Ministry of Health and Family Welfare
Actual case load of COVID in the country only 3,58,692
Recovered cases increase to 6,53,750
Special Central Team being rushed to Bihar
18 JUL 2020 2:18PM by PIB Delhi
Timely, proactive, and graded strategy initiatives for effective COVID-19 management in the country, led by the Center and implemented by the State/UT governments, have ensured that actual case load of COVID patients remains manageable. The actual case load of COVID in the country is only 3,58,692 today. The number of recovered cases has further increased to 6,53,750. The difference between recovered and active cases is progressively growing. It stands at 2,95,058 today. Medical attention is being provided to all the 3,58,692 active cases, either in home isolation or in hospitals for severe cases.
Coordinated measures taken by the Union and State/UT governments have ensured effective overall management of the COVID pandemic. The Union Government continues to support and supplement the efforts of the State governments by sending Central teams of experts to areas witnessing increase in caseload. A central team has been deployed to Bihar to assist the State in assessment of COVID management in the state and to provide all necessary support. The team consists of Shri Lav Agarwal, Jt Secy (Public Health), MoHFW; Dr S K Singh, Director, NCDC; and Dr Neeraj Nischal, Associate Professor (Medicine), AIIMS, New Delhi. The team will reach Bihar tomorrow.
The focus of containment strategy remains on house-to-house survey, perimeter control activities, timely contact tracing, surveillance of containment and buffer zones, aided by effective clinical management of severe cases through a Standard Of Care approach. Continuously expanding hospital infrastructure has aided in increased recoveries.
The last 24 hours saw 17,994 COVID-19 patients recovering. The recovery rate is now 63%.
The latest testing strategy of ICMR allows all registered medical practitioners to recommend testing. RT-PCR tests and Rapid Antigen Point of Care POC) Tests, boosted by TruNat and CBNAAT have contributed to a surge in the number of samples tested; 3,61,024 samples have been tested in the last 24 hours; The cumulative number of 1,34,33,742 samples tested has raised the testing per million for India to 9734.6.
Ministry of Health and Family Welfare has issued Guidelines for Gated Residential Complexes Desirous of Setting Up Small COVID Care Facility by Resident Welfare Associations / Residential Societies / Non-Governmental Organizations (NGOs). The details can be accessed at:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/CovidCareFacilityinGatedcomplexes.pdf
The Ministry also issued an Advisory for Gated Residential Complexes with regards to COVID-19. For details:
https://www.mohfw.gov.in/pdf/AdvisoryforRWAsonCOVID19.pdf
For all authentic & updated information on COVID-19 related technical issues, guidelines & advisories please regularly visit: https://www.mohfw.gov.in/ and @MoHFW_INDIA.

স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়
