Ministry of Petroleum & Natural Gas
Shri Dharmendra Pradhan invites the US Investors to seize the huge opportunity in India’s growth story;
Minister participates in the Executive Industry Roundtable, along with the US Secretary of Energy
16 JUL 2020 10:47AM by PIB Delhi
In the run up to the 2nd Ministerial meeting of the India and US Strategic Energy Partnership, scheduled on 17 July 2020, Minister of Petroleum & Natural Gas and Steel ,Shri Dharmendra Pradhan, on Wednesday, along with US Secretary of Energy, HE Dan Brouillette, co-Chaired industry-level interaction, organized by US-India Business Council (USIBC). The Minister had also separately Chaired an industry-level interaction organized by US-India Strategic Energy partnership (USISPF) on Tuesday.
Secretary, Ministry of PNG Shri TarunKapoor, Indian Ambassador to the US MrTaranjitSandhu, representatives of various Energy related Ministries of Government of India and US and representatives from Indian and US companies also took part in this virtual meeting.
During these interactions, Minister Pradhan invited the US companies and investors to engage and invest in India in new opportunities. He said that there have been a few collaborative efforts between Indian and American companies in this sector, but it is far below their potential.He noted the resilience of the US-India Energy Partnership and characterized it as one of the most durable pillars on which India-US Strategic Partnership rests.
Shri Pradhan said that even during these challenging times, India and the US have been working in close collaboration, be it in stabilizing global energy markets or in collaborative efforts to address COVID-19. He said “In todays turbulent world, one constant is –and always will be –the strength of our bilateral partnership.”
Talking about the Strategic Energy Partnership, the Minister said that cooperation in natural gas sector has been identified as a priority area. The Minister mentioned about several upcoming new opportunities in the field of LNG bunkering, LNG ISO container development, petrochemicals, bio-fuels, and Compressed Bio Gas in the Indian energy sector.
Shri Pradhan also talked about the far-reaching changes and policy reforms underway in the exploration and production sector in India. He said that India will see an investment of over US$118 billion in oil and gas exploration as well as in setting up natural gas infrastructure, including development of gas supply and distribution networks in the next five years as the country prepares to meet the needs of a fast-growing economy.
The Minister invited greater participation from the US companies during the next OALP and DSF bid rounds.
Describing the Industry Roundtables as timely, he said that the deliberations here will provide us useful inputs from industry perspective.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধাননা ভারতকী চাউখৎলক্লিবা অসিদা অচৌবা খুদোংচাবা লৌহৌনবা য়ু.এস.কী ইনবেস্তরশিংদা বর্তন তৌখ্রে
