Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
KVIC begins online sale of Khadi Face Masks
08 JUL 2020 3:14PM by PIB Delhi
The widely popular Khadi Face Masks are now available for online sale. This will benefit people in the remotest parts of the country particularly those who cannot afford to move out of their houses or visit Khadi India outlets due to constraints. The orders for the Khadi Masks can be placed at: http://www.kviconline.gov.in/khadimask.
KVIC is selling both Khadi Cotton and Silk masks. While the Cotton face masks are priced nominally at Rs 30 per piece, the Silk masks are available for Rs 100 per piece. The minimum order for online purchase of masks is Rs 500, wherein buyers have the option of choosing from the four types of masks available, i.e. White Cotton masks with Black piping, White Cotton masks with Tri-colour piping, Silk masks in solid colours and Printed Silk masks in multiple colours. The KVIC delivers the masks for free within 5 days from the date of purchase. The online sale is currently valid within the country only.
KVIC Chairman Shri Vinai Kumar Saxena said the online sale of Khadi face masks has been started so that people buy only genuine Khadi face masks. “Online sale of Khadi masks also aims at preventing buyers from any fraud. Many online portals have been selling masks in the name of Khadi that are neither genuine Khadi fabric nor hand-made products. A number of people tend to fall in the trap of such misleading advertisements,” Saxena said.
Notably, The Khadi Cotton face masks are made of double-twisted 100% cotton fabric. These masks are double-layered with three pleats and available in three sizes - Small, Medium and Large. These masks are available in two patterns – white mask with black piping and white mask with tri-color piping.
The Silk masks, on the other hand, are triple-layered with two inner layers of 100% Khadi Cotton and the top layer of Khadi Silk fabric. The Silk masks are available in a wide range of color options in printed as well as non-printed patterns. Khadi Silk masks are available in a standard size with adjustable ear loops with attractive beads.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
কে.ভি.আই.সি.না ওনলাইনদা খাদিগী মায়খুম য়োনবা হৌরে
08 JUL 2020 3:14PM by PIB Imphal
মীয়াম্না পাম্নরবা খাদিগী মায়খুম হৌজিক ওনলাইনদা য়োনবা হৌরে‍। মসিনা লৈবাকসিগী খ্বাইদগী মনুং হঞ্জিনবা মফমশিংদা লৈবা মীশিংদা মরুওইনা অথিংবা কয়ানা মরম ওইদুনা মখোয় মখোয়গী ময়ুমদগী থোরকপা ঙমদ্রবা নৎত্রগা খাদি আউতলেতশিংদা চৎপা ঙমদ্রবা মীওইশিংদা কান্নহল্লগনি‍। খাদি মায়খুমগী ওর্দর: http://www.kviconline.gov.in/khadimask দা তৌবা য়াগনি‍।
কে.ভি.আই.সি.না খাদি লশিংগী অমসুং মুগাগী মায়খুম অনিমক য়োল্লি‍। লশিংগী মায়খুম অসিনা মমিংতগী ওইবা মমলদা অমদা লুপা ৩০দা য়োল্লি, অদুগা মুগাগী মায়খুমনা অমদা লুপা ১০০দা য়োল্লি‍। ওনলাইনদা লৈবগী খ্বাইদগী পীকপা ওর্দর অসি লুপা ৫০০ ওইগনি, অদুগা লৈরিবশিংনা ফংলিবা মায়খুম মখল মরি হায়বদি অমুবা পাইপিং য়াওবা অঙৌবা মায়খুম, মচু অহুমগী পাইপিং য়াওবা অঙৌবা মায়খুম, মচু অমত্তংগী ওইবা মুগাগী মায়খুম অমসুং মচু কয়াগী ওইবা নমথোক্লবা মুগাগী মায়খুম, হায়রিবশিংসিদগী অপামবা খনবা য়াবগী খুদোংচাবা লৈগনি‍। কে.ভি.আই.সি.না মায়খুমশিং অসি লৈবা নুমিত্তগী নুমিৎ ৫নি ফাওবগী মনুংদা লেম্না থিনগনি‍। ওনলাইনদা য়োল্লিবা অসি হৌজিক্কী ওইনা লৈবাক মনুংখক্তদা য়ারি‍।
কে.ভি.আই.সি. চেয়রমেন শ্রী ভিনয় কুমার সক্সেনানা হায়খিবদা ওনলাইনদা খাদি মায়খুম য়োনবগী থবক অসি মীয়ামদা অশেংবা খাদিগী মায়খুম ফংহন্নবগীদমক্তা হৌদোকপনি‍। “খাদি মায়খুম ওনলাইনদা য়োল্লিবসিনা ওইদ-পাদবা তৌবশিংদগী লৈরিবা মীওইশিংবু ঙাকথোক্নবা পান্দমসু থম্লি‍। ওনলাইন পোর্তেল কয়ানা খাদি ফিনা শাবসু নত্তবা, খুৎনা শাবসু নত্তবা মায়খুম কয়া খাদিগী মিং শীজিন্নদুনা য়োল্লি‍। মীওই কয়া অমা অসিগুম্বা অরানবা ইনফোর্মেসন অসিগী লাংদা থুগল্লি,” হায়না সক্সেনানা হায়খি‍।
পনবা য়াবদি, খাদিগী লশিংগী মায়খুম অসি অনীরক লৈশিনবা চাদা ১০০ লশিং ওইবা ফিনা শাবনি‍। হায়রিবা মায়খুমশিং অসি মরোল অনি ওইবগা লোয়ননা অহুমলক থুপ্লগা শেমবনি অমদি চাউ-শাংবা মখল অহুম থোক্না – মচা, ময়ায় ওইরপ চাউবা, অমদি অচৌবা, হায়না ফংই‍। মায়খুমশিং অসি ময়েক অনি থোক্না ফংই – অমুবা পাইপিং য়াওবা অঙৌবা মায়খুম, অমসুং মচু অহুমগী পাইপিং য়াওবা অঙৌবা মায়খুম‍।
অমরোমদা মুগাগী মায়খুম অসিনা মরোল অহুম ওইবদা মনুংগী মরোল অনিদি চাদা ১০০ খাদি লশিংনা ওইগনি অমদি মপানগী মরোল অমনা খাদিগী মুগা ফিনা ওইগনি‍। মুগাগী মায়খুমশিং অসি নমথোকপা অমদি নমথোক্তবা ময়েক্তা মচু মখল মরাং কায়না ফংগনি‍। খাদি মুগাগী মায়খুম অসি চপ মান্নবা চাউ-শাংবদা চিংথোক চিংশিন য়াবা নারি অমসুং য়েংবদা ফজরবা মরুম মরুমশিং য়াওরগা ফংই‍।