দেশত বৰ্তমানে চিকিত্সাধীন হৈ থকা কভিডত আক্ৰান্তৰ সংখ্যা ৩,৫৮,৬৯২
আৰোগ্যৰ সংখ্যা ৬,৫৩,৭৫০লৈ বৃদ্ধি
বিহাৰলৈ বিশেষ কেন্দ্ৰীয় দল ৰাওনা
18 JUL 2020 2:18PM by PIB Guwahati
দেশত কভিড-১৯ মহামাৰী নিয়ন্ত্ৰণৰ বাবে কেন্দ্ৰৰ নেতৃত্বত গ্ৰহণ কৰা আৰু ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহে কাৰ্যকৰী কৰা সময়োপযোগী, সক্ৰিয় আৰু শ্ৰেণীবদ্ধ কৌশলগত প্ৰচেষ্টাই পৰিস্থিতি নিয়ন্ত্ৰাধীন বুলি নিশ্চিত কৰিছে। আজিৰ দিনটোত দেশত ৩,৫৮,৬৯২ গৰাকী কভিড ৰোগী চিকিত্সাধীন হৈ আছে। আৰোগ্যৰ সংখ্যা ৬,৫৩,৭৫০ লৈ বৃদ্ধি পাইছে। আৰোগ্য হোৱা আৰু সক্ৰিয় ৰোগীৰ মাজৰ ব্যৱধান লক্ষ্যণীয়ভাৱে বৃদ্ধি পাই আছে। এই সংখ্যা আজি ২,৯৫,০৫৮ হয়। হোম আইচোলেশ্যন নাইবা হাস্পতালত ৰখা গুৰুতৰ ৰোগীকে ধৰি মুঠ সক্ৰিয় ৩,৫৮,৬৯২ গৰাকী লোককে স্বাস্থ্য বিভাগৰ ফালৰ পৰা গুৰুত্ব দি থকা হৈছে।
কেন্দ্ৰ আৰু ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলসমূহে গ্ৰহণ কৰা সহযোগী পদক্ষেপে কভিড মহামাৰীৰ সামূহিক নিয়ন্ত্ৰণ ফলদায়ক হোৱাটো নিশ্চিত কৰিছে। ৰোগীৰ সংখ্যা অধিক বৃদ্ধি পোৱা অঞ্চলসমূহলৈ কেন্দ্ৰীয় দল প্ৰেৰণ কৰি ৰাজ্য চৰকাৰৰ প্ৰচেষ্টাক সহযোগ কৰি আছে কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে। কভিড নিয়ন্ত্ৰণত বিহাৰ চৰকাৰক সহায় কৰা আৰু প্ৰয়োজনীয় সাহায্য আগবঢ়াবলৈ ৰাজ্যখনলৈ এটা কেন্দ্ৰীয় দল প্ৰেৰণ কৰা হৈছে। দলটোত আছে স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ যুটীয়া সচিব(পাব্লিক হেল্থ) শ্ৰী লাভ আগৰৱালা, এনচিডিচিৰ সঞ্চালক ডঃ এছ কে সিং আৰু নতুন দিল্লীৰ এইমছৰ সহযোগী অধ্যাপক(মেডিচিন) ডাঃ নীৰজ নিশ্চল। দলটো কাইলৈ বিহাৰত উপস্থিত হব।
চৰকাৰৰ নিয়ন্ত্ৰণ কাৰ্যনীতি ঘৰে ঘৰে সমীক্ষা, পৰিধি নিয়ন্ত্ৰণ কাৰ্যকলাপ, সময়োচিতভাৱে সংক্ৰমিতৰ সংস্পৰ্শলৈ অহা লোকসকলক চিনাক্তকৰণ, কণ্টেইমেণ্ট আৰু বাফাৰ এলেকাত নজৰ দিয়াৰ ওপৰত নিবদ্ধ হৈ আছে আৰু ইয়াৰ উপৰি মানযুক্ত সেৱাৰ দৃষ্টিকোণৰ জৰিয়তে গুৰুতৰ ৰোগীসকলৰ প্ৰভাৱী স্বাস্থ্য পৰিচালনাও কৰা হৈছে। ধাৰাবাহিকভাৱে বৃদ্ধি কৰা হাস্পতালৰ আন্ত-গাঁথনিয়ে আৰোগ্য হোৱা লোকৰ সংখ্য বৃদ্ধিত সহায় কৰিছে।
যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ১৭,৯৯৪জন ৰোগী সুস্থ হৈ উঠিছে। বৰ্তমান আৰোগ্যৰ হাৰ ৬৩ শতাংশ।
আইচিএমআৰৰ শেহতীয়া নমুনা পৰীক্ষা নীতি অনুসৰি সকলো পঞ্জীকৃত চিকিত্সকে নমুনা পৰীক্ষাৰ ছুপাৰিশ কৰিব পাৰিব। কভিড-১৯ৰ পৰীক্ষাৰ বাবে আৰটি-পিচিআৰ সকলোতকৈ নিৰ্ভৰযোগ্য পৰীক্ষা। ইয়াৰ লগতে ৰেপিড এণ্টিজেন পইণ্ট অৱ কেয়াৰ(পিঅচি), ট্ৰুনাট আৰু চিবিনাটৰ মাধ্যমেৰে নমুনা পৰীক্ষা কৰাত পৰীক্ষাৰ পৰিমাণ বৃদ্ধি পাইছে। যোৱা ২৪ ঘণ্টাত ৩,৬১,০২৪টা নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে। নমুনা পৰীক্ষাৰ মুঠ সংখ্যা ১,৩৪,৩৩,৭৪২টা। ভাৰতত প্ৰতি নিযুত লোকৰ মাজত ৯৭৩৪.৬ জনৰ নমুনা পৰীক্ষা কৰা হৈছে।
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ে আৱাসিক কল্যাণ সংস্থা/ আৱাসিক ছচাইটী/ বে-চৰকাৰী সংস্থা(এনজিঅ)সমূহৰ দ্বাৰা লঘু কভিড কেয়াৰ সুবিধা কেন্দ্ৰ স্থাপনৰ বাবে ইচ্ছুক গেটেড ৰেচিডেন্সিয়েল কমপ্লেক্সসমূহৰ বাবে নীতি-নিৰ্দেশনা জাৰি কৰিছে।
ইয়াৰ বিশদ বিৱৰণ
https://www.mohfw.gov.in/pdf/CovidCareFacilityinGatedcomplexes.pdfত উপলব্ধ হব।
মন্ত্ৰালয়ে কভিড সন্দৰ্ভত গেটযুক্ত আৱাসিক চৌহদৰ বাবেও এক পৰামৰ্শ জাৰি কৰিছে। সবিশেষৰ বাবে
https://www.mohfw.gov.in/pdf/AdvisoryforRWAsonCOVID19.pdfত ক্লিক কৰক।
সকলোধৰণৰ বিশ্বাসযোগ্য আৰু শেহতীয়া কভিড-১৯ সম্পৰ্কীয় কাৰিকৰী বিষয়, নীতিগত নিৰ্দেশাৱলী আৰু পৰামৰ্শৰ বাবে অনুগ্ৰহ কৰি নিয়মীয়াকৈ https://www.mohfw.gov.in/ আৰু @MoHFW_INDIA দৰ্শন কৰক।