Prime Minister's Office
Prime Minister to address High-Level Segment of ECOSOC on 17 July, 2020
16 JUL 2020 11:26AM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi will deliver a keynote address virtually at this year’s High-Level Segment of the United Nations Economic and Social Council session on Friday, 17th July 2020 from 0930-1130 hrs (local time) at the United Nations in New York. Prime Minister will be speaking at the valedictory session along with the Prime Minister of Norway and UN Secretary General Antonio Guterres.
The annual High-level Segment convenes a diverse group of high-level representatives from the Government, the private sector, civil society and academia. The theme of this year’s High-level Segment is "Multilateralism after COVID19: What kind of UN do we need at the 75th anniversary”.
Set against the changing international environment and the COVID-19 pandemic, this session will focus on critical forces shaping the course of multilateralism and explore ways to bolster the global agenda through strong leadership, effective international institutions, a broadening of participation and enhanced significance of global public goods.
This will be first opportunity for PM to address the broader UN membership since India’s overwhelming election as a non-permanent member of the Security Council on 17th June, for the term 2021-22. The theme of the High-Level Segment of the ECOSOC, on the 75th Anniversary of the founding of the UN, also resonates with India’s Security Council priority, wherein we have called for ‘reformed multilateralism’ in a post-COVID-19 world. It also recalls India’s role, as the holder of the inaugural Presidency of ECOSOC (Sir Ramaswami Mudaliar, in 1946). PM had earlier delivered the keynote address virtually at the 70th anniversary of ECOSOC in January 2016.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ই.সি.ও.এস.ও.সি.গী জুলাই, ১৭, ২০২০দা পাঙথোক্কদবা হাই লেবেল সেগমেন্তদা ৱা ঙাংগনি
16 JUL 2020 11:26AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভর্চুএল ওইনা হন্দক চহীগী ওইনা জুলাই ১৭, ২০২০গী ইরাই নুমিত্তা পাঙথোক্কদবা য়ুনাইতেদ নেসন্স ইকোনোমিক এন্দ সোসিএল কাউন্সিলগী হাই লেবেল সেগমেন্ততা পুং ০৯৩০ – ১১৩০ (লোকেল তাইম)দা ন্যু-য়োর্ককী য়ূনাইতেদ নেসন্সতা মীফম অসিগী মরুওইবা ৱারোল থমগদৌরি। প্রধান মন্ত্রীনা লোইশিনবগী শরুক্তা নোর্ৱেগী প্রধান মন্ত্রী অমসুং য়ু.এন.গী এন্তোনিও গুতেরেগা লোইননা ৱা ঙাংগনি।
চহীগী ওইনা পাঙথোকপা হাই লেবেল সেগমেন্ত মীফম অসিদা সরকার, প্রাইবেৎ সেক্তরশিং, সিবিল সোসাইতী অমসুং একাদেমিয়াশিংনা শরুক য়ারি। হন্দক চহীগী হাই লেবেল সেগমেন্ত অসিগী নুংগী ওইবা ৱাফমদি "কোবিদ১৯গী মতুংদা মলতিলেতরেলিজমঃ ৭৫শুবা চহী মপুং ফারকপদা ঐখোয়না করম্বা য়ু.এন. অমা মথৌ তাবগে," হায়বসিনি।
হোংলক্লিবা ওন্তর্জাতীগী ফিবম অমসুং কোবিদ-১৯ লাইচৎ অসি য়েংলদুনা, হন্দক্কী সেসন অসিনা মলতিলেতরেলিজমগী খোংজেল শাগৎপদা চঙবা মরুওইবা শাফুশিং অমসুং অকনবা লুচিং অমগী মখাদা মালেমগী হীরমশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং মালেমগী মীয়াম্না শীজিন্নগদবা পোৎলমশিংগী মগুন হেনগৎহনবগী মতাংদা খন্নবা মীৎয়েং থম্লি।
হায়রিবসিনা ভারতনা তার্ম ২০২১-২০২২গী ওইনা জুন ১৭তা সেক্যুরিতী কাউন্সিলগী নোন পার্মনেন্ত মেম্বর ওইনা মীখলদা মাই পাক্লকপদগী য়ু.এন.গী পাক চাউরবা মেম্বর অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংবগী খুদোং চাবা ফংবা অহানবা ওইরগনি। য়ু.এন. লিংখৎখিবগী ৭৫শুবা চহী মপুং ফারকপদা পাঙথোক্লিবা ই.সি.ও.এস.ও.সি.গী হাই-লেবেল সেগমেন্তকী মীফম অসিগী হীরমশিংদা ভারতকী সেক্যুরিতী কাউন্সিলদা মরুওইবা থম্লদুনা, ঐখোয়না কোবিদ-১৯গী মতুংদা মালেম অসিদা 'শেমদোক্লবা মলতিলেতরেলিজম' অমা পুরক্নবা হোৎনরিবসিবুসু মগুন হেনগৎহনগদৌরি। মসিনা ই.সি.ও.এস.ও.সি.গী হৌদোকপা মতমদা ভারতনা প্রসিদেন্তকী থৌদাং লৌখিবা (সার রামস্বামি মুদালিয়র, ১৯৪৬তা)বুসু নৌহৌননা নিংশিংহনলগনি। প্রধান মন্ত্রীনা মমাংদা ই.সি.ও.এস.ও.সি.গী ৭০ শুবা চহী মপুং ফারকপদা জনুৱারী ২০১৬দা ভর্চুএল ওইনা মীফম অদুগী মরুওইবা ৱাফম থমখি।