Ministry of Finance
3 Months Extension for Re import of Cut and Polished Diamonds
12 JUL 2020 8:22PM by PIB Delhi
In view of COVID-19 pandemic situation, the Government today extended relief to gems and jewellery sector by relaxing the requirement of re-import of cut and polished diamonds, which have been sent abroad for certification and grading, by three months.
CBIC said that this extended time period would be available to exporters to bring back cut and polished diamonds after due certification and grading by specified laboratories abroad. This extension shall apply to all cut and polished diamonds that should have been re-imported between 1st Feb. 2020 to 31st July 2020 but which could not be brought back due to disruption on account of COVID-19 pandemic situation.
CBIC said that this relief was announced by suitably amending the Notification No. 09/2012-Customs dated 9th March 2012. The re-import in the extended period would be without payment of Basic Customs Duty (BCD) and IGST. This facility is available to exporters with average annual export turnover of Rs. 5 crore for the last three years.
It may be noted that this relief is given to those exporters whose graded cut and polished diamonds were stuck abroad as the period of three months, ordinarily allowed for re-import had expired due to pandemic. A number of such consignments were also awaiting clearance with Customs.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
অককপা অমসুং ফজনা শেম্লবা দাইমন্দশিং রি-ইম্পোর্ত তৌনবা অয়াবা থা অহুম শাংদোক্লে
12 JUL 2020 8:22PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎকী ফিবম অসি য়েংলগা, সর্তিফিকেত লৌনবা অমসুং গ্রেদিং তৌনবা মপান লৈবাকশিংদা থাখিবা অককপা অমসুং ফজনা শেম্লবা দাইমন্দশিং রি-ইম্পোর্ত তৌবা থা অহুমগী ওইনা শাংদোক্তুনা সরকারনা মমল য়াম্বা নুঙ অমসুং সনা-লুপাগী থবক পায়খৎলিবশিংদা খুদোংচাবা ফংহনখ্রে।
সি.বি.আই.সিনা হায়খি মসিগী মতম শাংদোক্লিঙৈ মনুংদা মপান লৈবাক্কী অকক্নবা লেবোরেতোরিশিংদা সর্তিফিকেত লৌনবা অমসুং গ্রেদিং তৌনবা থাখিবা অককপা অমসুং ফজনা শেম্লবা দাইমন্দশিং এক্সপোর্তরশিংনা অমুক পুশিল্লকপা য়াগনি। ২০২০গী ফেবুৱারি ১দগী ২০২০গী জুলাই ৩১ ফাওবগী মনুংদা অমুক পুরক্কদবা অদুবু কোবিদ-১৯ লাইচৎকী ফিবম অসিনা পুরকপা য়াদ্রবা অককপা অমসুং ফজনা শেম্লবা দাইমন্দশিং এক্সপোর্তরশিংনা অমুক পুশিল্লকপা য়াগনি।
সি.বি.আই.সিনা হায়খি ২০১২গী মার্চ ৯দা থোকখিবা নোতিস নম্বর ০৯/২০১২—স্তমস অদু চুনবা মওংদা শেমদোক্লবা মতুংদা মসিগী কোমথোকপা অসি লাউথোকপনি। বেসিক কস্তমস দিউতি অমসুং আই.সি.এস.তি পীদনা দাইমন্দশিং অমুক পুশিল্লকপা য়াগনি। মসিগী খুদোংচাবা অসি হৌখিবা চহি ৩দা চহিদা লুপা করোক ৫গী দাইমন্দশিং মপান্দা থাদোকপা এক্সপোর্তরশিংনা লৌবা য়াগনি।
মপান্দা পন্দুনা লৈরিবা দাইমন্দশিং অমুক পুরক্নবা এক্সপোর্তরশিংদা থা অহুমগী মতম পীরিবা অসি কোবিদ লাইচৎনা মরম ওইদুনা অমুক পুরক্নবা অয়াবা পীবনি। অসিগুম্বা পোৎলম কয়া কস্তমসনা অয়াবা পীনবা ঙাইদুনা লৈরি।