Ministry of Commerce & Industry
Shri Piyush Goyal addresses the valedictory session of FICCI Frames;
Calls for developing Indian Film and Advertisement industries to become major global players
11 JUL 2020 7:03PM by PIB Delhi
The Union Minister of Commerce and Industry Shri Piyush Goyal today addressed the valedictory session of FICCI Frames, through virtual means. The Minister said that the Indian Film and Advertising Industries have the potential and talent to be global players. They can churn out quality products, win awards, and invite more investment and capital in the industry. He called upon the industry to grow beyond the national boundaries. The Minister also described Indian Ad-men as very creative, with many of them heading the international brands. He said that India should become the global leader in the content development. Talking about the restrictive practices and roadblocks created by certain countries for the Indian film industry, the Minister said that this is not acceptable, and India will reciprocate in similar manner, if such issues are brought to the notice of the Government. Shri Goyal said that single-window clearances for various permission for film shooting in the country, simplification of processes, online clearances, implementation of e-governance are genuine demands of the industry which need early consideration.
Shri Goyal lauded the role of the Indian Cinema for its contribution in fight against Covid, and playing an important role in spreading the awareness about various health precautions. Also, he praised the industry for raising the socially relevant themes in ways which are easily understood by the people of the country. The Minister said that film industry, which is symbol of Indian soft power, has been contemporary, and reflects the aspiration of the young Indians. He said that 1.35 billion people of the country have the aspiration and big appetite for entertainment, and the film industry has always been rising to the occasion. He said that India is proud of its Cinema, and would like to engage with the world from the position of strength. He said that Aatamnirbhar Bharat also implies that the nation will negotiate with the world on equal terms, in a confident manner.
Shri Goyal said that Covid is a crisis before us, and like many others in the past, it will also pass by. He said that let us prepare ourselves for the opportunities in the post-Covid world, which is going to see new ways of working and living. For staying ahead of the curve, out-of-the-box thinking is necessary, there has to be continuous innovation. He said that adequate precaution is necessary but fear is not going to take us further. “We have to engage with the new world order, and adapt to the new. Film industry, as well as the Entertainment sector has been greatly affected by the pandemic, and it is all the more important that there is reimagining of how the activities are to be conducted in the future”, he said. The Minister said that with the process of unlocking, the Indian economy is showing remarkable comeback, and the entertainment industry will also soon show revival.
The Minister expressed concern at the unregulated OTT platforms, where the content is sometimes objectionable, contains misinformation, portrays poorly our country and society, and is just not worth watching with family.
