Cabinet
Cabinet approves extension of time limit for availing the benefits of "Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana" for Ujjwala beneficiaries by three months w.e.f. 01.07.2020
08 JUL 2020 4:27PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister, Shri Narendra Modi has approved the proposal of Ministry of Petroleum & Natural Gas for extension of time limit by three months w.e.f. 01.07.2020 for availing the benefits of “Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana" for Ujjwala beneficiaries
The Government had announced a relief package " Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana" aimed at providing a safety net to the poor and vulnerable who had been hit the hardest by the pandemic. The package also included relief for poor families who had availed of an LPG connection under PMUY. Under the PMGKY-Ujjwala, it was decided to provide free of cost refills for PMUY consumers for a period of 3 months w.e.f. 01.04.2020.
Under the Scheme, Rs. 9709.86 Cr was transferred directly into the bank accounts of Ujjwala beneficiaries during April- June 2020 and 11.97 Crore cylinders were delivered to the PMUY beneficiaries. The scheme went a long way to ameliorate the suffering and disruption caused due to the Coronavirus pandemic.
On review of the scheme, it has been observed that a section of PMUY beneficiaries are yet to utilize the advance credited into their account to purchase the cylinder refill within the scheme period. Hence, the Cabinet has approved the proposal of the Ministry of Petroleum & Natural Gas to extend the time-limit for availing the advance by three months. This will benefit those PMUY beneficiaries who have been credited with the advance for buying the cylinder, but have not been able to purchase the refill. Thus, the beneficiaries who already have the advance transferred to their account can now take the free refill delivery till 30th September.

মন্ত্রীমন্দল
কেবিনেৎনা উজ্ব্বলা বেনিফিসরীশিংগীদমক্তা ‘প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান য়োজনা’গী খুদোংচাবা লৌনবগীদমক্তা অরোইবা মতম অসি জুলাই ১, ২০২০দগী চৎনবা হৌনবগীদমক অয়াবা পীখ্রে
08 JUL 2020 4:27PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়ায় তাংবল লৌদুনা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা উজ্ব্বলা বেনিফিসয়রীশিংগীদমক্তা ‘প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান য়োজনা’গী খুদোংচাবা লৌনবগীদমক্তা অরোইবা মতম অসি জুলাই ১, ২০২০দগী থা অহুম মতম শাংদোকহন্নবগীদমক্তা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়না থাঙ্গৎলকখিবা ৱাফম অদু অয়াবা পীখ্রে।
সরকারনা ‘প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান য়োজনা’গী মিংদা লায়চৎ অসিনা খ্বাইদগী য়াম্না চৈথেং পীরিবা লায়রবা অমসুং খুোদংথিবা নংলবা মীশিংগী ঙাক্লৌ ওইদুনা অৱাবা কোকহন্নবগী পান্দম থমদুনা পেকেজ অমা হৌদোকখি। পেকেজ অসিদা পি.এম.য়ু.ৱাইগী মখাদা এল.পি.জি. কনেক্সনগী খুদোংচাবা ফংহনখিবা লায়রবা ইমুংশিংবুসু অৱাবা কোকহন্নবগীদমক য়াওহনখি। পি.এম.জি.কে.ৱাই.-উজ্ব্বলা য়োজনা অসিগী মখাদা পি.এম.য়ু.ৱাই.গী বেনিফিসিয়রীশিংবু এপ্রীল ১, ২০২০দগী থা অহুমগী মতমগী ওইনা লেম্না সিলিন্দর ফংহন্নবা ৱারেপ লৌখ্রে।
য়োজনা অসিগী মখাদা এপ্রীল-জুন ২০২০গী মতমদা উজ্ব্বলাগী বেনিফিসিয়রীশিংগী বেঙ্ক একাউন্তা চুমদ্রিংনা লুপা কোতী ৯৭০৯.৮৬ হাপখি অমদি পি.এম.য়ু.ৱাই.গী বেনিফিসিয়রীশিংদা সিলিন্দর কোতী ১১.৯৭ ফংহনখ্রে। য়োজনা অসিদগী কোরোনা ভাইরস লায়চৎ অসিনা মতম ওইদুনা মীয়াম্না থেংনরক্কদবা অৱাবশিং অমদি খুদোংচাদবশিং অসি কোকহনবদা মতেং ফংহল্লগনি।
য়োজনা অসি রিভিয়ু তৌবদা পি.এম.য়ু.ৱাইগী বেনিফিসিয়রীশিংগী কাংলুপ অমা য়োজনাগী মতমগী মনুংদা অথনবা সিলিন্দর লৈনবগীদমক মখোয়গী একাউন্তা হাপচিনখিবা এদভান্সকী শেনফম অদু শিজিন্নবা য়াদে হায়বা খংবা ঙমখি। মরম অসিনা মন্ত্রী মন্দলনা এদভান্সকী শেনফম অসি শিজিন্নবগী অরোইবা মতম অসি মতাংদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়না থাঙ্গৎলকখিবা ৱাফম অদুগী অয়াবা পীখ্রে। মসিদগী সিলিন্দর লৈনবগীদমক বেঙ্ক একাউন্তা এদভান্সকী শেল হাপচিনখিবা পি.এম.য়ু.ৱাই.গী বেনিফিসিয়রীশিংদা কান্নবা ফংহল্লগনি। মরম অসিনা হান্না একাউন্তা এদভান্সকী শেল হাপচিনখ্রবা বেনিফিসিয়রীশিংনা সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবদা লেম্না অথনবা সিলিন্দরগী দেলিবরী লৌবা য়াগনি।