Ministry of Health and Family Welfare
India has more than 5.5 lakh Recovered Cases, exceed Active Cases by more than 2.5 lakhs
19 States have a higher Recovery Rate than the National average of 63.02%
30 States have a lower Fatality Rate then the National average of 2.64%
Testing Per Million is more than 8555
13 JUL 2020 5:35PM by PIB Delhi
The series of pro-active, pre-emptive and coordinated steps taken by the Centre and the State governments for containment and prevention of COVID-19 has contributed to a gradual surge in COVID-19 recovery. Aggressive testing coupled with timely diagnosis has led to identifying COVID affected patients before they progress into an advanced stage of the disease; effective implementation of containment zones, surveillance activities ensured that the rate of infection stays under control. The norms and standards for care of Home Isolation along with use of oxymeters have helped to keep a check on the asymptomatic or mildly symptomatic patients without burdening the hospital infrastructure. Such graded policy and holistic approach has led to the recovery of 18,850 people in the last 24 hours, taking the total cumulative number of recovered cases among COVID-19 patients to 5,53,470.
The recovery rate has further improved to 63.02% today. 19 States have a recovery rate higher than the national average. These are:
State/UT
Recovery Rate
State/UT
Recovery Rate
Ladakh (UT)
85.45%
Tripura
69.18%
Delhi
79.98%
Bihar
69.09%
Uttarakhand
78.77%
Punjab
68.94%
Chhattisgarh
77.68%
Odisha
66.69%
Himachal Pradesh
76.59%
Mizoram
64.94%
Haryana
75.25%
Assam
64.87%
Chandigarh
74.60%
Telangana
64.84%
Rajasthan
74.22%
Tamil Nadu
64.66%
Madhya Pradesh
73.03%
Uttar Pradesh
63.97%
Gujarat
69.73%
There are 3,01,609 active cases and they are all under medical supervision either in hospitals, COVID care centres or in home isolation. There are 2,51,861 more recovered cases than active cases. India’s fatality rate has also dropped to 2.64% owing to the enhanced stress on clinical management of critical cases. AIIMS Delhi continues to handhold the Dedicated COVID Hospitals (DCH) through the COVID-19 National Teleconsultation Centre. 30 States have a fatality rate lower than the national average. These are:
State/UT
Fatality Rate
State/UT
Fatality Rate
Manipur
0%
Jharkhand
0.8%
Nagaland
0%
Bihar
0.86%
Dadra and Nagar Haveli and Daman and Diu
0%
Himachal Pradesh
0.91%
Mizoram
0%
Telangana
1.03%
A&N Islands
0%
Andhra Pradesh
1.12%
Sikkim
0%
Puducherry
1.27%
Ladakh (UT)
0.09%
Uttarakhand
1.33%
Tripura
0.1%
Tamil Nadu
1.42%
Assam
0.22%
Haryana
1.42%
Kerala
0.39%
Chandigarh
1.43%
Chhattisgarh
0.47%
J&K (UT)
1.7%
Odisha
0.49%
Karnataka
1.76%
Arunachal Pradesh
0.56%
Rajasthan
2.09%
Goa
0.57%
Punjab
2.54%
Meghalaya
0.65%
Uttar Pradesh
2.56%
During the last 24 hours, 2,19,103 samples were tested. The cumulative number of samples tested, as of now is 1,18,06,256. The testing per million is continuously growing. It is 8555.25 today.
