Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Updates
Recoveries fast outpace the active COVID-19 cases
The difference between recoveries and active cases nearing 1 lakh
27 JUN 2020 5:50PM by PIB Delhi
As a result of the collective, graded, pre-emptive and pro-active steps taken by Government of India in tandem with the States/UTs for prevention, the total number of recovered COVID-19 cases has fast outgrown the number of active COVID-19 cases.
The difference between recoveries and active cases is fast nearing 1 lakh. The recovered cases have exceeded the active cases by 98,493 as of today.
While the number of active cases stands at 1,97,387, the number of cured cases is 2,95,880. With this encouraging status, the recovery rate is touching 58.13% amongst COVID-19 patients.
The top 15 States in terms of absolute numbers of COVID-19 recovered cases are:
Serial No.
State/UT
Absolute Recoveries
1.
Maharashtra
73,214
2.
Gujarat
21,476
3.
Delhi
18,574
4.
Uttar Pradesh
13,119
5.
Rajasthan
12,788
6.
West Bengal
10,126
7.
Madhya Pradesh
9,619
8.
Haryana
7,360
9.
Tamil Nadu
6,908
10.
Bihar
6,546
11.
Karnataka
6,160
12.
Andhra Pradesh
4,787
13.
Odisha
4,298
14.
Jammu And Kashmir
3,967
15.
Punjab
3,164
The top 15 states in terms of recovery rate are:
Sr.
No.
State/UT
Recovery Rate
1
Meghalaya
89.1%
2
Rajasthan
78.8%
3
Tripura
78.6%
4
Chandigarh
77.8%
5
Madhya Pradesh
76.4%
6
Bihar
75.6%
7
Andaman And Nicobar Islands
72.9%
8
Gujarat
72.8%
9
Jharkhand
70.9%
10
Chhattisgarh
70.5%
11
Odisha
69.5%
12
Uttarakhand
65.9%
13
Punjab
65.7%
14
Uttar Pradesh
65.0%
15
West Bengal
65.0%
As a testimony to the ramped up testing facilities, India now has 1026 diagnostic labs dedicated to COVID-19. This includes 741 in the government sector and 285 private labs.
The break-up is as below:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 565 (Govt: 360 + Private: 205)
• TrueNat based testing labs : 374 (Govt: 349 + Private: 25)
• CBNAAT based testing labs : 87 (Govt: 32 + Private: 55)
The samples tested in the last 24 hours have further increased to 2,20,479. The total number of samples tested, as on date, is 79,96,707.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯গী অপদেৎ
নাবা ফবগী চাংনা কোবিদ-১৯ এক্তিব কেস মশীংদগী খোংজেল য়াংনা হেনগৎলি
নাবা ফরবা মশীংগা এক্তিব কেস মশীংগগী খেৎনবসি লাখ ১গী ময়া য়ৌশিল্লক্লে
27 JUN 2020 5:50PM by PIB Imphal
ভারত সরকারনা রাজ্য সরকার/য়ু.তি.শিংগা অপুনবা ওইনা, তাংকক নাইনা, লাকশিনবা ঙম্বা, মীৎকুপ নাহুম শিংনা লৌখৎখিবা খোংথাং কয়াগী মহৈনা কোবিদ-১৯দগী নাবা ফরবা অপুনবা মশীংনা কোবিদ-১৯ এক্তিব কেস মশীংদগী কা হেন্না য়াঙনা হেন্দোকখ্রে।
নাবা ফরবা মশীংগা এক্তিব কেস মশীংগগী খেন্নবসি লাখ ১গী ময়া য়ৌশিল্লক্লে। নাবা ফরবা মশীংনা এক্তিব কেস মশীংদগী ঙসিফাওবগী ওইনা ৯৮,৪৯৩ হেনখ্রে।
এক্রিব কেস মশীংনা ১,৯৭,৩৮৭ ওইবা মতমদা নাবা ফরবা মশীংনা ২,৯৫,৮৮০ ওইরি। অসিগুম্বা পুক্নিং থৌগৎনিংঙাই ওইরবা ফিবম অসিগা লোইননা, কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী মরক্তগী নাবা ফবগী চাং অসি ৫৮.১৩% য়ৌখ্রে।
কোবিদ-১৯দগী নাবা ফরবা কেসকী অপুনবা মশীংদা মকোক থোংবা রাজ্য ১৫:
Serial No.
State/UT
Absolute Recoveries
১.
মহারাস্ত্রা
৭৩,২১৪
২.
গুজরাৎ
২১,৪৭৬
৩.
দিল্লী
১৮,৫৭৪
৪.
উত্তর প্রদেশ
১৩,১১৯
৫.
রাজস্থান
১২,৭৮৮
৬.
নোংচুপ বেঙ্গাল
১০,১২৬
৭.
মধ্য প্রদেশ
৯,৬১৯
৮.
হরিয়ানা
৭,৩৬০
৯.
তমিল নাদু
৬,৯০৮
১০.
বিহার
৬,৫৪৬
১১.
করনাতাকা
৬,১৬০
১২.
অন্ধ্র প্রদেশ
৪,৭৮৭
১৩.
ওরিশা
৪,২৯৮
১৪.
জম্মু অমসুং কাশ্মির
৩,৯৬৭
১৫.
পঞ্জাব
৩,১৬৪
নাবা ফবগী চাং ৱাংবা রাজ্য ১৫:
Sr.
No.
State/UT
Recovery Rate
১
মেঘালয়
৮৯.১%
২
রাজস্থান
৭৮.৮%
৩
ত্রিপুরা
৭৮.৬%
৪
চন্দিগর
৭৭.৮%
৫
মধ্য প্রদেশ
৭৬.৪%
৬
বিহার
৭৫.৬%
৭
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
৭২.৯%
৮
গুজরাৎ
৭২.৮%
৯
ঝারখন্দ
৭০.৯%
১০
ছতিশগর
৭০.৫%
১১
ওরিশা
৬৯.৫%
১২
উত্তরাখন্দ
৬৫.৯%
১৩
পঞ্জাব
৬৫.৭%
১৪
উত্তর প্রদেশ
৬৫.০%
১৫
নোংচুপ বেঙ্গাল
৬৫.০%
তেস্তিং ফেসিলিতী হেনগৎনবা খুদম ওইনা, ভারত্তা হৌজিক কোবিদ-১৯ খক্তগী ওইবা দাইগনোস্তিক লেব ১০২৬ লৈরে। মসিদা সরকারগী সেক্তরদা ৭৪১ অমসুং প্রাইবেৎ লেব ২৮৫ য়াওরি।
মসিগী মচা তানা খাইদোকপদু মখাদা পীরিঃ
- রিএল তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৫৬৫ (সরকারঃ ৩৬০+প্রাইবেৎঃ২০৫)
- ত্রুনাত্তা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৩৭৪ (সরকারঃ ৩৪৯+প্রাবেৎঃ ২৫)
- সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা য়ুম্ফম ওইবা তেস্ত তৌনবা লেবঃ ৮৭ (সরকারঃ ৩২+প্রাবেৎঃ ৫৫)
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা তেস্ত তৌখিবা সেম্পল মশীং অসি ২,২০,৪৭৯ য়ৌরে। অপুনবা তেস্ত তৌখ্রবা সেম্পল মশীংনা ৭৯,৯৬,৭০৭নি।
অচুম্বা অমসুং খুদক্কী ওইবা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেলগী ওইবা সমশ্যাশিংগীদমক, গাইদলাইন অমসুং পাউতাকশিংগীদমক চাং নাইনা https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA চঙবীয়ু।