মন্ত্রীনা য়ু.এস.কী ইনর্জীগী সেক্রেতরীগা লোয়ননা একজিক্যুতিব ইন্দস্ত্রী রাউন্দতেবলদা শরুক য়াখ্রে
16 JUL 2020 10:47AM by PIB Imphal
জুলাই ১৭, ২০২০দা তৌনবা লেপখ্রবা য়ু.এস. স্ত্রেতেজিক ইনর্জী পার্তনর্শিপকী অনিশুবা মন্ত্রীগী ওইবা মীফম তৌদ্রিঙৈ মমাংদা য়ু.এস.-ইন্দিয়া বিজিনেস কাউন্সিল (য়ু.এস.আই.বি.সি.)না শিন্দুনা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অমসুং স্তীলগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধানগা ভারত অমসুং য়ু.এস.কী ইনর্জীগী সেক্রেতরী ঐচ.ই. দেন ব্রুয়েৎকা লোয়ননা য়ুমশকৈশা নুমিত্তা পুন্না চ্যের লৌদুনা ইন্দস্ত্রী-লেবেলগী ৱারী ৱাতাই শাখ্রে। মন্ত্রী অসিনা তোঙান্না চ্যের লৌদুনা য়ু.এস.-ইন্দিয়া চেবেলগী ৱারী ৱাতাই শাবদুনাupns স্ত্রেতেজিক ইনর্জী পার্তনর্শিপকী (য়ু.এস.আই.এস.পি.এফ.)না শিনবা ইন্দস্ত্রী-লেবেলগী ৱারী ৱাতাই শাবা অমা লৈবাকপোকপা নুমিত্তা শিনখি।
পি.এন.জি. মন্ত্রালয়গী সেক্রেতরী শ্রী তরুন কপুর, ইন্দিয়ন এম্বেসেদর তু দি য়ু.এস. মিস্তর তরঞ্জিৎ সন্ধু, ভারত অমসুং য়ু.এস. সরকারগী ইনর্জীগা মরী লৈনবা তোঙান তোঙানবা মন্ত্রালয়শিং অমসুং ভারতকী অমদি য়ু.এস. কম্পনীশিংগী মীহুৎশিংনসু ভর্চ্যুল মীফম অসিদা শরুক য়াখি।
ৱারী ৱাতাই শাবশিং অসিদা মন্ত্রী প্রধাননা য়ু.এস.কী কম্পনীশিং অমসুং ইনবেস্তরশিংবু বর্তন তৌদুনা ভারতকী অনৌবা খুদোংচাবশিংদা থবক লৌখৎনবা অমসুং ইনবেস তৌনবা হায়জখি। মহাক্না হায়খি ভারতকী অমসুং অমেরিকাগী কম্পনী খরগী মরক্তা চুংশিন্নদুনা হোৎনরি অদুবু মখোয়গী তৌবা ঙম্বা অদুগী মখাদা লৈরি। য়ু.এস.-ইন্দিয়া চেবেলগী ৱারী ৱাতাই শাবদুনাupns ইনর্জী পার্তনর্শিপকী পাঙ্গল অমসুং য়ু.এস.-ইন্দিয়া চেবেলগী ৱারী ৱাতাই শাবদুনাupns স্ত্রেতেজিক ইনর্জী পার্তনর্শিপকী খ্বাইদগী মরু ওইবা য়ুম্বী অমনি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি।
শ্রী প্রধান্না হায়খি খুদোংচাদবা কয়া মায়োক্নরিবা মতম অসিগী মনুংদা, মালেমগী ইনর্জীগী কৈথেল স্তেবিলাইজ তৌবা নত্রগা কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা পুন্না হোৎনবা ওইরবসু ভারত অমসুং য়ু.এস.না পুন্না চুংশিন্নদুনা হোৎনরি। মহাক্না হায় “ঙসিগী য়েংথিনরিবা মালেম অসিদা লেংদনা লৈগদবা অমা অদুদি– লৈবা নাইররোইদবা – ঐখোয়গী লৈবাক অনিগী চুংশিন্নবগী পাঙ্গল অসিনি।”
স্ত্রেতেজিক ইনর্জী পার্তনর্শিপকী মতাংদা ৱারোল পীরদুনা মন্ত্রীনা হায় নেচরেল গছাসকী সেক্তরদা চুংশিন্নবা অসি মরু ওইবা লম অমনি হায়না খন্দোক্লে। ভারতকী ইনর্জী সেক্তরগী এল.এন.জি. বঙ্করিং. এল.এন.জি. আই.এস.ও. কন্তেনর দিবেলপমেন্ত, পেত্রোকেমকেলশিং, বাইও-ফ্যুলশিং অমসুং কমপ্রেস্দ বাইও গ্যাসকী লমদা মখল কয়াগী অনৌবা খুদোংচাবশিং থোরক্লি হায়না মন্ত্রীনা থমখি।
শ্রী প্রধান্না ভারতকী এক্সপ্লোরেসন অমসুং প্রদক্সন সেক্তরদা চত্থরিবা কান্নবা ফংলবা অহোংবশিং অমসুং পোলিসীগী অওনবশিংগী মতাংদসু ঙাংখি। মহাক্না হায় ভারতনা থাও অমসুং গ্যাস এক্সপ্লোরেসন লোয়ননা গ্যাস সপ্লাইগী শেমগৎ শাগৎপা অমসুং দিস্ত্রিব্যুসন য়াওনা নেচরেল গ্যাস ইনফ্রাস্ত্রকচর লিংখৎপদা লাক্কদৌরিবা চহি মঙা অসিদা লৈবাক অসিনা থুনা য়াংনা চাউখৎলক্লিবা শেন্মীলোনদা মথৌ তাবশিং ফংবা ঙমহন্নবা য়ু.এস. দোলর বিলিয়ন ১১৮ হেন্না ইনবেস্ত তৌবা উবা ফংলগনি।
মথংগী ও.এ.এল.পি. অমসুং দি.এস.এফ. বিদ রাউদশিংদা য়ু.এস. কম্পনীশিংদগী চাওনা শরুক য়ানবা মন্ত্রীনা বর্তন তৌখি।
ইন্দস্ত্রীএল রাউন্তেবলশিং অসি মতাং চারে হায়না মহাক্না ফোঙদোক্লদুনা হায় মসিদা ঐখোয়না মীৎয়েং চংবনা ইন্দস্ত্রীদগী কান্নরবা ইনপুৎশিং ঐখোয়না ফংলগনি।