The testing lab network in the country is further strengthened with 1200 labs in the country; 852 labs in the government sector and 348 private labs. These include:
Real-Time RT PCR based testing labs: 626 (Govt: 389 + Private: 237)
TrueNat based testing labs: 474 (Govt: 428 + Private: 46)
CBNAAT based testing labs: 100 (Govt: 35 + Private: 65)
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଓ ପରିବାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭାରତରେ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 5.5 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ; ସକ୍ରିୟ ମାମଲାଠାରୁ 2.5 ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ
• ଜାତୀୟ ହାର 63.02%; 19 ରାଜ୍ୟରେ ସୁସ୍ଥତା ହାର ଜାତୀୟ ହାର ଠାରୁ ଅଧିକ
• ଜାତୀୟ ମୃତ୍ୟୁ ହାର 2.64% ଠାରୁ କମରେ ରହିଛି 30ଟି ରାଜ୍ୟ
• ମିଲିୟନ ପିଛା ପରୀକ୍ଷଣ ସଂଖ୍ୟା 8,555ରୁ ଅଧିକ
13 JUL 2020 5:35PM by PIB Bhubaneswar
କୋଭିଡ-19ର ପ୍ରତିରୋଧ ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ଏବଂ ରାଜ୍ୟ ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ଵାରା କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ନିଆଯାଇଥିବା ସମନ୍ୱିତ ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକ ଫଳରେ କରୋନା ରୋଗୀଙ୍କ ମଧ୍ୟରେ ସୁସ୍ଥତା ହାର ଧୀରେ ଧୀରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଜୋରଦାର ପରୀକ୍ଷଣ ଏବଂ ଠିକ୍ ସମୟରେ ନିରାକରଣ ସହିତ କୋଭିଡ ରୋଗୀ ଜଟିଳ ପରିସ୍ଥିତିରେ ପହଞ୍ଚିବା ପୂର୍ବରୁ ଚିହ୍ନଟ; ଆବଧାଞ୍ଚଳରେ ନୀରିକ୍ଷଣ କାର୍ଯ୍ୟକଳାପ ଯୋଗୁଁ ସଂକ୍ରମଣ ହାର ନିୟନ୍ତ୍ରଣରେ ରହିପାରିଛି । ଅକ୍ସିମିଟର ବ୍ୟବହାର ସହିତ ଘରୋଇ ଏକାନ୍ତବାସରେ ସଂକ୍ରମିତଙ୍କ ଯତ୍ନ ନେବା ଫଳରେ ହସ୍ପିଟାଲ ଭିତ୍ତିଭୂମି ଉପରେ ନିର୍ଭର ନ କରି ଅସ୍ଵାଭାବିକ କିମ୍ବା ସାମାନ୍ୟ ଲକ୍ଷଣ ଥିବା ରୋଗୀଙ୍କୁ ଯାଞ୍ଚ କରାଯାଇପାରୁଛି । ଏହି ନୀତି ଦ୍ଵାରା ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 18,850 ଜଣ ସଂକ୍ରମିତ ରୋଗୀ ଆରୋଗ୍ୟ ଲାଭ କରିପାରିଛନ୍ତି ଯାହା ସମୁଦାୟ ସୁସ୍ଥତା ସଂଖ୍ୟାକୁ 5,53,470ରେ ପହଞ୍ଚାଇଛି ।
ଆଜି ଆରୋଗ୍ୟ ହାର ପୁଣି ବୃଦ୍ଧି ପାଇ 63.02 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଆରୋଗ୍ୟ ହାରରେ 19ଟି ରାଜ୍ୟ ଜାତୀୟ ହାରଠାରୁ ଉର୍ଦ୍ଧ୍ଵରେ ରହିଛନ୍ତି । ସେଗୁଡିକ:
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ଆରୋଗ୍ୟ ହାର
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ଆରୋଗ୍ୟ ହାର
ଲାଦାଖ
85.45%
ତ୍ରିପୁରା
69.18%
ଦିଲ୍ଲୀ
79.98%
ବିହାର
