Ministry of Health and Family Welfare
Recovery of more than 20,000 cases in the last 24 hours pushes the Recovery Rate to 63.24%
Recovered Cases close to 6 lakhs
Actual Case Load of COVID-19 is only 3,19,840 active cases
15 JUL 2020 5:35PM by PIB Delhi
The last 24 hours have seen a sharp rise in the number of COVID-19 patients recovering. 20,572 people were cured which has taken the total number of recovered cases among COVID-19 patients to 5,92,031. The recovery rate has climbed up to 63.24% today.
The surge in recovered cases is driven by aggressive testing, timely diagnosis and effective management of the patients either through supervised home isolation or under active medical attention in the hospitals. The actual case load of COVID-19 is only 3,19,840 active cases. They are all under medical supervision. The norms and standards for Home Isolation along with use of oxymeters have helped to keep a check on the asymptomatic or mildly symptomatic patients without putting pressure on the hospital infrastructure.
The gap between recovered and active cases has been consistently growing. It stands at 2,72,191 today. The number of recovered cases outweighs the active cases by a factor of 1.85.
Medical infrastructure in India to treat COVID-19 patients includes 1378 Dedicated COVID Hospitals (DCH), 3077 Dedicated COVID Health Centres (DCHC), and 10351 COVID Care Centres (CCC). They have a total of 21,738 ventilators, 46,487 ICU beds, and 1,65,361 Oxygen beds to treat COVID-19 patients.
The Central government has distributed 230.98 lakhs N95 masks, 123.56 lakhs PPEs and 11,660 ventilators to States/UTs/Central institutions to ensure effective clinical management of COVID-19.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA .

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হৌখিবা পুং ২৪দা কেস ২০,০০০ হেন্না অনাবা ফরক্তুনা অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৬৩.২৪ য়ৌরে
অনাবা ফরবা কেস মশিং লাখ ৬ য়ৌগদৌরে
হৌজিক কোবিদ-১৯গী এক্তিব কেস ৩,১৯,৮৪০ খক ঙাইরে
15 JUL 2020 5:35PM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা কোবিদ-১৯ অনাবা ফগৎলকপা মশিং অঙকপা ফংনা হেনগৎলক্লে। মীওই ২০,৫৭২ অনাবা ফদুনা কোবিদ-১৯ অনাবা মীওইশিংগী মরক্তগী অপুনবা ওইনা ফগৎলবা মীওই মশিং ৫,৯২,০৩১ য়ৌরে। ঙসি অনাবা ফগৎলকপগী চাং চাদা ৬৩.২৪ য়ৌরে।
অকনবা মওংদা তেস্ত তৌবা, মতম চানা লাইওং খঙদোকপা অমসুং অনাবশিং ফজনা লায়েংবদগী অমসুং য়ুমদা নাইতোম লৈবা নৎত্রগা হোস্পিতালশিংদা নিংথিংনা লায়েংবগী অনাবা ফগৎলকপগী মশিং হেনগৎলকপনি। হৌজিক কোবিদ-১৯গী এক্তিব কেস ৩,১৯,৮৪০ লৈরি। মখোয় খুদিংমক লায়েংলিং। য়ুমদা নাইতোম লৈবগী নিয়মশিংগা লোয়ননা ওক্সিমিতরশিং শীজিন্নবনা হোস্পিতালশিংদা থমদবা লাইওং উৎতবা নৎত্রগা লাইওং খজিক্তং উৎপা অনাবশিং ফিবম ফগৎলকপদা মতেং পাংলি।
অনাবা ফগৎলকপা মশিং অমসুং এক্তিব কেস অনিগী মরক্তা লৈরিবা খেন্নবা অসি হেনগৎলক্লি। খেন্নবা অসি ঙসি ২,৭২,১৯১দা লৈরি। অনাবা ফগৎলকপগী কেসশিংনা এক্তিব কেসশিংগী শরুক ১.৮৫ হেল্লি।
কোবিদ-১৯ অনাবা মীওইশিং লায়েংনবা ভারত্তা লৈরিবা মেদিকেলগী মচাক—মথুমশিংগী মনুংদা দেদিকেতেদ কোবিদ হোস্পিতাল ১৩৭৮, দেদিকেতেদ কোবি হেল্থ সেন্তর ৩০৭৭ অমসুং কোবিদ কিয়ার সেন্তর ১০৩৫১ য়াওরি। মখোয়গী ওইনা ভেন্তিলেতর ২১,৭৩৮, আই.সি.য়ু ফম্মুং ৪৬,৪৮৭ অমসুং ওক্সিজেন বেদ ১,৬৫,৩৬১ লৈরি।
কোবিদ-১৯ মপুংফানা লায়েংনবা কেন্দ্র সরকারনা রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং/সেন্ত্রেল ইন্সতিতুৎশিংদা এন৯৫ মাক্স লাখ ২৩০.৯৮, পি.পি.ই লাখ ১২৩.৫৬ অমসুং ভেন্তিলেতর ১১,৬৬০ পীখ্রে।
কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা তেক্নিকেল ওইবা ৱাফমশিং, চৎন-কাংলোনশিং অমসুং চেকশিনৱাশিংগী অচুম্বা অমসুং অনৌবা পাউগীদমক চাংনাইনা https://www.mohfw.gov.in অমসুং @MoHFW_INDIA দা চংবীয়ু।
কোবিদ-১৯গী মতাংদা ৱাহং অমা হেক্ত হংনিংবা লৈরবদি হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলফিয়ার মিনিস্ত্রিগী হেল্পলাইন নম্বর : +৯১-১১-২৩৯৭৮০৪৬ নৎত্রগা ১০৭৫(তোল ফ্রি)দা কোল তৌবীয়ু। কোবিদ-১৯গী মতাংদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী হেল্পলাইন নম্বরশিং https://www.mohfw.gov.in/pdf/coronvavirushelplinenumber.pdf দা ফংগনি।