Ministry of Home Affairs
Union Home Minister, Shri Amit Shah hailed the key decisions taken by Union Cabinet today, expressed his gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi
Shri Amit Shah thanked Prime Minister Shri Narendra Modi on the extension of Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PMGKAY) till November which will provide rations to crores of poor people
Shri Amit Shah said Prime Minister’s resolve to ensure nobody stays hungry during the Corona disaster is praiseworthy
Ujjwala Yojana also extended till September, will benefit 7.4 crore women: Shri Amit Shah
Union Home Minister said the historic decision of providing affordable rental housing complex for urban migrants under the Pradhan Mantri Awas Yojana will help migrant labourers get rental accommodation at cheaper rates
In the spirit of 'Sabka Saath, Sabka Vishwas', Shri Narendra Modi has extended contribution in the EPF account till August, will benefit about 72 lakh people of small businesses: Shri Amit Shah
08 JUL 2020 8:09PM by PIB Delhi
Union Home Minister, Shri Amit Shah has said the Prime Minister Shri Narendra Modi’s resolve to ensure nobody stays hungry during the Corona disaster is praiseworthy. In a tweet, Shri Amit Shah expressed his gratitude and thanked the Prime Minister on the decision taken at the Cabinet meeting to extend the Pradhan Mantri Garib Kalyan Anna Yojana (PMGKAY) till November which will provide rations to crores of poor people.
Shri Amit Shah said, “During the early days of Corona crisis, Prime Minister had taken the decision to provide three free cylinders to poor women for three months under the Ujjwala Yojana. Many families could not fully avail the three cylinders as a result of which the scheme was extended till September”. “This would benefit 7 crore and 40 lakh women,” said Shri Amit Shah.
“Today, the cabinet also gave approval to an “Affordable Rental Housing Complex” for urban migrants under the Pradhan Mantri Awas Yojana. With this historic decision of the Modi government, PMAY flats built in cities will be available to the migrant labourers at cheaper rent”, said Shri Amit Shah. Union Home Minister Shri Amit Shah welcomed and thanked Modi ji for this decision which will further strengthen the goal of “Housing for All”.
Union Home Minister said, “By re-emphasizing his commitment to the mantra of 'Sabka Saath, Sabka Vishwas', the Prime Minister has extended another very important scheme which caters to the cause of small businesses”. “The contribution in the EPF account has been extended till August, in the cabinet meeting today. This decision of Modi government will benefit about 72 lakh people of small businesses”, said Shri Amit Shah.
Shri Amit Shah said the Cabinet approval of Rs.1,00,000 crore 'Agriculture Infrastructure Fund' will strengthen the Agriculture sector and reflects Modi ji’s commitment for all-round development of rural India. It will provide a big momentum to the development of rural infrastructure.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
