Ministry of Defence
Reimbursement of one pulse oximeter per family allowed under ECHS to fight COVID-19
08 JUL 2020 1:13PM by PIB Delhi
As measuring of oxygen saturation level is one of the most important parameters for monitoring the health of COVID-19 patients, Ministry of Defence (MoD), Department of Ex-Servicemen Welfare (DSEW) has decided to reimburse the cost of pulse oximeter purchased by the Ex-Servicemen Contributory Health Scheme (ECHS) beneficiaries subject to the following conditions:
(a) The ECHS beneficiaries who have been tested positive for COVID-19 infection are permitted to purchase one pulse oximeter per family. In other words, in case there are more than one COVID positive cases in a family of ECHS beneficiary, they can claim reimbursement only for one pulse oximeter.
(b) The reimbursement shall be claimed as per actual cost of pulse oximeter, subject to a ceiling of Rs 1,200.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ থেংননবা ই.সি.ঐচ.এস.কী মখাদা ইমুং অমদা পলস ওক্সিমিতর অমা রিইম্বর্সমেন্ত তৌবা অয়াবা পীরে
08 JUL 2020 1:13PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ অনাবা মীওইশিংগী হকশেলগী ফিবমশিং য়েংশিন্নবা খ্বাইদগী মরুওইবশিংগী মনুংদা ওক্সিজেনগী চাং ওনবা অসি মরুওইবা অমা ওইবা মরম্না, দিফেন্স মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা এক্স-সর্বিসমেন্ত ৱেলফিয়ার দিপার্তমেন্তনা এক্স-সর্বিসমেন্ত কন্ত্রিবুতোরি হেল্থ স্কিমগী কান্নবা ফংলবশিংদা পলস ওক্সিমিতর অমা লৈবদা চঙবা শেনফম হঞ্জিন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে। কান্নবা অদু মখাগী ফিবমশিং অসিগী মখাদা ফংগনি :
(ক) কোবিদ-১৯ পোজিতিব ওইরবা ই.সি.ঐচ.এসকী কান্নবা ফংলবশিংগী ইমুং অমনা পলস ওক্সিমিতর অমা লৈনবগী অয়াবা পীরে। করিগুম্বা, ই.সি.ঐচ.এসকী কান্নবা ফংলবা ইমুং অমদা কোবিদ পোজিতিব ওইবা কেস অমদগী হেল্লবদি, মখোয়না পলস ওক্সিমিতর অমা খক লৈনবগী রিইম্বর্সমেন্ত তৌবা য়াগনি।
(খ) রিইম্বর্সমেন্ত তৌবা অদু পলস ওক্সিমিতর অমগী মমল হায়বদি লুপা ১,২০০ ফাওবা ওইগনি।