Shri Goyal said that about 25 lakh people are connected to the film industry, directly or indirectly. He called upon the industry to take proper care of all the stakeholders, and take welfare measures for the lowly paid employees of the industry so that everyone, associated with the industry, lives a respectable life.
Shri Goyal also paid respects to the eminent film personalities, who left for their heavenly abode recently.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
এফ.আই.সি.সি.আই. ফ্রেমস লোইশিনবা থৌরমদা পিয়ুস গোয়ল ৱা ঙাংখ্রে
মালেমদা মাংজিল থানবা ভারতকী ফিল্ম অমসুং এভর্তাইজমেন্ত ইন্দস্ত্রিশিং চাউখৎহন্নবা হায়রি
11 JUL 2020 7:03PM by PIB Imphal
ভিদিও কনফরেন্সকী খুৎথাংদা ঙসি কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর পিয়ুস গোয়লনা এফ.আই.সি.সি.আই ফ্রেমস লোইশিনবা থৌরমদা ৱা ঙাংখ্রে । মিনিস্তরনা হায়খি ভারতকী ফিল্ম অমসুং এভর্তাইজমেন্ত ইন্দস্ত্রিশিং মালেমগী মাংজিল থাবা লৈবাকশিংগী মনুংদা য়াওনবা থৌনা অমসুং লৌশিং লৈরি । অফবা পোৎথোকশিং পুথোকপা , মনা ফংবা ঙম্নবা অমসুং ইন্দস্ত্রি অসিদা শেন হেন্না থাদরক্নবা কৌরি । ইন্দস্ত্রি অসি লৈবাক্কী ঙমখৈগী ৱাংমদা পাকথোক-চাউথোক্নবা হোৎনগদবনি । মিনিস্তরনা হায়খি ভারতকী এদভর্তাইজমেন্তগী মীওইশিং অসি য়াম্না হৈথোই-শিংথোই অমসুং মখোয় অয়াম্বা মালেমগী ব্রান্দশিং লুচিংলি । কন্তেন্তশিং শেম্বদা ভারতনা মালেমগী মাংজিল থাগদবনি । লৈবাক খরনা ভারতকী ফিল্ম ইন্দস্ত্রিদা অথিংবা থম্লিবা অমসুং অপনবা পীরিবা অসি চৎনবা য়ারোই অমসুং করিগুম্বা ৱাফম অসি সরকারদা খঙহল্লবদি ভারতনা চপ মান্নবা পাউখুম পীগনি । লৈবাক অসিদা ফিল্ম নম্বা য়ানবা অয়াবা পীনবা সিঙ্গল-ৱিন্দো ক্লিয়ারেন্স, থবকশিং লাইহনবা, ওনলাইন ক্লিয়ারেন্স, ই-গভরনান্সকী মতাংদা ইন্দস্ত্রিনা তকশিল্লিবা অসি মরম য়াম্না চাবনা ঙন্না খন্নবা দরকার ওই ।
কোবিদ থেংননবা ভারতকী সেনিমানা লৌরিবা থৌদাংশিং অমসুং হকশেলগী চেকশিন-থৌরাংশিং লৌখৎনবা ৱাখল তাহন্নবা লৌরিবা মরুওইবা থৌদাং অসিগীদমক মিনিস্তরনা থাগৎখি । লৈবাক অসিগী মীয়াম্না ইরাই লাইনা খঙগদবা খুন্নাইগা মরী লৈনবা থিমশিং পুৎলকপগীদমক মহাক্না ইন্দস্ত্রি অসি থাগৎখি । মিনিস্তরনা হায়খি ফিল্ম ইন্দস্ত্রি অসি ভারতকী ঙাংবা-শকপা হৈবগী খুদম অমা ওইনা ভারতকী নহারোলশিংগী অনিংবশিং মমি তারি । লৈবাক অসিগী মীওই বিল্লিয়ন ১.৩৫ অসি হরাও-কুম্মৈ পাম্মি অমসুং ফিল্ম ইন্দস্ত্রিনা মতম চুপ্পদা মীয়ামগী অনিংবা থুংহল্লি । ভারতনা মসিগী ফিল্মশিংগী চাউথোকপা ফাওরি অমসুং মসিগী থৌনা অসিনা মালেমগা থেংনবা পাম্লি । লৈবাক অসিনা মালেমগা চপ মান্নবা ফিবমশিংদা থাজবা অমগা লোয়ননা থেংন্নবা অত্মানির্ভর ভারত শীজিন্নগনি ।
য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায়খি কোবিদগী অৱাবা ঐখোয়গী মাংদা লৈরে অমসুং মমাংদা থোকখিবগুম মসি লোইখিগনি । অনৌবা থবক খুৎশু অমসুং পুন্সি মহিং অমা চৎথনবা , কোবিদ মতুংগী মালেমগী খুদোংচাবশিংগীদমক ঐখোয় শেমশারসি । খুদোংথিবশিং থেংননবা, তোখাইবা ৱাখল অমা খনবা দরকার ওই, লেপ্তনা অনৌবা পুথোক্কদবনি । মতিক চাবা চেকশিন-থৌরাং পায়খৎপা দরকার ওই অদুবু অকিবনা ঐখোয় মখা তানা ঙমহল্লোইদবনি । অনৌবা মালেমগী চৎন-পথাপগা লোয়ননা ঐখোয় থবক তৌগদবনি অমসুং অনৌবা অদুদা চুশিন্ননবা হোৎনগদবনি । লাইচৎ অসিনা ফিল্ম ইন্দস্ত্রি অসি শাথিনা শোকহল্লে অমসুং মতুং তারকপদা থবকশিং কমদৌনা পাংথোক্কদগে হায়বা খন্নবা য়াম্না মরুওই । অনলোক লাকপদগী ভারতকী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎলকপা উরে অমসুং হরাও-কুম্মৈগী ইন্দস্ত্রিসু অমুক হিঙ্গৎলকপা উরগনি ।
নাতৈ চাদবা, অরানবা পাউশিং য়াওবা, ঐখোয়গী লৈবাক্কী খুন্নাই অমসুং লায়রবা ফজদনা উৎপা অমসুং ইমুং-মনুং য়েংবা য়াদবা মচাকশিং য়াওবা আইনগী মখাদা লৈতবা ও.তি.তি প্লেতফোর্মশিংগী মতাংদা মিনিস্তরনা নুঙনাংবা ফোংদোকখি ।
মিনিস্তরনা হায়খি মীওই লাখ ২৫ রোম ফিল্ম ইন্দস্ত্রিগা হকথেংননা নৎত্রগা নাকোইননা শম্নরি । ফিল্ম ইন্দস্ত্রিগা মরী লৈনবশিং, খুৎশুমল পীক্না পীবা শিন্মীশিংগী য়াইফনবা থবকশিং পায়খৎনবা অমসুং ইকায়খুম্নবা পুন্সি মহিং অমা ফংহন্নবা মহাক্না তকশিনখি ।
হন্দক লৈখিদ্রবা ফিল্মগী শক্নাইরবা মীওইশিংগী মফমদা য়ুনিয়ন মিনিস্তর গোয়লনা ইকায়খুম্নবা উৎখি ।