Ministry of Chemicals and Fertilizers
NPPA is monitoring price increase of critical medical equipments for COVID-19 Pulse Oximeter and Oyxgen Concentrators and also ensuring sufficient availability of the same in the country
Press note
02 JUL 2020 4:31PM by PIB Delhi
In the wake of COVID-19 pandemic, Government is striving to ensure sufficient availability of critical medical equipments for clinical management of COVID-19 in the country. Ministry of Health & Family Welfare (MoH&FW) has identified list of critical medical equipments for the same and has requested National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA) to ensure availability of the same in the country.
The Government is committed for availability of life saving drugs/devices at affordable prices to the consumers. All the medical devices have been notified as Drugs and have come under regulatory regime of the Drugs & Cosmetics Act, 1940 and Drugs (Prices (Control Order), 2013 w.e.f. 1st April 2020. In order to keep check on the price rise of critical medical equipments, NPPA, in exercise of powers conferred under DPCO, 2013, has called for price related data from manufacturers/importers of (i) Pulse Oximeter and (ii) Oxygen Concentrator to ensure that prices existing as on 1st April 2020 should not be increased more than 10% in a year.
A Stakeholders Consultation with Medical Devices Industry Associations and Civil Society Group was held in NPPA on 1st July 2020 wherein it was stressed that all the manufacturers/importers of critical medical equipments shall ensure sufficient availability of the same in the country. It has been reiterated that all the Medical Devices have come under price regulation under DPCO, 2013 w.e.f. 1st April 2020, accordingly, price increase of medical devices would be monitored under Para 20. Chairman, NPPA also urged the Industry that it is not “Business as usual” and not the time to profiteer in the public health emergency. The Medical Devices Industry Associations have been urged to bring down the retail price of critical medical equipments in larger public interest in the prevailing situation as has been done by the manufacturers/importers of N-95 masks.
National Pharmaceutical Pricing Authority, Department of Pharmaceuticals,
Ministry of Chemicals & Fertilizers, Government of India
New Delhi: 2nd July, 2020

কেমিকেল্স অমসুং ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়
এন.পি.পি.এ.না কোবিদ-১৯গী মরুওইবা মেদিকেল খুৎলায়শিং পল্স ওক্সিমিতর অমসুং ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতরগী মমল হেনগৎলকপা য়েংশিল্লি অমদি হায়রিবশিং অসি লৈবাকসিদা মরাং কায়না ফংহন্নবা হোৎনরি
প্রেস নোত
02 JUL 2020 4:31PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা লাকপসিদা লৈবাকসিদা কোবিদ-১৯গী ক্লিনিকেল মেনেজমেন্তকী মরুওইবা মেদিকেল খুৎলায়শিং মরাং কায়না ফংহন্নবা থৌরাংশিং লৈঙাক্না লৌখৎলি‍। হকশেল অমদি য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না মসিগীদমক মরুওইবা মেদিকেল খুৎলায়গী লিস্ত অমা শকখঙলে অমদি নেসনেল ফার্মাসিউতিকেল প্রাইসিং ওথোরিতী (এন.পি.পি.এ.)দা লৈবাকসিদা হায়রিবশিং অসি মরাং কায়না ফংহন্নবা ৱাফম থমখ্রে‍।
লৈঙাক অসিনা কঞ্জুমরশিংদা পুন্সি কন্নবা হিদাক লাংথকশিং/খুৎলায়শিং পুবা ঙমবা মমলদা ফংহন্নবগীদমক লেপ্লি‍। মেদিকেল খুৎলায় পুম্নমক দ্রগ ওইনা লাউথোক্লে অমদি এপ্রিল ১, ২০২০দগী হৌরগা দ্রগ এন্দ কোস্মেতিক্স এক্ত, ১৯৪০ অমদি দ্রগ্স (প্রাইসেস (কন্ত্রোল ওর্দর), ২০১৩গী রিগুলেতরী রেজিমগী মখাদা লৈরে‍। মরুওইমে মেদিকেল খুৎলায়শিংগী মমল হেনগৎলকপা থিংননবগীদমক, এন.পি.পি.এ.না দি.পি .সি.ও., ২০১৩গী মখাদা পীরিবা মঙম শীজিন্নদুনা এপ্রিল ১, ২০২০দা লৈখিবা মমলদগী চহী অমদা চাদা ১০দগী হেন্না হেনগত্তনবা (১) পল্স ওক্সিমিতর অমদি (২) ওক্সিজেন কন্সেন্ত্রেতর শাবা/পুশিল্লকপশিংদগী মমলগা মরী লৈনবা দেতা পীখৎলক্নবা খঙহনখ্রে‍।
মেদিকেল দিভাইসেস ইন্দস্ত্রী এসোসিএসন্স অমদি সিভিল সোসাইতী গ্রুপশিংগগী স্তেকহোল্দর কন্সল্তেসন অমা এন.পি.পি.এ.দা জুলাই ১, ২০২০দা পাঙথোক্তুনা মরুওইবা মেদিকেল খুৎলায় শাবা/পুশিল্লকপাশিংদা লৈবাকসিদা হায়রিবা পোৎলমশিং অসি মরাং কায়না ফংহন্নবা ৱাফম থমখ্রে‍। মেদিকেল খুৎলায় পুম্নমক এপ্রিল ১, ২০২০দগী হৌরগা দি.পি.সি.ও.ও ২০১৩গী মখাদা মমল রিগুলেত তৌবা হৌরে অমদি পেরা ২০গী মখাদা মেদিকেল খুৎলায়শিংগী মমল হেনগৎপা য়েংশিল্লগনি হায়না অমুক্কা হন্না হায়খি‍। এন.পি.পি.এ. চেয়রমেননা ইন্দস্ত্রীদা লৈরিবা ফীভমসি “হান্নগা মান্নবা লল্লোন ইতিক” নত্তে অমদি মীয়ামগী হকশেলগী ইমর্জেন্সী লৈরিঙৈসিদা শেন্দোং তানগদবা মতম নত্তে হায়বা ৱাফম থমখি‍। এন-৯৫ মাস্ক শাবা/পুশিল্লকপশিংনা তৌবগুম্না মেদিকেল দিভাইস ইন্দস্ত্রী এসোসিএসনদা মীয়ামগী য়াইফনবগীদমক য়েংলগা মরুওইবা মেদিকেল খুৎলায়শিংগী মমল হন্থহন্নবা ৱাফম থমখি‍।
নেসনেল ফার্মাসিউতিকেল প্রাইসিং ওথোরিতী, ফার্মাসিউতিকেল্স দিপার্তমেন্ত
কেমিকেল অমদি ফর্তিলাইজর মন্ত্রালয়, ভারত লৈঙাক
নই দিল্লী: জুলাই ২, ২০২০