Cabinet
Cabinet approves the proposal to extend the EPF contribution 24% (12% employees share and 12% employers share) for another three months from June to August 2020 under PMGKY/AATMANIRBHAR BHARAT
08 JUL 2020 4:29PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has given its approval for extending the contribution both 12% employees' share and 12% employers' share under Employees Provident Fund, totaling 24% for another 3 months from June to August, 2020, as part of the package announced by the Government under Pradhan Mantri Garib Kalyan Yojana (PMGKY)/ Aatmanirbhar Bharat in the light of COVID-19, a Pandemic.
This approval is in addition to the existing scheme for the wage months of March to May, 2020 approved on 15.04.2020. The total estimated expenditure is of Rs.4,860 crore. Over 72 lakh employees in 3.67 lakh establishments will be benefitted.
Salient Features:
The salient features of the proposal are as under:
1. For the wage months of June, July and August, 2020, the scheme will cover all the establishments having upto 100 employees and 90% of such employees earning less than Rs. 15,000 monthly wage.
2. About 72.22 lakh workers working in 3.67 lakh establishments will be benefited and would likely to continue on their payrolls despite disruptions.
3. Government will provide Budgetary Support of Rs.4800 crore for the year 2020-21 for this purpose.
4. The beneficiaries entitled for 12% employers' contribution for the months of June to August, 2020 under Pradhan Mantri Rozgar Protsahan Yojana (PMRPY) will be excluded to prevent overlapping benefit.
5. Due to prolonged lockdown, it was felt that businesses continue to face financial crisis as they get back to work. Therefore, the Hon'ble FM, as part of Aatmanirbhar Bharat, announced on 13.5.2020 that the EPF support for business and workers will be extended by another 3 months viz. for the wage months of June, July, and August, 2020.
The steps taken by the Government from time to time to ameliorate the hardships faced by the low paid workers are well accepted by the stakeholders.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী মন্দল মীফম্না ২৪%গী ই.পি.এফ. কন্ত্রিব্যুসন (ইম্প্লোয়ীগী চাদা ১২ অমসুং ইম্প্লোয়রগী চাদা ১২) অতোপা থা অহুমগা জুনদগী ওগস্ত ২০২০ ফাওবা পি.এম.জি.কে.ৱাই./আত্মনির্ভর ভারতকী মখাদা শাংদোকপদা অয়াবা পীরে
08 JUL 2020 4:29PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা থৌরম মপু ওইদুনা পাংথোকখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দল মীফম্না ঙসি ইম্প্লোয়ী প্রোবিদেন্ত ফন্দগী মখাদা ইম্প্লোয়ীগী চাদা ১২ অমসুং ইম্প্লোয়রগী চাদা ১২, জুন্দগী ওগস্ত, ২০২০ ফাওবা থা অহুমগী ওইনা অপুনবা চাদা ২৪ য়ৌনা কোবিদ-১৯ লাইচৎকী য়েংদুনা প্রধান মন্ত্রী গরীব কল্যান য়োজনা/ আত্মনির্ভর ভারতকী মখাদা শাংদোকপদা অয়াবা পীখ্রে।
মসিগী অয়াবা অসি হৌজিক লৈরিবা স্কিম অসিগী মথক্তা মার্চতগী মে, ২০২০ ফাওবদা খুৎশুমল পীনবা ১৫.০৪.২০২০দা অয়াবা পীখিবদুদা হাপচিল্লকপনি। অপুনবা এক্সপেন্দিচরদি লুপা কোতি ৪.৮৬০ ওইগদৌরি। ইস্তাব্লিস্মেন্ত লাখ ৩.৬৭দা লৈবা লাখ ৭২ হেনবা ইম্প্লোয়ীশিংনা কান্নবা ফংগদৌরি।
তোপ-তোপ্পা মওং মতৌশিং:
ৱারেপ অদুগী তোপ-তোপ্পা মশক মওংশিংদি মখাদা পীরিঃ
১) ইম্প্লোয়ী ১০০ ফাওবা লৈবা অমসুং অসিগুম্বা ইম্প্লোয়ীশিং অসিনা থাগী খুৎশুমল ১৫,০০০দগী তানা তাঞ্জবা ইস্তাব্লিশমেন্ত খুদিংমক্তা স্কিম অসিনা জুন, জুলাই অমদি ওগস্ত, ২০২০গী খুৎশুমল কোনশিনগনি।
২) ইস্তাব্লিশমেন্ত লাখ ৩.৬৭দা থবক শুরিবা শিন্মী লাখ ৭২.২২রোমদা কান্নবা ফংগনি অমসুং থবক্তা অকাইবা লৈরবসু মখোয়গী পেরোলদি মখা চত্থরবা য়ারি।
৩) মসিগীদমক সরকারনা ২০২০-২১গীদমক লুপা কোতি ৪৮০০গী শেলগী ওইবা মতেং পীগনি।
৪) প্রধান মন্ত্রী রোজগর প্রোৎসাহন য়োজনাগী মখাদা জুনদগীনা ওগস্ত, ২০২০ ফাওবগী ইম্প্লোয়র্সকী কন্ত্রিব্যুসন চাদা ১২ ফংগদবা বেনিফিসরীশিংদি কান্নবা হঞ্জিন্না ফংদনবগীদমক মশিং থারোই।
৫) লোকদাউন মতম শাংনা তৌখিবনা, করবার কয়া মখোয়গী মহৌশাগী লম্বীদা হঞ্জিল্লকপদা শেলথুমগী ওইবা খুদোংচাদবা কয়া থেংনরি। মরম অসিনা, ইকাই খুম্নজরবা শেল-থুম মন্ত্রীনা আত্মনির্ভর ভারতকী শরুক অমা ওইনা ১৩/৫/২০২০দা লাউথোকখ্রে মদুদি, করবারশিং অমসুং শিন্মীশিংগী ই.পি.এফ. সপ্পোর্ত অসি জুন, জুলাই অমসুং ওগস্ত, ২০২০গী খুৎশুমল ওইনা থা অহুম অমগা শাংদোক্লগনি।
সরকারনা মতম-মতমগী ওইনা খুৎশুমল পীকপা শিন্মীশিংনা থেংনরিবা খুদোংচাদবশিংবু কোকপীনবা লৌখৎলক্ললিবা হায়রিবা খোংথাংশিং অসি স্তেকহোল্দরশিংনা হরাউ তয়াম্না ওক্লি।