Ministry of Health and Family Welfare
COVID Tests cross 1 crore milestone
Total number of COVID labs cross 1100
Recovered cases more than 4.24 lakhs, exceed active cases by more than 1.7 lakh
National Recovery Rate improves to 60.86%
06 JUL 2020 6:01PM by PIB Delhi
In a significant achievement, the number of COVID tests has crossed the 10 million (1 crore) milestone.
This signifies the importance accorded to widespread testing and the focussed “Test, Trace, Treat” strategy with several follow-up measures taken in tandem by the Central government and the States/UTs.
During the last 24 hours 3,46,459 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as of now is 1,01,35,525.
This achievement has also been possible by the continuously expanding network of testing labs throughout the country. As on date, more than 1105 labs have enables people to undergo COVID tests. There are 788 labs in the government sector and 317 private labs. The various kinds of tests for COVID-19 and the labs providing these are as follows:
• Real-Time RT PCR based testing labs: 592 (Govt: 368 + Private: 224)
• TrueNat based testing labs: 421 (Govt: 387 + Private: 34)
• CBNAAT based testing labs: 92 (Govt: 33 + Private: 59)
Consistent and focussed efforts for containment and management of COVID-19 by Government of India along with the States/UTs have led to the number of recovered cases among COVID-19 patients rise to 4,24,432 as of today. During the last 24 hours, a total of 15,350 COVID-19 patients have been cured.
There are 1,71,145 more recovered patients than COVID-19 active cases. This takes the national recovery rate amongst COVID-19 to 60.86%.
There are 2,53,287 active cases and all are under active medical supervision.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ চাংয়েং তৌখিবা ক্রোর ১ হেল্লে
অপুনবা কোবিদ লেব ১১০০ য়ৌরে
নাবা ফরবা মশিং লাখ ৪.২৪ হেল্লে, এক্তিব কেস মশিংদগী লাখ ১.৭ হেল্লে
06 JUL 2020 6:01PM by PIB Imphal
য়াম্না চাউনা মাইপাকপা অমা ওইনা, কোবিদ চাংয়েং তৌখিবা মশিং ক্রোর ১ হেল্লে।
পাক-শন্না চাংয়েং তৌরে অমসুং কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা চেকশিন-থৌরাং কয়া লৌখৎতুনা “চাংয়েং তৌবা , খোঙ্গুল লিবা, লায়েংবা”দা পুক্নিং চঙলে হায়বা মসিনা তাক্লে।
হৌখিবা পুং ২৪দা সেম্পল ৩,৪৬,৪৫৯ চাংয়েং তৌখ্রে। হৌজিক ফাওবদা চাংয়েং তৌখিবা সেম্পল মশিং ১,০১,৩৫,৫২৫ য়ৌরে।
লৈবাক শীনবা থুংনা মখা তানা চাংয়েং তৌনবা লেবশিং লিংখৎপদগী মসিগী মাইপাকপা অসি ফংবা ঙম্বনি। হৌজিক ফাওবদা লেব ১১০৫দা মীয়াম্না কোবিদ চাংয়েং তৌবা ঙমলে। সরকারগী ওইনা লেব ৭৮৮ অমসুং লনাইগী লেব ৩১৭ লৈরে। কোবিদ-১৯ চাংয়েং তৌনবা লেব মখলশিং অমসুং মখোয়না পীরিবা খুদোংচাবশিং মখাদা লৈরে :
রিএল-তাইম আর তি পি সি আর তেস্তিং লেবস : ৫৯২(সরকার :৩৬৮+লনাই: ২২৪)
ত্রুনেত তেস্তিং লেবস : ৪২১(সরকার : ৩৮৭ + লনাই : ৩৪)
সি বি এন এ এ তি তেস্তিং লেব : ৯২ (সরকার :৩৩+লনাই:৫৯)
কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা অমসুং লায়েংনবা ভারত অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংনা কন্না হোৎনবদগী ঙসি ফাওবদা কোবিদ-১৯ অনাবশিংগী মরক্তা অনাবা ফগৎলকপা মশিং ৪,২৪,৪৩২ য়ৌরে। হৌখিবা পুং ২৪দা মীওই ১৫,৩৫০ কোবিদ-১৯দগী অনাবা ফখি।
কোবিদ-১৯ এক্তিব কেস মশিংদগী হেন্না অনাবা মীওই ১,৭১,১৪৫ অনাবা ফখ্রে। মসিনা লৈবাক অসিগী কোবিদ-১৯ অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৬০.৮৬ য়ৌরে।
হৌজিক এক্তিব কেস ২,৫৩,২৮৭ লায়েং চৎথরি।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in দা চংবীয়ু।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু। কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি।