Ministry of Health and Family Welfare
Actual case load of COVID-19 patients in the country is only 3.42 lakhs
Recovered Cases are 6.35 lakh and increasing
Less than 1% cases on Ventilators, less than 2% cases in ICUs & less than 3% cases on Oxygen Beds
17 JUL 2020 2:34PM by PIB Delhi
The actual case load of COVID-19 cases in the country is only 3,42,756, as on date. More than 6.35 lakhs (63.33%) of the total cases have recovered.
India, being the second most populous country in the world with 1.35 billion people, has 727.4 cases per million. On the global scale, cases/million population in India are 4 to 8 times less than some European countries.
The case fatality rate at 18.6 deaths/million of the country is one of the lowest in the world. The collaborative efforts of all States/UTs for house-to-house surveys, contact tracing, surveillance of containment and buffer zones, perimeter control activities, aggressive testing and timely diagnosis has resulted in early identification of the infected persons. This has helped in early treatment too.
India has followed a standard of care protocol for the differentiated categorisation of COVID-19 patients- mild, moderate and severe as clearly formulated in the Clinical Management Protocol of Ministry of Health & Family Welfare (MoHFW). The effective clinical management strategies have shown to yield positive results. Almost 80% of the asymptomatic and mild cases have been advised home isolation under medical supervision. The moderate and severe patients are being treated in either the Dedicated COVID Hospitals or Dedicated COVID Health Centres. The strategy of home isolation for the mild and asymptomatic patients has ensured to keep the hospitals unburdened, where the focus has been on treatment of the severe cases and reduction of fatality. It is also notable that less than 1.94% of the cases are in ICUs, 0.35% cases are on ventilators and 2.81% cases are on Oxygen beds.
Medical infrastructure to ensure quality treatment of the admitted patients is being continuously augmented across the country. As a result of concerted efforts, the COVID-19 Hospital Infrastructure to treat COVID-19 is stronger today. It has 1383 Dedicated COVID Hospitals, 3107 Dedicated COVID Healthcare Centres, and 10,382 COVID Care Centres. Together they have a capacity of 46,673 ICU beds. 21,848 ventilators are deployed in the hospitals in all States/UTs. There is no shortage of N95 masks and PPE kits. The Centre has supplied 235.58 lakh N95 masks and 124.26 lakh PPE kits to State/UTs/Central institutions.
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
বৰ্তমানে দেশত ৩ লাখ ৪২ গৰাকী ক’ভিড-১৯ সংক্ৰমিত লোক চিকিৎসাধীন হৈ আছে
আৰোগ্য লাভ কৰা লোকৰ সংখ্যা ৬.৩৫ লাখ, প্ৰতিদিনে বৃদ্ধি পাইছে আৰোগ্যৰ সংখ্যা
১ শতাংশতকৈও কম লোক আছে ভেণ্টিলেটৰত, ২ শতাংশতকৈও কম লোক আছে আইচিইউইত আৰু ৩ শতাংশতকৈও কম লোক আছে অক্সিজেন বিচনাত
17 JUL 2020 2:34PM by PIB Guwahati
দেশত বৰ্তমান ক’ভিড-১৯-ত চিকিৎসাধীন হৈ থকা সংক্ৰমিত লোকৰ সংখ্যা ৩,৪২,৭৫৬ জন। ৬ লাখ ৩৫ হাজাৰতকৈও অধিক সংক্ৰমিত (৬৩.৩৩ শতাংশ) লোক ইতিমধ্যে সুস্থ হৈ উঠিছে।
বিশ্বত দ্বিতীয় জনবহুল ৰাষ্ট্ৰ ভাৰতৰ মুঠ জনসংখ্যা ১৩৫ কোটি। এই দেশত প্ৰতি ১০ লাখ লোকৰ ভিতৰত ৭২৭.৪ জন লোক সংক্ৰমিত হৈছে। আন্তৰ্জাতিক হিচাপত প্ৰতি ১০ লাখ লোকৰ সংক্ৰমণৰ ক্ষেত্ৰত এই হাৰ যথেষ্ট কম। ইউৰোপৰ বহু দেশত এই হাৰ ৪ ৰ পৰা ৮ গুণ অধিক।
ভাৰতত প্ৰতি ১০ লাখ জনসংখ্যাৰ ১৮.৬ জন লোক সংক্ৰমণৰ কাৰণে মৃত্যুমুখত পৰিছে। সমগ্ৰ বিশ্বৰ অনুপাতত এই সংখ্যা সৰ্বনিম্ন। ৰাজ্য আৰু কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলবোৰৰ সৈতে সামগ্ৰিক উদ্যোগত ঘৰে ঘৰে গৈ সমীক্ষা, সংক্ৰমিত সকলৰ সংস্পৰ্শলৈ যিসকল লোক আহিছে তেওঁলোকক চিনাক্তকৰণ, কণ্টেইনমেণ্ট আৰু বাফাৰ এলেকাত তদাৰকী, নমুনা পৰীক্ষাৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি আৰু সঠিক সময়ত ৰোগ চিনাক্তকৰণৰ ফলত সংক্ৰমণৰ হাৰ যথেষ্ট কম হৈছে। ইয়াৰ ফলত দ্ৰুত চিকিৎসাও আৰম্ভ কৰাটো সম্ভৱ হৈছে।
ক’ভিড-১৯ ৰ সংক্ৰমিতসকলৰ সংখ্যাই ভাৰতীয় নিৰ্দিষ্ট নিয়ম অনুযায়ী কম সংক্ৰমিত, মধ্যমীয়া আৰু অধিক সংক্ৰমিত হিচাপে চিহ্নিত কৰে। কেন্দ্ৰীয় স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ নিয়ম অনুযায়ী, যথাযথ ব্যৱস্থা গ্ৰহণৰ ফলত ইতিবাচক ফল পোৱা গৈছে। লক্ষণহীন অথবা মৃদু লক্ষণযুক্ত সংক্ৰমিতসকলৰ হোম আইছ’লেশ্যনত ৰাখিয়েই চিকিৎসাৰ পৰামৰ্শ দিয়া হৈছে। যিসকলে মধ্যমীয়া সংক্ৰমণযুক্ত আৰু যিসকলৰ সংক্ৰমণৰ তীব্ৰতা অধিক, তেওঁলোকক ক’ভিড নিৰ্ধাৰিত হাস্পিতাল অথবা স্বাস্থ্যকেন্দ্ৰত চিকিৎসা চলাই থকা হৈছে। হোম আইছ’লেশ্যনত থকাৰ ফলত হস্পিতালবোৰৰ ওপৰত চাঁপ কিছু পৰিমাণে হ্ৰাস পাইছে আৰু চিকিৎসকসকলে হস্পিতালত তীব্ৰ অথবা মজলীয়া সংক্ৰমিতসকলৰ সঠিক আৰু উচিত চিকিৎসা কৰিবলৈ সক্ষম হৈছে। এই প্ৰসঙ্গত উল্লেখযোগ্য যে বৰ্তমান মুঠ সংক্ৰমিত লোকৰ ভিতৰত ১.৯৪ শতাংশ আইচিইউত আৰু ০.৩৫ শতাংশ ভেণ্টিলেটৰত চিকিৎসাধীন হৈ আছে। মুঠ চিকিৎসাধীন সংক্ৰমিতসকলৰ ভিতৰত ২.৮১ শতাংশ লোকক অক্সিজেন প্ৰদান কৰিবলগীয়া হৈছে।
দেশজুৰি চিকিৎসা পৰিকাঠামো ক্ৰমাৎ বৃদ্ধি কৰা হৈছে। ইয়াৰ ফলত ক’ভিড নিৰ্ধাৰিত হস্পিতালবোৰত স্বাস্থ্য পৰিকাঠামো আৰু অধিক উন্নত হৈছে। বৰ্তমান ১,৩৮৩ খন ক’ভিড নিৰ্ধাৰিত হস্পিতাল, ,১০৭ খন ক’ভিড স্বাস্থ্যকেন্দ্ৰ আৰু ১০,৩৮২ খন ক’ভিড কেয়াৰ চেণ্টাৰ আছে। এইসমূহত ৪৬,৬৭৩ খন আইচিইউ বেড আৰু ২১,৮৪৮ টা ভেণ্টিলেটৰো আছে। দেশত সম্প্ৰতি এন ৯৫ মাস্ক আৰু ব্যক্তিগত সুৰক্ষা সৰঞ্জাম বা পিপিই কিটৰ কোনো অভাৱ নাই। কেন্দ্ৰই বিভিন্ন ৰাজ্য, কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চল আৰু কেন্দ্ৰীয় প্ৰতিষ্ঠানলৈ ২,৩৫,৬৮,০০০ টা এন ৯৫ মাস্ক আৰু ১,২৪,২৬,০০০ টা পিপিই কিট প্ৰেৰণ কৰিছে।
ক’ভিড-১৯ ৰ বিষয়ে বস্তুনিষ্ঠ তথ্যৰ বাবে আৰু এই মহামাৰী প্ৰতিৰোধৰ বিষয়ে যিবোৰ নিৰ্দেশনা জাৰি কৰা হৈছে সেয়া জানিবলৈ https://www.mohfw.gov.in/ লিঙ্কটোত ক্লিক কৰক। অথবা টুইটাৰ হেণ্ডেল @MoHFW_INDIA.- ৰ সহায় ল’ব পাৰে।