়ান জগা অমসুং সিক্কিম অমসুং বিহারদা মথংগী নুমিৎ ৪-৫দা চুরবা য়াই। মচীৎ-মচীৎ কা হেন্না কন্না চুবা নোংনা নোংচুপ বেঙ্গালগী সব হিমালয়ান জগা অমসুং সিক্কিম অমসুং বিহারদা জুন ২৫-২৬ ফাওবগী মনুংদা অমসুং অসম অমসুং মেঘালয়দনা জুন ২৪-২৭, ২০২০ ফাওবগী মনুংদা চুরবা য়াই।
[খঙজিনগদবাঃ *মথংগী নুমিৎকী আই.এস.তি. ০৮৩০ ফাওবা নোং চুগদৌরি।
লিজেন্দসঃ
অকনবা নোং: ৬৪.৫-১১৫.৫ এম.এম./দে; মচীৎ-মচীৎ চুবা নোং (স্তেসনশিংগী ২৫% নোং চুগনি), চাইথোক্তুনা নত্ত্রগনা মফম খরদা নোং (স্তেসন ২৬দগীনা ৫০% ফাওবা নোং চুরবা য়াই) চুরবা য়াই, মফম অয়াম্বদা নত্ত্রগনা পাক্তক্ননা (স্তেসন ৫১-৭৫% ফাওবা নোং চুরবা য়াই) চুরবা য়াই অমসুং মফম খুদিংদা নত্ত্রগা পাক শন্না (স্তেসন> ৭৫%দা নোং চুরবা য়াই) চুরবা য়াই। ]
খা নোংচুপ মোন্সুন চঙলকপা
খুদক্কী ওইবা পাউশিংগীদমক www.imd.gov.in দা চঙবীয়ু