Ministry of Health and Family Welfare
WHO advises 140 tests/day/million population
22 States/UTs in India are already conducting 140 and more tests/day/ million
Testing per million crosses 8994
15 JUL 2020 12:59PM by PIB Delhi
WHO in its Guidance Note on “Public Health Criteria to Adjust Public Health and Social Measures in the Context of COVID-19” has advised comprehensive surveillance for suspected cases. While explaining the concept of comprehensive surveillance and testing of suspect cases, WHO advises that a country needs 140 tests per day per million population.
With the various coordinated efforts made by the Centre and the States/UTs, 22 States/UTs in India are already conducting 140 and more tests per day per million. States/UTs are being regularly advised to increase the testing capacity to match the WHO advised levels of testing.
One of the factors strongly aiding the increasing numbers of COVID-19 tests in the country is the steadily growing network of labs for testing of COVID-19. With 865 labs in the government sector and 358 private labs, the total number of testing labs is 1223, as on date. In addition to the gold standard for test, RT PCR, TrueNat and CBNAAT are also used to augment this facility.
• Real-Time RT PCR based testing labs: 633 (Govt: 391 + Private: 242)
• TrueNat based testing labs: 491 (Govt: 439 + Private: 52)
• CBNAAT based testing labs: 99 (Govt: 35 + Private: 64)
The expansion of laboratory capacity has seen exponential increase from one lab in Jan 2020 to 121 labs in March 2020 and to 1223 labs today.
During the last 24 hours 3,20,161 samples have been tested. The cumulative number of samples tested, as of now is 1,24,12,664. The testing per million for India is consistently rising. Today it has touched 8994.7. On 14th July 2020, more than 3.2 lakh tests were done on a single day.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
দবল্যু.ঐচ.ও.না মীশিং মিলিয়ন অমদা নোংমদা তেস্ত ১৪০ তৌনবা পাওতাক পীখ্রে
ভারতকী স্তেৎ/য়ু.তি. ২২দা হান্নদগী হৌনা মিলিয়ন অমদা নোংমগী তেস্ত ১৪০ হেন্না তৌরি
মিলিয়ন অমদা তৌখিবা তেস্ত অসি ৮৯৯৪ হেনখ্রে
15 JUL 2020 12:59PM by PIB Imphal
দবল্যু.ঐচ.ও.গী গাইদেন্স নোৎ “কোবিদ-১৯গী হীরম অসিদা মীয়ামগী হকশেল অমসুং খুন্নাইনা পায়খৎকদবা খোঙথাংশিংগা চান্নবা মীয়ামগী হকশেলগী ক্রাইএরিয়া”না চিংনবা কেসশিংগী পাকশন্না সর্বিলেন্স চত্থনবা পাওতাক পীখ্রে। অমরোমদা চিংনবা কেসশিংগী সর্বিলেন্স অমসুং তেস্ত পাকশন্না তৌবগী ৱাখল্লোন অসি শন্দোক্না তাক্লদুনা দবল্যু.ঐচ.ও.না হায় লৈবাক অমনা মীশিং মিলিয়ন অমদা নোংমদা তেস্ত ১৪০ তৌবা মথৌ তাই হায়না পাওতাক পীখি।
স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংগা লোয়ননা কেন্দ্র সরকারনা পুন্না অমসুং কন্না হোৎনবনা ভারতকী স্তেৎ/য়ু.তি. ২২দা নোংমদা মিলিয়ন অমদা তেস্ত ১৪০ হেন্না তেস্ত তৌবা হান্ননা ঙমখ্রে। স্তেৎশিং/য়ু.তি.শিংদা দবল্যু.ঐচ.ও.গী তেস্ত তৌবগী চাংশিংগী পীরিবা পাওতাক অসিগা চান্ননবা তেস্ত তৌবগী চাং অসি হেনগৎনবা চাং নায়না য়াথং পীরি
লৈবাক অসিদা কোবিদ-১৯গী তেস্ত তৌবা হেনগৎলকপগী মরু ওইবা মরমশিংগী মরক্তা অমদি কোবিদ-১৯গী তেস্তিং লেবশিংগী নেৎৱার্ক লেপ্পা লৈতনা চাওথোরক্লিবা অসিনা ওইগনি। লৈঙাক্কী লেব ৮৬৫ অমদি লন্নাইগী লেব ৩৫৮গা লোয়ননা ঙসি ফাওবদা অপুনবা তেস্তিং লেব ১২২৩ লৈবা ঙমখ্রে‍। তেস্ত তৌনবা গোল্দ স্তেন্দর্দকী মথক্তা আর.তি.-পি.সি.আর., ত্রুনেত অমসুং সি.বি.এন.এ.এ.তি. অসিসু ফেসিলিতী চাওথোকপদা শীজিন্নরি।
• রিএল-তাইম আর.তি. পি.সি.আর.দা বেজ ওইবা তেস্তিং লেব: ৬৩৩ (লৈঙাক্কী: ৩৯১ + লন্নাইগী: ২৪২)
• ত্রুনেতদা বেজ তেস্তিং লেব: ৪৯১ (লৈঙাক্কী: ৪৩৯ + লন্নাইগী ৫২)
• সি.বি.এন.এ.এ.তি.দা বেজ তেস্তিং লেব: ৯৯ (লৈঙাক্কী ৩৫ + লন্নাইগী ৬১)
জনুৱারী ২০২০দা লেব অমা খক লৈরম্বদগী মার্চ ২০২০দা লেব ১২১ লৈদুনা ঙসি লেব ১২২৩ লৈবা ঙমদুনা লেবোরেতরী মশিং অসি অসি য়াম্না চাওনা হেনগৎখ্রে।
হৌখিবা পুং ২৪গী মনুংদা সেম্পল ৩,২০,১৬১ তেস্ত তৌখ্রে। ঙসি ফাওবদা তেস্ত তৌখিবা সেম্পলগী অপুনবা মশিং ১,২৪,১২,৬৬৪ শুখ্রে। ভারত্তা মিলিয়ন অমদা তৌবা তেস্তকী চাং অসি লেপ্পা লৈতনা ৱাংখৎলক্লি। ঙসি ৮৯৯৪.৭ য়ৌখ্রে। জুলাই ১৪, ২০২০দা নোংমা খক্তদা তেস্ত লাখ ৩.২ হেন্না তৌখি।
তেক্নিকেল ইসু, চৎন-কাংলোন অমদি পাউতাক ৱারোলশিংগা মরী লৈনবাকোবিদ-১৯গী মতাংদা অচুম্বা অমদি অনৌবা ৱাফমশিংগীদমক চাং নাইনা চঙবিয়ু: https://www.mohfw.gov.in/ অমসুং @MoHFW_INDIA