ঙসি কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা লৌখিবা মরুওইবা ৱারেপশিং য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমিত শাহনা থাগৎখ্রে, মহাক্না প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী থাগৎখ্রে
লায়রবা মীওই ক্রোর কয়াদা লেম্না চীঞ্জাকশিং পীগদবা প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান অন্ন য়োজনা(পি এম জি কে এ ৱাই) নবেম্বর ফাওবা শাংদোকপগীদমক অমিত শাহনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী থাগৎখি
অমিত শাহনা হায়খি কোরোনা লাইচৎ মনুংদা কনা অমতা চারা হেন্দনবা প্রধান মন্ত্রীগী ফিরেপ অসি থাগৎফম থোকপনি
উজৱালা য়োজনা সেপ্তেম্বর ফাওবা শাংদোক্লে, নুপী ক্রোর ৭.৪ কান্নবা ফংহনগনি : অমিত শাহ
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনাগী মখাদা সহরদা লাকপা শিন্মীশিংদা অহোংবা মমলদা ভারাগী য়ুম ফংহন্নবা লৌখিবা পুৱারি ওইরবা ৱারেপ অদুনা শিন্মীশিংনা মমল হোংনা লৈফম ফংবদা মতেং পাংলগনি
‘সবকা সাথ, সবকা বিশ্বাস’কী ৱাখল্লোন্দা, ই.পি.এফ একাউন্তদা শেন হাপচিনবা নরেন্দ্র মোদীনা অগস্ত ফাওবা শাংদোক্লে, মসিনা অপীকপা ললোন-ইতিক তৌরিবা মীওই লাখ ৭২ রোম কান্নবা পীরগনি : অমিত শাহ
08 JUL 2020 8:09PM by PIB Imphal
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর অমিত শাহনা হায়খি কোরোনা লাইচৎ মনুংদা কনা অমতা চারা হেন্দনবা প্রধান মন্ত্রীনা লৌখিবা ফিরেপ অসি থাগৎফম থোকপনি । তুইত অমদা, লায়রবা মীওই ক্রোর কয়াদা লেম্না চীঞ্জাকশিং পীগদবা প্রধান মন্ত্রী গরিব কলয়ান অন্ন য়োজনা(পি এম জি কে এ ৱাই) নবেম্বর ফাওবা শাংদোক্নবা মন্ত্রীমন্দলগী মীফমদা ৱারেপ লৌখিবদা অমিত শাহনা প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদী থাগৎখি
অমিত শাহনা হায়খি, কোরোনা লাইচৎ হৌরকপা ঙল্লিঙৈদা, উজৱালা য়োজনাগী মখাদা লায়রবা নুপীশিংদা থা অহুম লেম্না সিলিন্দরশিং পীনবা প্রধান মন্ত্রীনা ৱারেপ লৌখি । ইমুং কয়া সিলিন্দর অহুম ফংবা ঙমদবদগী স্কিম অসি সেপ্তেম্বর ফাওবা শাংদোক্লে । মসিনা নুপী ক্রোর ৭.৪০ কান্নবা ফংলগনি ।
প্রধান মন্ত্রী অৱাস য়োজনাগী মখাদা সহরদা লাকপা শিন্মীশিংদা অহোংবা মমলদা ভারাগী য়ুম ফংহন্নবা ‘এফোরদেবল রেন্তেল হাওসিং কমপ্লেক্স’ মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীরে । মসিগী পুৱারি ওইরবা ৱারেপ অসিনা শিন্মীশিংনা মমল হোংনা লৈফম ফংবদা মতেং পাংলগনি হায়না অমিত শাহনা হায়খি । “মী খুদিংমক য়ুম ফংহনবা” হায়বা পান্দম অসি ফংনবা মসিগী ৱারেপ অসি য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা তরাম্না ওকখি অমসুং মোদীজি থাগৎখি ।
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তরনা হায়খি ‘সবকা সাথ, সবকা বিশ্বাস’ হায়রিবা লাইৱা অসিদা থম্লিবা মহাক্কী থাজবা অমুক হন্না কনশিন্দুনা অপীকপা ললোনশিংদা কান্নবা পীগদবা মরুওইবা স্কিম অমা প্রধান মন্ত্রীনা শাংদোক্লে । ঙসিগী মন্ত্রীমন্দলগী মীফমদা ই.পি.এফ একাউন্তদা শেন হাপচিনবা শাংদোক্লে । মোদী সরকারগী ৱারেপ অসিনা অপীকপা ললোন-ইতিক তৌরিবা মীওই লাখ ৭২ রোম কান্নবা পীরগনি হায়না অমিত শাহনা হায়খি ।
অমিত শাহনা হায়খি মন্ত্রীমন্দলনা অয়াবা পীখিবা লুপা ক্রোর ১,০০,০০০গী ‘এগ্রিকলচর ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ’ অসিনা লৌউ-শিংউগী থবক ফগৎহল্লগনি অমসুং ভারতকী খুঙ্গং হিরম খুদিংদা চাউখৎনবা মোদীজিনা পীরিবা থাজবা অদু মমি তারে । মসিনা খুঙ্গংগী দরকার ওইবশিং চাউখৎহনবদা অচৌবা মতেং পাংলগনি ।