69.09%
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
78.77%
ପଞ୍ଜାବ
68.94%
ଛତିଶଗଡ
77.68%
ଓଡିଶା
66.69%
ହିମାଚଳପ୍ରଦେଶ
76.59%
ମିଜୋରାମ
64.94%
ହରିୟାଣା
75.25%
ଆସାମ
64.87%
ଚଣ୍ଡିଗଡ
74.60%
ତେଲଙ୍ଗାନା
64.84%
ରାଜସ୍ଥାନ
74.22%
ତାମିଲନାଡୁ
64.66%
ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ
73.03%
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
63.97%
ଗୁଜରାଟ
69.73%
ଦେଶରେ ବର୍ତ୍ତମାନ 3,01,609 ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ରହିଛନ୍ତି ଏବଂ ସେମାନେ ସମସ୍ତେ ହସ୍ପିଟାଲ, କୋଭିଡ ଯତ୍ନ କେନ୍ଦ୍ର କିମ୍ବା ଘରୋଇ ଏକାନ୍ତବାସ ଦ୍ଵାରା ଡାକ୍ତରୀ ତତ୍ଵାବଧାନରେ ରହିଛନ୍ତି । ସକ୍ରିୟ ରୋଗୀ ସଂଖ୍ୟାଠାରୁ ଆରୋଗ୍ୟ ସଂଖ୍ୟା 2,51,861 ଅଧିକ ରହିଛି । ଗୁରୁତର ମାମଲାଗୁଡ଼ିକର ଚିକିତ୍ସା ପରିଚାଳନାରେ ବୃଦ୍ଧି ଯୋଗୁଁ ଭାରତର ମୃତ୍ୟୁ ହାର ମଧ୍ୟ ତଳକୁ ଖସି 2.64 ପ୍ରତିଶତରେ ପହଞ୍ଚିଛି । ଜାତୀୟ ହାର ତୁଳନାରେ 30ଟି ରାଜ୍ୟରେ ମୃତ୍ୟୁହାର କମ ରହିଛି । ସେଗୁଡିକ:
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ମୃତ୍ୟୁ ହାର
ରାଜ୍ୟ/କେନ୍ଦ୍ରଶାସିତ ଅଞ୍ଚଳ
ମୃତ୍ୟୁ ହାର
ମଣିପୁର
0%
ଝାଡଖଣ୍ଡ
0.8%
ନାଗାଲାଣ୍ଡ
0%
ବିହାର
0.86%
ଦାଦ୍ରା ଓ ନଗର ହାଭେଳି ଏବଂ ଡାମନ ଓ ଡିଓ
0%
ହିମାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
0.91%
ମିଜୋରାମ
0%
ତେଲଙ୍ଗାନା
1.03%
ଆଣ୍ଡାମାନ ଓ ନିକୋବର ଦୀପପୁଞ୍ଜ
0%
ଆନ୍ଧ୍ର ପ୍ରଦେଶ
1.12%
ସିକ୍କିମ
0%
ପୁଡୁଚେରୀ
1.27%
ଲାଦାଖ
0.09%
ଉତ୍ତରାଖଣ୍ଡ
1.33%
ତ୍ରିପୁରା
0.1%
ତାମିଲନାଡୁ
1.42%
ଆସାମ
0.22%
ହରିୟାଣା
1.42%
କେରଳ
0.39%
ଚଣ୍ଡିଗଡ
1.43%
ଛତିଶଗଡ
0.47%
ଜମ୍ମୁ ଓ କଶ୍ମୀର
1.7%
ଓଡିଶା
0.49%
କର୍ଣ୍ଣାଟକ
1.76%
ଅରୁଣାଚଳ ପ୍ରଦେଶ
0.56%
ରାଜସ୍ଥାନ
2.09%
ଗୋଆ
0.57%
ପଞ୍ଜାବ
2.54%
ମେଘାଳୟ
0.65%
ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ
2.56%
ଗତ 24 ଘଣ୍ଟା ମଧ୍ୟରେ 2,19,103 ନମୁନା ପରୀକ୍ଷଣ ହୋଇଛି । ଆଜିସୁଦ୍ଧା ସମୁଦାୟ 1,18,06,256ଟି ନମୁନା ପରୀକ୍ଷା ହୋଇସାରିଛି । ମିଲିୟନ ପିଛା ପରୀକ୍ଷଣ କ୍ରମାଗତ ଭାବେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇବାରେ ଲାଗିଛି । ଏହା ଆଜି 8,555.25ରେ ପହଞ୍ଚିଛି ।
ଦେଶରେ ପରୀକ୍ଷାଗାର ସଂଖ୍ୟା ପୁଣି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ 1200 ଛୁଇଞ୍ଚି, ସେଥିମଧ୍ୟରୁ ସରକାରୀ ଭାବେ 852ଟି ଥିବା ବେଳେ ଘରୟ ଭାବେ 348ଟି ରହିଛି ।
ସରକାରୀ ଏବଂ ବେସରକାରୀ ଭାବେ 850 ଏବଂ 344ଟି ରହିଛି ।
କୋଭିଡ-19 ସମ୍ବନ୍ଧୀୟ ବୈଷୟିକ ତଥ୍ୟ, ମାର୍ଗଦର୍ଶିକା ଓ ନିୟମାବଳୀର ସୂଚନା ପାଇଁ ନିୟମିତ ପରିଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ: https://www.mohfw.gov.in/ ଏବଂ @MoHFW_INDIA ।